Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak székrekedés ellen?

Mit csináljak székrekedés ellen?

Figyelt kérdés
Lassan 8 hetes kismama vagyok de már megőrülök attol,hogy nem bírok menni a wc-re ha igen akkor 4-6 naponta és iszonyatosan szenvedek...Iker terhességgel indult a terhességem de az egyik baba nem maradt meg ezáltal nem is nagyon merek nyomni!!!
2008. aug. 17. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Rostok, zöldségek, gyümölcsök, activia joghurt, ilyesmi... Durva helyzet esetén aszalt szilva egy zacskóval + egy liter víz együtt, szerintem garantált hatás, vagy szilvalé esetleg?? Minden jót! 24 hetes kismami
2008. aug. 17. 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Nyomni semmiképpen ne nyomj. Erőltetni nem szabad. Kérj orvosodtól tanácsot, mert igazából szeritnem fel tud irni vmit amitől jobban megy a széklet, nem hashajtot, de pl vmi rost tartalmút vagy bármit.És egyél rostos gyümiket, , nekem a sárgabarack, őszibarack bevált, meg főzelékeket. De egyébként a székrekedésed is elmúlik pár hét múlva. Az elején voltak nekem is ilyen problémáim. Utána megszűnt és most a vas tablettától megint. De ha nagyon szenvedsz tőle, akkor mindenképpen dokitól kérj tanácsot.
2008. aug. 17. 21:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Elsősorban szerintem is a sok gyümölcs evésével és sok folyadék ivásával illetve a rostos ételek fogyasztásával próbálkozzál, de ha már semmi sem segít akkor nyugodtan próbálkozhatsz a Glicerin kúppal vagy a Laevolac sziruppal, nekem az orvosom ajánlotta.
2008. aug. 17. 22:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Kúpom van itthon de az a végső esetben... most vettem aszalt szilva levet hátha na meg sok rostos levet!
2008. aug. 17. 22:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Hú az nagyon rossz lehet, nekem a kölest mondták, hogy vegyek be egy kanállal, és igyak rá vizet.

Ey próbát megér.

És egyél teljes kiőrlésű dolgokat, sok zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, és ha szabad, akkor mozogj sokat.

2008. aug. 18. 08:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy te kávézol-e, nekem az segített. Én az első trimeszterben szenvedtem csak a székrekedéstől, de az is bőven elég volt. Ha reggel nem ittam tejeskávét (sok tejjel, sok cukorral, nagyon-nagyon édesen, csak így segített), akkor biztos, hogy nem kellett beköszönnöm a wc-re. Igaz, én minden további nélkül le tudtam küldeni a nagyon édes tejeskávét, mert nem voltam rosszul soha, ha esetleg émelyegsz is, vagy nem szereted az édes dolgokat, akkor lehet, hogy nem lesz egyszerű meginnod. A rostos gyümölcsleveknél tarts mértéket, ha tudsz, akkor inkább egyél rengeteg gyümölcsöt és nehogy minden folyadékbevitelt dobozos gyümölcslevekkel próbálj pótolni. Nekem a párom nagyon jót akart, ezért minden nap vett nekem gyümölcslevet, amit én örömmel el is fogyasztottam, hiszen az jó. Valamire biztos jó, csak éppen én ennek köszönhetően néhány hét alatt felszedtem négy kilót, érthető, hiszen szinte cukros vizet ittam egész nap. (Biztosan emiatt volt, mert egyébként az étkezésem nem változott.)

És bízz benne, hogy magától is javul majd a helyzet. Nekem kb 12-13 hetesen teljesen elmúlt a székrekedés, azóta gyorsabb az anyagcserém szinte, mint baba előtt. A terhesvitamintól is függhet, én Pregnacare-t szedek (külföldön veszem, nem tudom, hogy otthon van-e ilyen), de állítólag az Elevit székrekedést okozhat.

2008. aug. 18. 08:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyedul a Mira asvanyviz segitett szekrekedes ellen. Nekem ezt orvos ajanlotta mert mar semmi nem segitett. Azert kerdezd meg a dokidat, hogy terhesen ihatod-e az asvanyi anyagok miatt amiket tartalmaz. Neten is utanna olvashatsz a google-be. Gyogyszertarba vehetsz, en intersparba is talatam de nem mindenhol van. Reggel kellett meginnom 2 decit harom hetig, utanna egy deci Mira viz es egy deci rendes viz vegyitve. Mar a masodik nap segitett. Ha nem is messz tolle mindennap wc-re de felpuhitja a szekletet es nem kell erolkodnod. Ize sajnos nem kellemes. :(
2008. aug. 18. 10:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igyál Kubut!!! Ez komoly,mindhárom terhességem alatt ez segített, napi egy 0,75 literes,és ha jó helyen veszed, kb,200 ft.-ból megúszod. Sőt a gyerekeimnek is adok,ha szorult helyzetbe kerülnek,és eddig mindig bejött. Ha nagyon nem megy,házi szilvalekvár.

2008. aug. 18. 10:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát.. én is ezzel szenvedek. Ami nekem segít valamennyire: savanyúkáposzta-lé, koviubi-lé, szilvából nagymamám által kis cukorral készített lekvárszerűség, és a glicerin kúp. Ja, és az Elevitről átváltottam a Hipp Natalra ( lehet bebeszélem, de egy picit javult a helyzet )
2008. aug. 18. 11:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem a nődokim szilvalekvart javasolt, de en utalom. így en is hetente egyszer megyek wcre.. amugy allitolag terhesseg "természetes" velejaroja.
2008. aug. 18. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!