Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ikerterhesség elején (6. hét...

Ikerterhesség elején (6. hét körül), ha elhal az egyik baba, akkor távozhat erős vérzéssel is? Ha igen, akkor a másik baba még megmaradhat?

Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 07:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is reménykedem, hogy nem azért kérdezed, mert Veletek van baj. De egyébként igen. Ha ikerterhesség esetén az egyik magzat elhal, távozhat erős vérzéssel, és attól a másik bébi megmaradhat, sőt egészségesen meg is születhet. De ha bármi van, inkább beszélj az orvossal, nehogy fertőzést kapj, vagy valami komplikáció legyen!

2010. febr. 22. 09:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy mensi előtt volt egy halvány pozitív tesztem. Voltam orvosnál, aki azt mondta nem vagyok terhes szerinte. Igaz, már kicsit véreztem, mikor nála jártam és sajnos sztk-s rendelés volt, mivel sürgősnek gondoltam. Saját dokim jelenleg külföldön van.

Erre pedig azért gondoltam, mert bár péntek óta vérzek és akkor a doki azt mondta nem vagyok terhes ezért UH-ra sem volt hajlandó beutalót adni, pedig többször kértem rá. A hányinger erősödik, hétvégén hánytam is, most pedig küszködök, hogy ne kelljen mennem. Vetélés esetén inkább szűnnie kellene. Nem? Nem fáj egyébként semmim, a mensi erős. Érdemes tesztelnem? Ha igen, mikor?

2010. febr. 22. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk 1,5 év próbálkozás után tavaly november elején sikerült a baba. 4 nap késés után délutáni vizeletből igen erős 2 csík lett, 1 hétre rá elmentünk a dokihoz (a 6 hétben) aki rögtön látta a beágyazódott petesejtett utána ráncolta a homlokát és megkérdezte hogy volt-e a családban ikerterhesség. Mondtam hogy nem, de mondta hogy ő két petesejtet lát, de az egyik nagyon kicsi, nem fejlődik és fel fog szívódni. El is tünt, de nem vérzéssel távozott, csak felszívódott.

2010. febr. 22. 11:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem két nagyszülőm is iker volt. Így némileg van esély ikerterhességre. Az első babánknál is azonnal UH-tak, mikor elmondtam, hogy ennyi iker van a felmenők között.
2010. febr. 22. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia!ha esetleg vetélésed volt akkor kell egy kis idő amíg kiürül a szervezetből a hcg(nekem kb 1 hét volt).Amennyiben erősödnek a tünetek,mindenképpen csinálj egy tesztet!
2010. febr. 22. 13:53
 6/7 A kérdező kommentje:

Hányinger erősösdik. Most például megéreztem a rántott hús "illatát" és futni tudnék.

Vérzés barnázással kezdődött, ami 4 napig tartott (ekkor voltam orvosnál), majd tegnapelőtt hajnalban bedurvult. Tulajdonképpen nem görcsölt a hasam olyan hú de nagyon, inkább a löketszerű vérzés és hányás ami szerintem vetélés jele lehetett. Még ma is vérzek, szerintem élénk piros, de már nem olyan erős. Ha esetleg megmaradt a terhesség, akkor kimutatható délutáni vizeletből is? Rohanjak tesztért? Ha a terhesség valóban megszakadt, akkor gondolom nem fog erősödni a csík.

2010. febr. 22. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi lett vegul kedves kerdezo?
2015. jún. 24. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!