Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek? Ti mit csinálnátok?

Szerintetek? Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok..Nagyon nagyon elkeserítő helyzetben vagyok..Lombikoztunk ami miatt kirúgtak a munkahelyemről, azt mondta a főnök hogy nem tudja vállalni hogy elengedjen mindig, tehát vagy baba projekt vagy munkahely..A férjemmel megbeszéltük hogy minden rendben lesz hisz remek munkahelye van, igazából keresett mind kettőnk helyett..Erre elvesztette a munkahelyét..Szülőkre nem számíthatunk, mert ők is épp hogy megélnek..Egyszerűen nem tudom mit tegyünk..Miből fogjuk a babát eltartani..Már azon agyaltam hogy alkalmival vissza megyek melózni, de az kemény fizikai munka..Az összes megtakarításunk a lombikra ment, most meg itt állunk, gyakorlatilag 0 fttal szaladunk neki az ünnepeknek..Nagyon el vagyok keseredve..Nem tudom mi lesz a babával?Hogy fogjuk tudni így felnevelni, megvenni az érkezéséhez szükséges dolgokat..Szülők akik voltak hasonlóhelyzetben Ti hogy oldottátok meg?Szerintetek vállaljam a fizikai munkát?
2014. dec. 5. 03:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne!!!És ne idegesítsd magad,hogy mi lesz hónapok múlva,azt úgysem tudhatja senki.Megoldódik,hidd el! Én is sz arban vagyok,terhesen még tb-m sincs,de nem idegeskedek,majd lesz valahogy.
2014. dec. 5. 05:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Próbálok így gondolkodni, de mikor nincs pénzünk a terhes vitaminokra, meg arra hogy hálapénzt adjak, ahhoz hogy normálisan megvizsgáljanak, ne szarjanak le teljesen..Szörnyű..Azért köszönöm Kedves válaszoló a biztatást, kitartást kívánok Neked is..
2014. dec. 5. 07:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj. Nem kell hálapénz, fogadott orvos nélkül is meg lehet szülni. Terhesvitamin is felesleges mert anélkül is millió egészséges baba születik. Párod keressen melót, Te pedig ha nagyon dolgozni akarsz akkor csak olyat amiben nincs emelés és cipekedés.
2014. dec. 5. 07:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek :( Off: Lombikozás alatt elvileg nem rúghattak volna ki, mert a Munka Törvénykönyve szerint védett munkavállaló voltál! (Tudom, hogy ez már utólag nem segít, meg hogy az ilyen szemetek mindig megússzák, mert nem pereli be őket senki, mert sajnos se kedve, se ideje, se pénze nincs rá az embereknek, és amíg ez így van, addig hiába a jogi szabályozás...) A fizikai munkát semmiképpen se vállald el, a férjednek kéne minél előbb új munkahelyet találnia, ha már így alakult. Nagyon drukkolok nektek! Egyébként nézz körül, vannak pl. facebook csoportok, ahol ténylegesen segítenek más kismamák, babaruhát, egyéb holmikat tudsz szerezni, ha nem idegenkedsz tőle, akkor modern mosható pelusokat is adnak, azzal is rengeteget takaríthatsz meg. Hálapénz, fogadott orvos nélkül szültem a második, illetve fogom szülni a harmadik babámat, a fogadott orvossal csak befürödtem az elsőnél. :( Ha gondolod, írj nyugodtan...
2014. dec. 5. 09:22
 5/10 anonim ***** válasza:

A felmondásuk jogellenes volt! Lombik alatt sem rúghatnak ki!

Kötelesek lennének visszavenni (már, ha rendes felmondással küldtek el és nem írtál alá közös megegyezést).

Én nem hagynám annyiban! Nagyon nem mindegy, hogy mennyit kapsz majd.

Ha szeretnél utánamenni a dolognak és érdekel a jogszabály idevonatkozó része, szívesen segítek!

2014. dec. 5. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom ami veletek történt/történik.

Viszont nekem az nem tiszta, hogy amikor elküldött a főnököd, akkor már terhes voltál? Mert úgy nem küldhetnek el...vagy a kirúgásod után hetekkel/hónapokkal volt sikeres a lombik program?

2014. dec. 5. 13:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon aranyosak vagytok..Szinte sírok annyian próbálnak segíteni..Kaptam üziket is meg minden..Teljesen pozitívan csalódtam az emberekben..Nos a helyzet úgy volt hogy kiderült hogy a férjemnek nem lehet gyereke..Ezt nem szerettem volna megosztani a melóhelyen senkivel, csak jeleztem a főnökömnek hogy orvosi problémám van, szeretnénk babát ezért szeretném ha meg tudnánk oldani..Mindenki próbált segíteni a kollégák közül, csak értetlenkedtek hogy még nagyon fiatal vagyok, miért nem próbálkozunk még..27 éves vagyok..A férjem 30..A főnökasszonyom elkezdett csesztetni mindenért..Amibe tudott belekötött állandóan ott kellett maradjak ingyen túlórázni, mindig ellenőrzött hogy nem lopom e meg, totális terrorba tartott..Átnézte a táskám, kipakoltatta a zsebeim..Egyszerűen nem bírtam tovább..Teljesen kikészített, és azt mondta hogy vagy aláírom a közös megegyezést vagy pár hónap, és könyörögni fogok hogy aláírhassam..Aláírtam..Szidom is magam érte, de akkor még itthon minden rendben volt a férjemnek jó munkahelye volt, tehát nem aggódtunk..Kelett volna..A cége csődbe szalad mindenki a pénze után, keresi a másik lehetőséget, de nagyon nehéz..Bízom benne hogy minden jóra fordul..
2014. dec. 5. 13:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Még nem voltam terhes mikor elküldtek..Aztán volt sok alkalmi melóm ahova most is visszamehetnék csak megerőltető fizikailag..Ennyi a mi történetünk..Még az inszemek elött kirúgtak a bejelentett melóhelyről..
2014. dec. 5. 13:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom, mocsok egy világ van :(

Munkanélkülin voltál már? Mennyi időt dolgoztál folyamatosan, mielőtt eljöttél a munkahelyedről?

2014. dec. 5. 14:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Igazából hülye voltam mert össze vissza hazudoztam hogy senkit nem kelljen beavatnom a férjem problémájába, és tehetek róla hogy így alakult..Sokszor belesültem a saját hazugságaimba az állandó kérdések miatt..Én nem gondoltam hogy a mesterséges megtermékenyítést ilyen nehezen, és elfogadhatatlanként kezelik, mikor sajnos egyre több embernek ez az esélye a családra..Csak mentek a találgatások, meg a rosszindulat, és mindig hazudoztam hogy kikerüljem az egyenes utat..Nah mind1..Nagyon nagyon bánom hogy nem jártam mindennek utána..jogilag..Szóval 5 évig volt munkaviszonyom ami egy éve szűnt meg..A munkanélkülim lejárt már, a tb-m magam után fizetem..Az ismerősöktől rengeteg segítséget kapok, ruhák, kiságy stb..Szóval annyira nem is borzasztó a helyzet..Csak nem így képzeltem..Annyira vártuk, és most mégis picit beárnyékolja ez az egész az örömünket..:-/
2014. dec. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!