Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 év felett más a terhesség...

30 év felett más a terhesség és a szülés?

Figyelt kérdés
Másképp éli meg a nő és a szervezete?Tapasztalatokra lennék kíváncsi.30 múltam és most kezdjük a babaprojektot..:)
2012. júl. 16. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Inkább 40 felé másabb és kockázatosabb.
2012. júl. 16. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én az első gyerekemet 29 évesen -3 éve szültem, a terhességem is minden gond nélkül zajlott /kivéve az első 4 hónapot, amit a reggeli hányások miatt egy kicsit rosszul viseltem/, és a szülés is komplikációmentesen és gyorsan lezajlott. Most várjuk a kistesót, elmúltam 32, és most egész más minden. A 4 hónapnyi rosszullét most is megvolt, de sokkal fokozottabban mint az elsőnél, és sokszor rosszul is vagyok, pedig már majdnem félidős vagyok. Nem tudom megmondani, hogy ez most korfüggő-e, vagy esetleg a második terhesség "hozadéka". Pedig a 2 gyerekes anyukák azt szokták mondani, hogy a 2. terhességet a kisujjából kirázta, mert kisgyerek mellett ideje nem volt magával foglalkozni. Hát, mondtam már én is a páromnak amikor kérdezte hogy érzem-e mozogni a pocaklakót, hogy a kisfiam olyan szinten elfoglal nap közben, hogy ha a pocaklakó szaltókat dobálna a hasamban, talán még azt sem venném észre.

De magát a terhességet sokkal rosszabbul viselem, mint az elsőt, az biztos.

Nem tudom másnak milyen tapasztalatai vannak....

2012. júl. 16. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát kedves 2. megnyugodhatsz. Első babával 27 évesen lettem terhe, másodikkal 29 elmúltam, és ugyanúgy rosszul voltam, mint az elsővel. A szervezet még nem érzékeli pár év alatt a nagy változásokat. A 40 év is csak inkább első babánál gond, mert gyakorlatilag egy 40-es nő már nem olyan, mint egy 30-as, 10 év csak idő. (Gondoljunk arra, hogy 30 évesen se olyanok vagyunk már, mint 20 évesen). De ez nem a rosszulléteknél jön ki, hanem inkább a fittség, fizikai állapot, kilók leadása terhesség után ...stb. szempontjából.
2012. júl. 16. 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálam nem.Az elsőt 20 évesen szültem,a 2.-at 35 évesen,most 39 éves vagyok,és szeptemberre várom a 3. babát.Mindhárom terhességem könnyű-volt-(az előző 2-nél volt hányás,szagundor)most a 3.-nál még ez sem.A legtöbbet az elsőnél híztam,egyenlőre most állok a legjobban(29.hét,+5 kg).Az elsőt 4 óra alatt szültem meg,a 2.-at 3 óra alatt,oxitocin,gátmetszés,és mindenféle beavatkozás nélkül.Most arra készülök,hogy kádban vajúdok(ahol szülni fogok ott lehet).A dokinőm és a dokim(2 orvosom van)se mondott semmi extrát,nem is kezelnek másként,mint a fiatalabb kismamákat.Nem voltam-most sem vagyok-veszélyeztetett terhes,melózni járok(igaz,nem minden nap,a magam ura vagyok)ellátom a háztartást,és az ovis gyerekem is itthon van egész nyáron(nem viszem az összevont csoportba).A barátnőm 32 évesen szülte az elsőt,jövőre lesz 37 éves,és akkor szeretné a 2.-at.Egyre inkább az a tendencia,hogy 30 fölött szülik az első gyereket.
2012. júl. 16. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:
32 évesen várom az első babámat az első 3 hónapban volt reggeli rosszullétem azonkívül semmi gondom. Minden eredményem tökéletes, dolgozom még most is. Igazából fel sem tűnne hogy terhes vagyok, csak hát a hasam már nagy azért. :) 24 hetes vagyok.
2012. júl. 16. 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:
24 évesen voltam állapotos az elsővel, nagyon jól viseltem, talán 4-5x hánytam, néhány reggeli émelygés. Állandóan pörögtem. Kb. 8 kg-ot híztam. Most 32 éves vagyok, novemberre várjuk a kistesót. Egyszer sem hánytam, de még csak nem is émelyegtem, most vagyok 20+3 hetes. Viszont a nagy pörgés alább hagyott, sokkal jobban igénylem a napközbeni pihenést, és a mindennapi teendőkben is jobban elfáradok. Eddig nem híztam semmit, na nem mintha ez sokat jelentene, hiszen a kerekedés csak most kezdődik igazán... :) Mielőbbi babázást kívánok neked!
2012. júl. 16. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!