Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem tudom letenni a...

Miért nem tudom letenni a cigit? Terhes vagyok!

Figyelt kérdés
Nagyon régóta dohányzom,azt hittem ha terhes leszek,eldobom egyik napról a másikra.De nem megy!Sőt,nem is kivánok semmit,csak a cigit.Kérlek segítsetek!
2014. nov. 26. 08:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Én is dohányoztam 12 évig, sajnos nagyon szerettem... :( sokszor elhatároztam hogy véget vetek ennek de nem volt erőm. Amikor először szóba került a baba téma, erőt vettem magamon és abbahagytam. Piszok nehéz volt, az első hetekben csak a cigire gondoltam, kb napi két csomag rágót rágtam el, plusz diákcsemege, gyümölcsök, zöldségek, egy szóval folyamatosan volt valami a számban. De így is nehéz volt. Aztán következő hónapban már pozitív lett egyből a teszt, így nem volt visszaút :) Természetesen eleinte rohadtul rámjött néha a szívhatnék, de olyankor megleptem magam valamivel, egy ananásszal vagy egy különlegesebb joghurttal és elmondtam magamban százszor hogy nincs min csodálkozni a lemondás fájdalommal jár! Ezt tudatosítottam magamban, hogy igenis ez lemondás a testem számára és hiába van velem a "kárpótlás" a szenvedélybetegség ilyen. Sok sikert kívánok a leszokáshoz :)
2014. nov. 26. 10:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt sosem fogom megérteni, hogy hogy lehet ennyire ragaszkodni ehhez a szarhoz.

Én is vagy 10 éve szívtam rendszeresen, volt elhatározás közben, hogy leszokok, de nem volt teljesen komoly, és motiváció híján fél napot bírtam ki kb. Mikor először terhes lettem, a pozitív teszt után letettem azonnal, egyet akartam még elszívni, annyi volt a dobozban, már nem ment a bűntudat miatt. Az a babám elhalt 9 hetesen, én meg szinte azonnal visszaszoktam.

Most megint terhes vagyok, holnap leszek 7 hetes, 4+1-nél teszteltem pozit. Megint elég volt a pozitív teszt látványa ahhoz, hogy ne cigizzek, egyetlen pillanat alatt tettem le újra. Őszintén szólva néha-néha jutott eszembe az első másfél hétben, hogy kéne, összesen talán 4-5 alkalommal, elintéztem azzal, hogy "nem lehet és kész". Más kérdés, hogy most már meg is halnék, ha el kéne szívnom egy szálat, olyan hányingerem van, de az elején még nem volt semmi bajom, mégis kibírtam.

Én is dohányos voltam 10 éven át, értem, hogy milyen, mikor szeret az ember cigizni, és nem akarja abbahagyni, de hogy ölthet ez olyan méreteket, hogy veszélyezteted a babád egészségét emiatt? Egy anyának sokkal nagyobb áldozatokat is meg kell hoznia a gyerekéért az életben, ha már ez sem megy, mi lesz később? Vegyél erőt magadon még most, amíg nem késő, hidd el, nem olyan nehéz ez, mint hiszed. Sokkal ijesztőbb, mint amennyire szar valójában.

2014. nov. 26. 10:58
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Most nem leszek népszerű. Ha nem megy így, (tudom milyen nehéz, én is cigiztem) akkor használj tapaszt. Nekem azzal sikerült leszokni. Úgy is beviszed a nikotint, de úgy előbb utóbb megszabadulsz, segít. Ha nem megy letenni, akkor ugyanúgy megkapja a baba a nikotint, csak így van esélyed rá, hogy egyszer vége. Nem tudom ez hogy működik, kérdezd meg a védőnőt, vagy az orvost.
2014. nov. 26. 12:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és hogy nem oltottatok le!Ma még elszívtam pár szálat,de holnaptól nem gyújtok rá!
2014. nov. 26. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
73%
Segít, ha elkepzeled, hogy annak a piciny magzatod arcába fujod a füstöt. Képzeld el, ahogy rosszul esik neki, milyen arcot vágna stb. És közben gondolj arra, hogy mérget juttatsz a picid szervezetébe, saját akaratodbol. Nekem segített, remélem neked is fog. Ő a legfontosabb.
2014. nov. 26. 23:58
 16/16 anonim ***** válasza:

A vizualizáció szerintem is segít! Képzeld el, hogy a babó egy puha, jó illatú, törékeny kis lény. Ezzel szemben a cigi egy parázsló, bűzös idegméreg. Ez kerüljön a kicsi szervezetébe? Te sem akarhatod ezt! Erős vagy és meg tudod tenni! Hajrá!!!! Első a pici!

26N

2014. nov. 27. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!