Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességem elején vagyok, és...

Terhességem elején vagyok, és drogot fogyasztottam ez idö alatt én is és párom is. Lehet baja a magzatomnak? (mikor drogot fogyasztottam nem tuttam még hogy terhes vagyok)

Figyelt kérdés
A párom(apuka) rendszeresen évek ota drogot fogyaszt,én ritkán! 1-2 honapos terhes vagyok és ez idö alatt is fogyasztottam drogot(nem rég tuttam meg a terhességem)Lehet baja a babámnak ha megszülöm?Kérlek írjatok!!!
2008. aug. 17. 01:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát használni semmiképp sem használt a babának a dolog , főleg úgy hogy apuka amint írod évek óta használja a drogot.Ha még nem mondtad az orvosodnak el akkor feltétlenül tedd meg! Ő azért biztosabbat tud mondani ez ügyben, és elmondja hogy mik a lehetőségeitek. Egy biztos, ha babát szeretnétek akkor se te se ő ne nyúljon a drogokhoz már jóval előtte! Sőt! Nektek is csak árt! Üdv! 16 hetes kismama
2008. aug. 17. 06:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Jót nem tettél vele, de az a nagyobb baj, h. mint írod az apuka rendszeres fogyasztó. Az orvosok azt ajánlják, h. a leendő apuka és anyuka még a fogamzás előtt szokjon le a dohányzásról és valljuk be hol van az a droghoz képest. Bár szerintem az se mindegy, h. miről van szó. Fű v. valami kemény. Mindenesetre beszélj orvossal amig nem késő!

34 hetes kismama

2008. aug. 17. 06:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi az a drog.

Ha elszívtál egy cigit, attól nem lesz baja. (ne tedd többet)

Ha más drog akkor azonnal szólj a dokinak. A drogosok gyerekei függőnek születnek ha a szülő olyan szert szed ami függőséget okoz.

Fokozott figyelmet és kezelést igényel. Ezen túl náluk gyakori egy rakás nagyon durva rendellenesség. Kismama vagy, nem linkelem be az elrettentő oldalt nem akarlak vele kínozni.

Egy alkalom még nem károsítja őt, remélhetpőleg. De ne tedd többet!!!

Szerintem szép dolog, hogy felelősséget vállalsz a gyermekedért. :)) Öszintén gratulálok. Beszélj a dokival és kövesd az utasításait. Esetleg, ha szorongsz szólni neki, akkor hívj fel egy drogambulanciát és ott kérj tanácsot, hátha az után könnyebb az orvossal beszélned.

Szerintem ott már láttak hasonló esetet, ne aggódj.

Remélem egészséges baba lesz és új értelmet ad az életednek és nem lesz szükséged többet drogokra. :)

2008. aug. 17. 06:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ártani árthat a babának,de nagyrészben attól is függ,mit használtál!Biztosan elküldenek olyan vizsgálatokra,amelyek kizárják a fejlődési rendellenességet.Tudomásom szerint,az olyan babáknak akik szülei valamilyen kábítószert használtak,a születés után lehetnek elvonási tünetei(ha végig drogozik az édesanya)és a babát fokozatosan leszoktatják,delehetnek súlyosabb tünetei is.Mindenbképpen keress fel egy szakembert,főleg ha szeretnéd is a picit!

A drogok nagyon ártalmas készítmények,ha van elég kitartásotok és akaraterőtök,vegyetek részt egy elvonókúrán,de ne más,hanem a magatok érdekében!

2008. aug. 17. 08:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha most már nem fogyasztasz, akkor talán nem lesz baja a babának! Megkérdezhetem,milyen drogot használtál? Az orvosoddal mindenképp oszd meg ezt az információt, tudni fogja a teendőket, illetve szerintem kicsit több vizsgálatnak vet majd alá, hogy lássátok, ártott-e a picinek!
2008. aug. 17. 08:21
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
ha valakinek arra van esze,hogy drogozik,akkor arra is legyen,hogy védekezzen. legalább a babát vegye figyelembe,hogy neki az nem jó!
2008. aug. 17. 08:56
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

A terhességed 12. hetében lesznek vizsgàlatok,amiböl majdnem minden kiderül.Lehet szerencséd lesz és nem lesz baj.

én terhesség elött rengeteget cigiztem,aztàn terhes lettem,mégsem tudtam azonnal lemondani.azelsö 2 honapban napi 2-3 cigit elszivtam(rendes cigi9

az orvossal beszéltem,ö segitett.

te is beszélj a dokival.

de ami zavar:nem félsz egy olyan férfinek szülni aki évek ota drogozik?????????????????na mindegy,jol gondolj àt mindent,és ne stresszelj,de ne csinàlj többéà butasàgot

2008. aug. 17. 09:16
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Ha az elso 6 hetben tetted, semmi baj.

Akkor nincs meg olyan kapcsolat koztetek a babaval, h atmenjen az anyag es bajt okozzon.

De tobbetr ne fogyassz drogot, mert a baba hamar fuggo lehet, es nincs rosszabb, mint ha szuletese utan ugy kell egy csecsemot leszoktatni az intenziven a drogokrol :(

Minden jot, es most mar elj egeszsesegesen, es rendben lesz!

2008. aug. 17. 09:47
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Az apukánál még kevésbé baj, de az anyuka nem fogyaszthat drogot.

Eddig talán még nem lett baj, de beszélj a dokiddal.

Remélem ezután már nem fogod használni, mert akkor nem írom le mi vagy!

2008. aug. 17. 10:01
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos két olyan nőt is ismerek, akik úgy szültek, hogy drogoztak a terhességük első harmadában. Ők sem tudtak terhességükről. Most 5 és 2 éves egészséges porontyuk van, hál'Isten. Sokszor a cigi, drog, pia nem okoz olyan egészségi problémát, ami rögtön szembetűnő, de a gyerkőc 10 éves kora korül esetlegesen kialakuló asztma, allergia, ekcéma stb elképzelhető, hogy visszavezethető rá.

Ha a 12. heti UHn nincs semmi komoly rendellenesség, ami szerintem várható, hogy rendben lesz, miért ne tartanád meg? Főleg, ha szeretnétek a bébit. Persze akkor szigorúan itt az idő, hogy midketten letegyétek a drogot.De gondolom ez természetes.

2008. aug. 17. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!