Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt hány kilót...

Terhesség alatt hány kilót lehet emelni?

Figyelt kérdés
Én 5 kilónál nem emelek többet.
2010. jan. 30. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Változó, hogy ki mennyit bír, mert ha például van egy 12 kg-s egyéves gyerkőcöd, akkor nem mondhatod, hogy nem emeled fel, mert ott a tesó. Nem is értené meg:)
2010. jan. 30. 21:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Bírni bírnék többet is csak nem merek. Nálunk is van a családban egy 10 kilós baba, de nem engedik, hogy emelgessem. Mondjuk ő nem az én gyermekem.
2010. jan. 30. 21:07
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Én emelgettem a barátnőm fiát, mert mindig bújt, hogy vegyem fel, úgy intéztem el, hogy nem hasból emeltem, így nem is volt megerőltető. Ha kihagyhatod, és aggódsz, akkor ne emelj, babázhatsz úgy is, ha az öledbe teszik:)
2010. jan. 30. 21:20
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Erre nincs jó válasz.Általában nem ajánják az orvosok az emelgetést.De elég sok asszony emelt és emel ma is nagy súlyt a munkahelyén,és nincs semmi baja.
2010. jan. 30. 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Én most járok a 9.hétbe és 1,5 éves és 12kg-os kislánykám imád a nyakamba lógni.Próbálom leszoktatni, de vmikor muszály.
2010. jan. 30. 21:27
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Nekem világosan eljött az a pillanat, amikor egyszerűen nem bírtam felemelni a nagylányomat, persze már korábban próbáltam mérsékelni, de voltak pillanatok (elesett vagy ilyesmi), amikor nem bírtam megállni. Utána muszály volt, mert hiába akartam, már magamat is alig tudtam megmozdítani... :o)

A gyermekágy is nehéz volt még emiatt, nekem még kellett 2-3 hónap. Mondjuk nem vagyok egy izompacsi :o)

12 kiló lett a végére...

De első babával én sem emeltem. Élvezd, hogy kényeztetnek. :o)

2010. jan. 30. 21:32
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Nekem azt mondta a doki amíg bírom és nem okoz fájdalmat,erőltetést emelgethetem a nagyobbik lányomat (13 kg),mert a szervezetem hozzászokott ehhez a súlyhoz.Nekem semmilyen komplikáció nem volt a terhesség alatt,ezt is figyelembe kell venni.Azért vigyázz magadra és ha nem muszáj inkább ne emelj.
2010. jan. 30. 22:14
 8/11 anonim ***** válasza:
77%
Terhesség alatt a relaxin nevű hormon a nő kötőszöveteit meglazítja, ezáltal lehetővé téve, hogy a medence kellőképpen kitáguljon a terhesség előrehaladtával, és később a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötőszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fő oka annak, hogy a terhes nőket óva intik az emeléstől, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstől elvetélhetnek.
2010. jan. 31. 00:24
 9/11 anonim ***** válasza:
86%
27 hetes vagyok, a lanyom 2 eves es 14 kg. Naponta emelgetem, nincs mit tenni, ö meg nem erti az "anyu most nem emelhet fel, mert tobb vagy mint 10kg"-t.
2010. jan. 31. 08:07
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem jó az emelgetés, de ezt magyarázd el egy 3 éves gyereknek, aki szeretetéhes és szeret anya ölébe kiszállni a kádból, vagy úgy bemenni a szobába./16,5 kg./Amúgy is izgulok hogy féltékeny lesz így néha engedek az érzelmi zsarolásnak és becipelem a szobába!!Ez van.38+5 hetes KM.
2010. jan. 31. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!