A terhesség első szakaszában lehet-e szaunába és sóbarlangba menni?
Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 11:01
1/6 anonim válasza:
Szauna nem szabad, tilos! A nagy meleg vérbőséget okoz, ami vetéléshez vezethet!
2/6 anonim válasza:
A szaunát egyáltalán nem ajánlják terhesség alatt, nem csak az első szakaszában. A szélsőséges hőmérséklet változástól tartózkodni kell (ezért nem szabad például túl meleg, vagy túl hideg vízben fürdeni sem), a szauna ráadásul a vérnyomást is felpörgetheti, ami szintén kerülendő.
3/6 anonim válasza:
Én nem vagyok nagy szaunás, nem bírom a meleget, de egy baátnőm terhesen (elején is, közepén is, végefelé is) rendszeresen járt szaunába, és Neki semmi gondot nem okozott. Ettől függetlenül, biztosan oka van az ellenjavallatnak, tehát óvatosan.
4/6 anonim válasza:
Szia! Én kb.10 hetes terhes voltam, amikor Erdélyben jártunk a parajdi sóbányában. És a papíron láttam, hogy terheseknek nem ajánlott, de akkor már benn voltam a bányában. Azt mondták egészségkárosító hatása nincs...
5/6 anonim válasza:
Mi is most ertunk haza a nyaralasbol...es mi is utunkba ejtettuk Erdelyben a parajdi sobanyat...igaz,h ki van irva,h kismamaknak nem ajaljak,de inkabba magas vernyomasosoknak nem....nekunk azt mondtak h le szabad menni ha minden OK de max 2 ora hosszara....ugyhogy en lementem a 90/60-as vernyomasommal,es semmi gond nem volt!
A szaunat en nem diazom...
Gratulalaok a babahoz!
23 hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!