Ikerterhesség elején (6. hét körül), ha elhal az egyik baba, akkor távozhat erős vérzéssel is? Ha igen, akkor a másik baba még megmaradhat?
Szia!
Először is reménykedem, hogy nem azért kérdezed, mert Veletek van baj. De egyébként igen. Ha ikerterhesség esetén az egyik magzat elhal, távozhat erős vérzéssel, és attól a másik bébi megmaradhat, sőt egészségesen meg is születhet. De ha bármi van, inkább beszélj az orvossal, nehogy fertőzést kapj, vagy valami komplikáció legyen!
Az az igazság, hogy mensi előtt volt egy halvány pozitív tesztem. Voltam orvosnál, aki azt mondta nem vagyok terhes szerinte. Igaz, már kicsit véreztem, mikor nála jártam és sajnos sztk-s rendelés volt, mivel sürgősnek gondoltam. Saját dokim jelenleg külföldön van.
Erre pedig azért gondoltam, mert bár péntek óta vérzek és akkor a doki azt mondta nem vagyok terhes ezért UH-ra sem volt hajlandó beutalót adni, pedig többször kértem rá. A hányinger erősödik, hétvégén hánytam is, most pedig küszködök, hogy ne kelljen mennem. Vetélés esetén inkább szűnnie kellene. Nem? Nem fáj egyébként semmim, a mensi erős. Érdemes tesztelnem? Ha igen, mikor?
Szia!
Nekünk 1,5 év próbálkozás után tavaly november elején sikerült a baba. 4 nap késés után délutáni vizeletből igen erős 2 csík lett, 1 hétre rá elmentünk a dokihoz (a 6 hétben) aki rögtön látta a beágyazódott petesejtett utána ráncolta a homlokát és megkérdezte hogy volt-e a családban ikerterhesség. Mondtam hogy nem, de mondta hogy ő két petesejtet lát, de az egyik nagyon kicsi, nem fejlődik és fel fog szívódni. El is tünt, de nem vérzéssel távozott, csak felszívódott.
Hányinger erősösdik. Most például megéreztem a rántott hús "illatát" és futni tudnék.
Vérzés barnázással kezdődött, ami 4 napig tartott (ekkor voltam orvosnál), majd tegnapelőtt hajnalban bedurvult. Tulajdonképpen nem görcsölt a hasam olyan hú de nagyon, inkább a löketszerű vérzés és hányás ami szerintem vetélés jele lehetett. Még ma is vérzek, szerintem élénk piros, de már nem olyan erős. Ha esetleg megmaradt a terhesség, akkor kimutatható délutáni vizeletből is? Rohanjak tesztért? Ha a terhesség valóban megszakadt, akkor gondolom nem fog erősödni a csík.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!