Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelötlenség, ha valaki...

Felelötlenség, ha valaki terhesen nem szedi a vitaminokat?

Figyelt kérdés

12 hetes terhes kismama vagyok. A baràtom unokahuga 14 hetes.nem szedi a felirt terhességi vitaminokat.kilökött mindent.

azt mondja ad ö a babànak elég vitamint.............

se folsav,se elevit,semmi,söt nem eszik semmi zöldségfélét.

akkor hogy ad vitamint a babànak?

nem lesz baja a babànak,ha terhesség végéig semmit se szed?

2008. aug. 17. 09:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A fejlődési rendellenességek kb. a 12 hétig kialakulnak. Az ezek megelőzésére szedett vitaminokat a tervezett terhesség előtt kell szedni.
2008. aug. 17. 13:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Sok orvos nem támogatja a terhesvitaminokat, csak arra kérik a kismamát, hogy étkezzen egészségesen.

Mint kismama, az a véleményem, hogy butaságot csinál, hisz egészséges étkezés mellett sem tud annyi vitamint bevinni a szervezetébe, mint amennyire terhesen szükségük lenne, de ismtélem, van olyan orvos, aki nem ajánlja őket a kismamáknak.

Ajánld neki legalább a Hipp Natalt. Ez terhesvitamin, de 100% gyümölcs és zöldséglé.

2008. aug. 17. 17:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Na jó, de ha a tervezett terhesség előtt kell elkezdeni szedni, akkor mi van azokkal, akik nem tervezték? Azoknak a babáknak sincs semmi bajuk. Én sem terveztem, hogy terhes leszek (ettől függetlenül imádom a fiam és nagyon örültem neki, amikor kiderült), mégis egy teljesen egészséges fiam van, és a vitaminok szedését sem vittem túlzásba. Sokszor elfelejtettem bevenni, szóval nagyon nem rendszeresen szedtem. De állandóan zöldségeket ettem, mert imádom őket :D
2008. aug. 17. 17:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Nehéz elképzelni hogy nagyanyáink 9 hónapon keresztül mindennap 15 tányér spenótot ettek...Ma az a baj hogy mindenki a műkajákat eszi amibe vitamin semmi csak tartósító meg adalék aztán a kismamák meg csodálkoznak hogy szorulásuk van,zöldséget gyümölcsöt kéne sokat enni nem ilyen szintetikus vitaminokat
2008. aug. 17. 18:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az elottem levo masodik valaszadonak: NEM KELL SZEDNI A TERHESVITAMINT TERHESSEG ELOTT!! AZ MARKETINGFOGÁS!!! :)
2008. aug. 17. 19:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja, köszi :))) Sokat agyaltam rajta, hogy ha szedtem volna, akkor nagyobb babám lett volna, vagy mi? Tök átlagos súllyal született (3070g, 49 cm), csak mostanában annyi a nagy baba, hogy azok, akik még nem szültek, csodálkoztak, hogy "ilyen kicsi?", mert mindenkitől azt hallják, hogy 4 kilós babájuk született :D
2008. aug. 17. 19:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen vitamint nem szedek, mert mindegyiktől rosszul vagyok. Akkor ezek szerint én is felelőtlen lennék?

Rengeteg zöldésget és gyümölcsöt fogyasztok.

Üzenem a kérdezőnek, hogy próbálja rábeszélni ismerősét a több zöldség és gyümölcs fogasztására. A baba elveszi, ami neki kell, de akkor a kismama immunrendszerét gyengíti le. Vannak pezsgőtabletták is. Nem olyan drága, mint a terhes vitamin, talán nincs is benne annyi anyag, de úgy gondolom, az is több, mint a semmi.

2008. aug. 18. 09:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Az elsõ babámmal én sem szedtem semmit. Nem tervezett baba volt, fogalmam sem volt a terhességrõl, mit, hogyan, így még a folsavat sem szedtem. Viszont egész babavárás alatt egészségesen étkeztem, sok zöldséget, gyümölcsöt ettem. A kisfiam makkegészségesen, 4,5 kilóval született. A második babámmal csak folsavat szedtem, õ is egészségesen jött világra, szintén nem kis súllyal (majdnem 4 kiló volt õ is). Szerintem a folsavat azért jó ha szedi egy kismama, de a többi vitamint egyáltalán nem találom szükségesnek.
2008. aug. 21. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!