Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelötlenség, ha valaki...

Felelötlenség, ha valaki terhesen nem szedi a vitaminokat?

Figyelt kérdés

12 hetes terhes kismama vagyok. A baràtom unokahuga 14 hetes.nem szedi a felirt terhességi vitaminokat.kilökött mindent.

azt mondja ad ö a babànak elég vitamint.............

se folsav,se elevit,semmi,söt nem eszik semmi zöldségfélét.

akkor hogy ad vitamint a babànak?

nem lesz baja a babànak,ha terhesség végéig semmit se szed?

2008. aug. 17. 09:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
hát ez elég nagy baj szerintem , mert ha már nem szedi a terhesvitamint, akkor egyen sok zöldséget, gyümit, ha meg ezeket nem eszi akkor szedje a vitamint. én mindkettőt alkalmaztam. A baba EGÉSZSÉGES fejlődéséhez szükség van vitaminokra, igy vagy ugy de kell!!!
2008. aug. 17. 09:35
 2/18 anonim ***** válasza:
65%

En a folsav nem-szedeset hatarozottan felelotlensegnek tartom az elso trimeszterben, mivel abbolo annyit nem tud bevinni, amennyi kellene.

A tobbi vitamint ha kesobb nem szedi, de egeszsegesen eszik, tudja vmelyest potolni, de a folsav nagyon fontos es elegendo mennyisegben bevihetetlen (gondolom nem eszik meg napi 12 tanyer spenotot...)

2008. aug. 17. 09:37
 3/18 anonim ***** válasza:
31%
Szia!Csak a magam példájából tudok kiindulni...Velem az a helyzet,hogy nem tudom megenni a húst,halat,felvágottakat...sosem ettem egész kicsi koromtól kezdve semmi ilyesmit!Most 19 hetes mami vagyok,épp a héten jártunk genetikai UH-n,ahol mindent teljesen rendben találtak a kicsi fiúnkkal!!! (én pedig egész életemben talán kétszer voltam náthás)Na persze mindenki esetében más-más a babavárás,de ha az ismerősödnél sem volt eddig probléma,nem kell aggódni.Ugyanakkor ösztönözni kell a kismamát,hogy igenis tessék úgy étkezni,hogy a babának a lehető legjobb legyen!Te is segíthetnél ebben,hiszem szintén kismama vagy,mint ő.Jó egészséget és szép babavárást kívánok!!Üdv
2008. aug. 17. 09:45
 4/18 anonim ***** válasza:
74%
Mér kéne 12 tányér spenotot enni másban is van folsav régen se volt folsav tabbletta és mégis egészséges gyerekek születtek.Azt meg hogy nem tudod bevinni a szükséges vitamint a Vitamingyártok terjesztik el hogy a szintetikus vitamint vedd.Ha valaki változatosan táplálkozik zöldség ,gyümölcs dió mogyoró halak, akkor igenis be tudja vinni ami elég .2 éves fiam van semmi vitamint nem szedtem terhesség alatt csak ésszerűen táplálkoztam.
2008. aug. 17. 09:48
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Folsavat én sem szedtem, de nekem nem is mondta senk, hogy kéne. Gravidát szedtem, de azt állítólag csak az első három hónapban kell. De pl. a mi szüleink még nem szedtek ilyeneket. Arra kell figyelni, hogy meglegyen a kellő vitaminbevitel (beleértve a D vitamint is!!!), és akkor nem baj. De ha valaki nem eszik semmi zöldséget, akkor mindenképp jó lenne szedni valamit. Konkrétan a babának nem hiszem, hogy ettől baja lenne, mert az anya szervezetéből elvon mindent, ami neki kell, csak az anyukának nem marad sok. De ismerek olyat, aki nem szedett semmit, ő viszont sok zöldséget evett, meg mindent, ami kell, akkora babája lett, mint egy ház :D
2008. aug. 17. 09:53
 6/18 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Attól függ miért nem szedi. A terhesség előtt szedet vitamin, főként a folsav nagyon fontos, mivel ez megelőzheti a záródási rendellenességeket (pl.nyitott gerinc). Ha a vitamint akkor kezdi valaki szedni amikor megtudja, hogy terhes már nem sokat használ vele, mert a 8. hétig a legfontosabb szedni, persze még jobb ha terhesség előtt 3 hónapig3 a terhesség 12. hetéig szedi valaki. Utána nem olyan lényeges. A harmadik trimeszterben meg azért fontos, hogy az anya szervezete ne fogyjon ki a vitaminokból. A baba elveszi azt ami neki kell! Max. az anya szervezete ürül ki. Én örültem, ha a 12.hétig tudtam szedni a vitamint (többfélét kipróbáltam), s mindegyik csak erősítette a hányásomat, ami anélkül is napi 25-ször volt! Plussz hasmenésem is volt tőle. Ez a vitamin őrület különben is csak kb. 10 éve van, addig senkinek nem jutott eszébe! Persze a vitamingyártók ebből élnek!
2008. aug. 17. 09:53
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szedtem semmit,és most mindenféle gonosz betegség nélkül itt csuklik az ölemben a lyány.Ráadásul a várandósságom nagy része lezajlott az előző gyümöélcsszezon után és a mostani előtt,így nagyon friss zöldség gyümölcs se nagyon volt.

