Felelötlenség, ha valaki terhesen nem szedi a vitaminokat?
12 hetes terhes kismama vagyok. A baràtom unokahuga 14 hetes.nem szedi a felirt terhességi vitaminokat.kilökött mindent.
azt mondja ad ö a babànak elég vitamint.............
se folsav,se elevit,semmi,söt nem eszik semmi zöldségfélét.
akkor hogy ad vitamint a babànak?
nem lesz baja a babànak,ha terhesség végéig semmit se szed?
En a folsav nem-szedeset hatarozottan felelotlensegnek tartom az elso trimeszterben, mivel abbolo annyit nem tud bevinni, amennyi kellene.
A tobbi vitamint ha kesobb nem szedi, de egeszsegesen eszik, tudja vmelyest potolni, de a folsav nagyon fontos es elegendo mennyisegben bevihetetlen (gondolom nem eszik meg napi 12 tanyer spenotot...)
Én sem szedtem semmit,és most mindenféle gonosz betegség nélkül itt csuklik az ölemben a lyány.Ráadásul a várandósságom nagy része lezajlott az előző gyümöélcsszezon után és a mostani előtt,így nagyon friss zöldség gyümölcs se nagyon volt.
Ez a vitaminőrület csak a vitamingyáraknak jó.Ugyanaz,mint a fokhagymatabletta esete.Anyáink is kihordtak minket gravida és elevit nélkül.Nevelőapám orvos,és ő mondta,h nagy hülyeség népbutítás ez az egész terhesvitamin.Persze,aki mekin és kólán él annak lehet kell...
Szerintem a mamónak rossz, a baba elvesz mindent, amit kell, és amit tud. folsav bizonyos tipusu asvanyvizekben is van.
ha nem szereti a gyogyszereket, ajanlom a hipp natalt, az ilyen gyumolcskoncentratum terhes mamaknak, olyan, mint a kubu, napi egy kupaknyit kell meginni, és minden szukseges vitamint tartalmaz.
igazabol egyik kedves ismerosom se szedett semmi vitamint, rendesen evett, és egészséges kislánya szuletett.
én probaltam sok zoldseget enni, meg gyumolcsot, de mig a terhesseg elott kepes voltam hetekig céklán és paradicsomon meg spenoton elni (mert imadtam), most rajuk se birok nezni. viszont a tablettákat se szeretem, azert szedem a fenn emlitett koncentratumot.
"Teljesen szakszerűtlen a "szakembereknek" az a tanácsa is, hogy az egészséges kismamák elsősorban "kiegyensúlyozott táplálkozással igyekezzenek e megnövekedett igényeknek megfelelő menynyiségű vitamint és ásványi anyagot magukhoz venni". A fejlődési rendellenességek leghatásosabb kivédése 0,66 mg B11 vitaminnal érhető el, ezért a szokásos táplálék kiegészítéseképpen kb. 0,40 mg folátra lenne szükség. Ezen adag biztosítása napi 15 tányér spenót vagy sóska, vagy zöld saláta elfogyasztását teszi szükségessé. Nem igen érdemes bizonygatni, erre kevés leendő és korai várandós lenne rávehető - még egy napra is. Valóban súlyos probléma, hogy jelenleg még a terhesség valamivel több mint a felét nem tervezik, hanem ahogy mondani szokták: "összejött"."
Azert eleg bator dolog leallni Czeizel profsszorral vitatkozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!