Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség 40 felett? Vélemény?

Terhesség 40 felett? Vélemény?

Figyelt kérdés
40 éves múltam,3-4 napot késett a menstruációm,annyira beleéltem magam,hogy lehet egy terhesség...és tegnap este teszteltem is(negatív lett) és utána megjött:-( nem volt tervbe a baba,már van gyerekünk,de annyira felzaklatott a dolog...csak el akartam mondani...olyan jó lett volna...talán legközelebb.
2014. nov. 28. 19:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem nagyon kockázatos, és nem éri meg. Persze ti döntitek el, de azért az a gyereket fel is kell nevelni, 60 évesen még lenne türelmed egy 20 éves egyetemistához/főiskoláshoz? Főleg így, hogy van már gyermeketek én tudatosan biztosan nem vállalnék 40 felett babát, nálam a lélektani határ kb. 35-37 év.
2014. nov. 28. 19:56
 2/21 anonim ***** válasza:
76%

Na első válaszoló " 37 év" :) Mert az a 3 év olyan baromi sokat osztana szorozna:D De természetesen mindenkinek más az álláspontja:) Csak ez így furin hangzott:)

Én 40 évesen nem vállalnék már babát! De valóban a ti döntésetek.. Ha úgy érzed lenne hozzá türelem akkor hajrá..

2014. nov. 28. 20:03
 3/21 anonim ***** válasza:
64%
a sztárok és a nagymenők mind 40+ szülnek.
2014. nov. 28. 20:06
 4/21 anonim ***** válasza:
17%

Nem vállalnék. Már 35 korban is elég necces. Van rokonom, aki 35 évesen vállalta a 3. gyereket. Most 20 éves és elég sok a probléma vele, mert nem értik meg egymást a szülővel.

40 évesen már nem egy, hanem majdnem két generáció a különbség.

2014. nov. 28. 20:06
 5/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor lenne teljes az életem...valamiért úgy érzem...a párom viszont több 9 évvel,így ő engem féltene...tudom,hogy majd mi lesz 20 év múlva...de most arra nem tudok gondolni! pedig kellene,ugye?köszönöm ..
2014. nov. 28. 20:08
 6/21 anonim ***** válasza:
82%
ismeretségi körömben nem egy anyuka van aki 40 évesen szült, sőt mindegyiknél az 5. baba :) én 39 vagyok és most fogadtunk a sajátunk mellé örökbe egy újszülöttet, és szóba van még a férjemmel, hogy még egy babát örökbe fogadunk. Szóval én is csak azt mondom hajrá ha úgy érzed lenne türelmed hozzá :) (mamám is 40 és 41 évesen szülte anyut és a testvérét, 80 évig élt, még minket is látott érettségizni :) sőt megházasodni is a bátyámmal)
2014. nov. 28. 20:10
 7/21 A kérdező kommentje:
utolsó! nagyon szép! nekem is már 3 van,egy 22 ,20 és 4,5 éves.:-)
2014. nov. 28. 20:20
 8/21 anonim ***** válasza:
12%
Biztos, hoyg nem vállalnék akkor sem ha egy gerekem sem lenne, nem hogy 40 még 30 felett sem.
2014. nov. 28. 20:44
 9/21 A kérdező kommentje:
akik nem,miért nem?
2014. nov. 28. 20:52
 10/21 anonim ***** válasza:
gondolom félnek attól is hogy nehogy beteg legyen a baba, nehogy veled legyen baj a terhesség alatt + fel tudd nevelni... jogos, hogy rengeteg történetet hallani ahol 50-60 évesen pillanatok alatt elmegy valaki, de én nem tudok ilyen negatívan gondolkodni... igenis fel fogom nevelni, látni fogom még az unokáimat is... (mondjuk aki írta hogy 30 felett sem vállalna már azon eléggé ledöbbentem... manapság az a ritka ha valaki előbb szül) amúgy egyik "ismerősöm" a bátyámék... náluk is van két 22 éves egy 17, egy 5 és egy 2 éves :) 5 éves után úgy voltak szegénynek "nincs testvére" :D így bevállaltak egy 5.-et :)
2014. nov. 28. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!