Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség első szakaszában...

A terhesség első szakaszában lehet-e szaunába és sóbarlangba menni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Szauna nem szabad, tilos! A nagy meleg vérbőséget okoz, ami vetéléshez vezethet!
2008. aug. 15. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
A szaunát egyáltalán nem ajánlják terhesség alatt, nem csak az első szakaszában. A szélsőséges hőmérséklet változástól tartózkodni kell (ezért nem szabad például túl meleg, vagy túl hideg vízben fürdeni sem), a szauna ráadásul a vérnyomást is felpörgetheti, ami szintén kerülendő.
2008. aug. 15. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok nagy szaunás, nem bírom a meleget, de egy baátnőm terhesen (elején is, közepén is, végefelé is) rendszeresen járt szaunába, és Neki semmi gondot nem okozott. Ettől függetlenül, biztosan oka van az ellenjavallatnak, tehát óvatosan.
2008. aug. 15. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én kb.10 hetes terhes voltam, amikor Erdélyben jártunk a parajdi sóbányában. És a papíron láttam, hogy terheseknek nem ajánlott, de akkor már benn voltam a bányában. Azt mondták egészségkárosító hatása nincs...
2008. aug. 15. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi is most ertunk haza a nyaralasbol...es mi is utunkba ejtettuk Erdelyben a parajdi sobanyat...igaz,h ki van irva,h kismamaknak nem ajaljak,de inkabba magas vernyomasosoknak nem....nekunk azt mondtak h le szabad menni ha minden OK de max 2 ora hosszara....ugyhogy en lementem a 90/60-as vernyomasommal,es semmi gond nem volt!

A szaunat en nem diazom...

Gratulalaok a babahoz!

23 hetes pocakos

2008. aug. 15. 13:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Se szauna, se INFRAszauna.
2008. aug. 15. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!