Vasárnap teszteltem pozitívat - 3. baba Lehet egy kényes kérdésem?
Hétfőn viszont elkezdett érzékeny és piros lenni a kis szeméremajkam, kicsit viszketett is. Ahogyan olvasom, biztosan gomba :( Nekem még sosem volt ilyen gondom...
Kedden felhívtam a nőgyógyászomat (mert csak jövő hétfőre kaptam időpontot), hogy mit javasol. Azt mondta vegyek Canesten kúpot és a megbeszélt időpontban hétfőn vár. Azt mondta, h azt babavárás alatt is lehet használni.
Azért én aggódom...biztosan nem lesz semmi baja a babának?!
Gondolom buta kérdés, de miért este kell feltenni a kúpot? Ahogy feloldódik ki fog folyni és így - mivel éjjel fekszem, ez nem történik meg hamar? Bocsi, ne nézzetek hülyének, de tényleg tapasztalatlan vagyok ez ügyben...
Azért kell éjszaka feltenni, mert fekszel, és úgy nem folyik ki hamar. Ha állnál és sétálnál, akkor hamarabb kifolyna.
Amúgy a fertőzés jobban árthat a babának, mint egy kúp!
Köszönöm :)
Szóval akkor a babára nézve biztosan nem káros, ugye?
Az első terhességemet végig szenvedtem ilyen-olyan fertőzésekkel, és nem egyszer kellett kúpot használnom.
Lányom 4 éves, makk egészséges gyerek.
Nyugodtan használhatod, mind a kúpot, mind a krémet. Annyi megkötés van, hogy terhesség alatt nem szabad az applikátort használni a kúp felhelyezésénél.
A gombás fertőzés remek táptalaj a baciknak, ha tovább fertőződik, az veszélyesebb lehet a babára, mint a kúp. Ráadásul még kellemetlenebbek a tünetek.
Én is terhesen lettem először gombás, előtte, terhességek között sosem. Sajnos, sokkal fogékonyabb rá az ember lánya ilyenkor.
Ha kikezeltétek a gombát, érdemes tejsavas, regeneráló kezelést végigcsinálni. De ezt már a dokiddal döntitek el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!