Más kismamára is rá akarnak mászni a rokonok szülés után? Anyósom akar jönni hozzánk szülés után egyből, pedig mi szeretnénk háromasban lenni a babával. Valószínű, hogy koraszülött lesz a kislányunk, ezért még inkább mondogatja.
Azt mondja, hogy kell majd a segítség, én elhiszem, de azért megpróbálnánk megbirkózni vele. Anyuék pedig azt szeretnék, hogy egyből utazzunk majd hozzájuk a Picivel.
Hogyan mondjam meg nekik, hogy majd mi eldöntjük, hogy hogyan szeretnénk?
Üdv, 34 hetes kismama
Úgy látom, hogy megoszlanak a vélemények.
Nem élünk közel egymáshoz a nagyszülőkkel, ezért ha jönnek, akkor itt is kell, hogy aludjanak. Sajna nem tudnak áthozni csak úgy egy ebédet.
Megnyugodtam, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy egy Babát el lehet látni segítség nélkül is.Férjem itthon lesz egy hétig, megpróbáljuk háromasban.
Mindenkinek jó babázást, anyóssal vagy anyós nélkül:)
Ha a férjed otthon lesz, nem lesz semmi probléma. Én egyedül voltam az első pár hétben, mert a férjem vidéken töltötte a próbaidejét, de simán megoldottam. (Még furcsa is volt amikor már otthon volt.) Anyukám ugyan kivett egy hét szabadságot és minden délután el is jött, de csak kaját hozott, megvárta, hogy lezuhanyozzak és tartotta a fürdőlepedőt amikor a babát fürdettem. Ezeket a férjed is simán meg tudja csinálni, sőt!
Nekem nagyon furcsa szokás ez az odaköltözősdi. Olyan mintha a friss anyukát még nem tekintenék felnőtt, felelősségteljes embernek, aki képes ellátni egy újszülöttet. Nem tudnám elképzelni, hogy az első hetekben valaki más fürdesse, öltöztesse vagy tegye tisztába a kisbabámat.
És igen a másik dolog meg az, hogy ki mit ért segítség alatt. Mert a legtöbb nagyszülő a baba körül szeretne segíteni és nem a felmosásra vagy a főzésre gondol amikor felajánlja a segítségét.
Mi is hármasban tervezzük. Anyósom biztos nem jön el egyedül, azt meg hogy az apósommal jöjjenek, azt nem szeretném. Anyukám sem jönne egyedül, apukám itt szokott unatkozni, amikor eljönnek és anyukám külön jó tanácsaira nem vagyok túlzottan vevő. Ahogy telik anyukámon az idő, egyre indokolatlanul is aggódósabb.
A kaját úgy beszéltük, hogy ha itthon van a párom ő főz és egyébként ő is mindent meg tud csinálni, még a vasalást is. Ha nem lesz itthon, legfeljebb rendelek valahonnan ebédet. Egyébként kb. 25km-re lakik mind kettőnk családja.
10:22-esnek igaza van, hogy ki mit ért segítség alatt. Nekem most nagy pocakkal jól esne, ha eljönnek anyukámék, hogy pl. felporszívózzon, vagy letörölje a port, feltöröljön. Annyit segít, ha eljönnek, hogy megkínálom őket kávéval és azt a 2 csészét elmossa, na pont ez nem vesz le terhet rólam. Sokszor ha lefekszem napközben a tv elé, nem sok kedvem van felkelni, szóval az ilyenek jól esnének, de ehelyett kéretlen tanácsokat kapok, amivel csak felidegesít, olyanokat mond, amiket már rég tudok és már unom mondogatni, hogy "jó, de én már ezt rég tudom". A párom nagyon sokat dolgozik, késő estig, ha itthon van, nem akarom ezzel terhelni, de ha anyukám nem ajánlja fel a segítséget és nem fogom kérni. Általában megsértődik, ha megmondom neki, hogy nem ezt kellene csinálni, hanem azt, olyan apró hülye dolgokkal el tud szöszölni.
A babával kapcsolatban, pl. megmondtam neki, hogy párna nem kell majd a kiságyba, de addig erőltette, hogy most bele tettük, de ha megszületik a kisfiunk, biztos ki fogom venni.
Sokszor eszembe jut a nagymamám, aki 3 gyereket nevelt fel, a tatámról garantálom, hogy semmit sem segített neki és amikor kicsik voltak a gyerekek, ráadásul tanyán laktak, szóval a gyerekek mellett kenyeret sütött, birkát nyírt, fejt, mosott kézzel, stb. Úgyhogy mi ne nagyon ájuljunk el, hogy pl. bele kell tenni a mosógépbe a ruhát és a hűtőböl ki kell venni az ételt megmelegíteni.
38 hetes
Én háromszor szültem és örülök,hogy van anyukám!Az első szülésem után annyi vért vesztettem,hogy felállni alig bírtam,ráadásul fültől-fülig vágtak és az aranyerem 5centire kinőtt.Anyu reggel kimosott,elment dolgozni,délután fürdetett,főzött.A másodiknál a kaját hozta és fürdetett.A harmadiknál ugyanez volt,de szülés után 10 nappal kiderült,hogy baj van.A tesóm vigyázott a babára,anyu főzött,rohant hozzám a kórházba,aztán a tesómhoz fürdetni.5 napig voltam kórházban,műtét,utána anyuékhoz mentem,mert nagyon gyenge voltam.
Én örülök,hogy van segítségem!Tudjátok,az a legérdekesebb,hogy a legkisebb baba,akit megfürdettem a barátnőm 3 hetes lánya volt.Nekem nem okozott gondot,sőt olyan jó volt nézni,ahogy a mamával lubickolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!