Ez a vitaminőrület csak a vitamingyáraknak jó.Ugyanaz,mint a fokhagymatabletta esete.Anyáink is kihordtak minket gravida és elevit nélkül.Nevelőapám orvos,és ő mondta,h nagy hülyeség népbutítás ez az egész terhesvitamin.Persze,aki mekin és kólán él annak lehet kell...

2008. aug. 17. 10:09
 8/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a mamónak rossz, a baba elvesz mindent, amit kell, és amit tud. folsav bizonyos tipusu asvanyvizekben is van.

ha nem szereti a gyogyszereket, ajanlom a hipp natalt, az ilyen gyumolcskoncentratum terhes mamaknak, olyan, mint a kubu, napi egy kupaknyit kell meginni, és minden szukseges vitamint tartalmaz.

igazabol egyik kedves ismerosom se szedett semmi vitamint, rendesen evett, és egészséges kislánya szuletett.

én probaltam sok zoldseget enni, meg gyumolcsot, de mig a terhesseg elott kepes voltam hetekig céklán és paradicsomon meg spenoton elni (mert imadtam), most rajuk se birok nezni. viszont a tablettákat se szeretem, azert szedem a fenn emlitett koncentratumot.

2008. aug. 17. 13:01
 9/18 anonim ***** válasza:

"Teljesen szakszerűtlen a "szakembereknek" az a tanácsa is, hogy az egészséges kismamák elsősorban "kiegyensúlyozott táplálkozással igyekezzenek e megnövekedett igényeknek megfelelő menynyiségű vitamint és ásványi anyagot magukhoz venni". A fejlődési rendellenességek leghatásosabb kivédése 0,66 mg B11 vitaminnal érhető el, ezért a szokásos táplálék kiegészítéseképpen kb. 0,40 mg folátra lenne szükség. Ezen adag biztosítása napi 15 tányér spenót vagy sóska, vagy zöld saláta elfogyasztását teszi szükségessé. Nem igen érdemes bizonygatni, erre kevés leendő és korai várandós lenne rávehető - még egy napra is. Valóban súlyos probléma, hogy jelenleg még a terhesség valamivel több mint a felét nem tervezik, hanem ahogy mondani szokták: "összejött"."

Azert eleg bator dolog leallni Czeizel profsszorral vitatkozni :)

2008. aug. 17. 13:09
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
ő is csak orvos és ugye tudjuk az orvosok a gyógyszergyártó felé huznak....
2008. aug. 17. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!