9. hetes terhes vagyok. Múlt 7en volt egy kis vérzésem, de csak 1 alkalommal. Valószínűleg megemeltem magam. Hány kilót szabad emelni a terhesség alatt, ami még nem okozhat bajt?
Vérzés az elején előfordulhat, és ha megemelted magad, akkor nagy valószínűséggel emiatt volt. A bevérzés pedig amiatt a vérzés miatt van, de ne izgulj, el fog múlni. De a dokid folyamatosan fog figyelni, és ha baj lesz, akkor úgy is szúlni fog.
Ami meg a súlyt illeti, minden kismama más. Azt szokták mondani, hogy max. 4 kg, de pl. akinek már van egy kisgyereke, az terhesen ezt a 4 kg-ot nehezen tudja betartani. De ha nálad ez nem okoz problémát, akkor inkább 3-4 kg-nál többet ne emelj!
Sőt, most a legjobb az lenne, ha egy ideig egyáltalán nem emelnél és feküdnél minél többet.
20 hetes kismama
Ha jót akarsz a babának és magadnak nem emelgetsz! Semmi sem olyan fontos most! 1-3 kilónál többet ne emelj!
(Persze más a helyzet, ha pl van már egy másik babád, (aki tényleg baba) mert az kikerülhetetlen, hogy felemeld. Ott úgy van, hogy őt már megszokta a szervezeted, hogy emeled, tehát nem teher. (Ezt kb 10 kilóig értem) és még így is meg kell próbálni a lehető leg kevesebbet emelni!
Ne kockáztass! A nehézmunka amúgyis a pasik feladata;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!