Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség 40 felett? Vélemény?

Terhesség 40 felett? Vélemény?

Figyelt kérdés
40 éves múltam,3-4 napot késett a menstruációm,annyira beleéltem magam,hogy lehet egy terhesség...és tegnap este teszteltem is(negatív lett) és utána megjött:-( nem volt tervbe a baba,már van gyerekünk,de annyira felzaklatott a dolog...csak el akartam mondani...olyan jó lett volna...talán legközelebb.
2014. nov. 28. 19:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%
41 évesen szültem az 5.babát,nem bántam meg,ha így érzel vágjatok bele!!
2014. nov. 28. 21:09
 12/21 A kérdező kommentje:
köszönöm,olyan jó,hogy ilyet írtok:-)
2014. nov. 28. 21:28
 13/21 anonim ***** válasza:
19%
Nem értem miért kellett lepontozni, amikor tény és való, hogy 40 év felett elég nagy a kockázata a terhességnek, szülésnek, és nem kell belekötni a 37 évbe sem, én úgy gondolom 35 után, ha úgy jön ki a lépés 1-2 évvel még beleférhet a gyerekvállalás - én itt húztam meg a határt, nem értem, hogy ez másnak miért fáj. Ennyi erővel akkor bele lehetne abba is kötni, hogy miért pont 35-ig vállal valaki gyereket, miért pont 30-ig, stb.
2014. nov. 28. 21:40
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
Ha egészséges vagy, nyugodtan vállald be. Semmivel nem felelősségteljesebb 19-20 éves kor alatt szülni! Velük is történhet bármi.
2014. nov. 28. 21:55
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
3.Babamat 41 evessen szultem,van mar ket felnott fiam,en vagyok a vilag legboldogabb anyukaja.
2014. nov. 28. 23:41
 16/21 anonim ***** válasza:
28%

Az elején leszögezném, hogy nem vagyok az a másokat kritizáló fajta. Mindenki azt tesz, amit szeretne.

Persze véleményem az van. Én biztosan nem vállalnék 40 évesen babát. Mar ha a terhességet és a szülést nézzük, sokkal nagyobb a fejlődési rendellenességek, terhesség alatti problémák, szülési komplikációk veszélye a kor előrehaladtával. Ez nem kitaláció, nem leszólás, hanem tény. Aztán ott van az, hogy az ember nehezebben igazodik már a gyerekhez. Persze ezt a szülők nem szokták észrevenni. :) Tudom, mert voltak olyan barátnőim, akik sokat kínlódtak emiatt. Aztán nem utolsó sorban szeretném megérni az unokáimat, de még ha ezt nem is, legalább annyit hadd érjek már meg, hogy felnevelem. :)

Persze ez nem szentírás, mindegyikre vannak ellenpéldák, tehát nem azt mondom hogy ez kivétel nélkül és rend szerint így van, de az tény, hogy ebben a korban ezek már fokozottan gyakoriak.

2014. nov. 29. 00:02
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem. Szegény gyerek miatt. Engem 42 évesen szült anyám, és szeretem és mindig fiatalos gondolkodású volt, de soha nem felejtem el a kis kamaszkorom mikor évekig alig aludtam mert minden éjjel sírtam, mert féltem, hogy elveszítem őket. Mert ilyen öregen már nem normális gyereket vállalni.
2014. nov. 29. 00:15
 18/21 anonim ***** válasza:
69%
hajra en drukkolok nektek! egyaltalan nem erzem felelotlen dontesnek...azt igen ha valaki 20 evesen szul csak mert felt elmondani elhagyta a parja stb...a kor nem lenyeg! teny hogy nagyobb a kockazat bizonyos genetikai brtegsegekre de ma mar jo modszerekkel szurik a varandosag alatt! sose erdekeljen h masok mit gondolnak csak az h ti mit szeretnetek! raadasul lennenek mar felnott tesverei is
2014. nov. 29. 08:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
ja...37 evesen szulom a 2.gyerekemet es egyaltalan nem erzem magam oregnek. edesanyam engem 24 evesen szult es 9 evesen maradtam arva...
2014. nov. 29. 08:46
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm,úgy látom és érzem,hogy többen állnak mellettem...és tényleg az érzésem az az,hogy jó lesz...és olyan boldog lennék:-)
2014. nov. 29. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!