Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jól fogom csinálni?

Jól fogom csinálni?

Figyelt kérdés

29 hetes vagyok és félek.

félek, hogy jól fogom a picit ellátni.

Anyukám mindig azt mondja, hogy ha egy baba jól el van látva akkor nem sír.

Belőlem indul ki mert én soha nem sírtam csak ha vmi bajom volt.

Persze nem szemrehányóan mondja nekem. Mondta, hogy egy idő után úgyis tudni fogom a sírásból rájövök, hogy éppen miért fog sírni.

De aggódok nem akarok csődöt mondani, hogy csak állok a kiságy mellett és fogalmam sincs mi a baja a babámnak.

2014. nov. 20. 23:37
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Anyukád olyan butaságot beszél, mint ha nem nevelt volna még fel egy gyereket sem. Minden gyerek sír, mivel beszélni nem tud! Ne legyél nevetséges, persze, hogy fog sírni! De el fogod tudni látni és megoldod, akármi is adódik. Kezd azzal, hogy ritkítod anyáddal a beszélgetéseket, mert irreálisak az elvárásai!
2014. nov. 20. 23:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés engem is foglalkoztat. Én még az elején vagyok, első baba, és hát nem fogok hazudni, konkrétan azt se tudom, hogyan kellene egy kisbabát megfogni. Mindig is akartam gyereket, nagyon vágytam rá, és alig várom, hogy megszülessen, de én az a típus vagyok, akit más gyereke nem nagyon érdekel, ezért nem igazán babáztam soha. Mióta nálunk is aktuális a dolog, fogtam a kezemben babát, de ő már 6 hónapos volt, tartja magát, nem olyan nehéz :D Sokat olvasok erről a témáról, és hát találkozok ám olyanokkal, amik eszembe nem jutottak volna. Meg persze kérdezek, szerencsére anyuval jó a kapcsolatom, úgyhogy támaszkodhatok rá. Azt mondta, ő se volt sokkal okosabb, mindent úgy csinált, ahogy a nagyanyám megmutatta neki. Hát, nekem is valami hasonló a tervem :D De azt is hozzátette, hogy bár most nem gondolnánk, sok minden ösztönből jön, szóval ezt nem úgy kell a gyakorlatban elképzelni, hogy tök kukán áll az ember a gyerek fölött, és nem tudja, melyik az eleje. Na meg azért a kórházban is megmutatnak dolgokat.

Egyébként anyukád tényleg eléggé túloz, egyáltalán nem csak attól függ, hogy sír-e a baba, hogy el van-e látva rendesen. Például én olyan voltam, mint te a leírásod alapján, csak akkor nyikkantam meg, ha bajom volt, és többnyire egyértelmű is volt, hogy mi a baj. A húgom ezzel szemben egyfolytában ordított, pedig anyám nem jött ki ennyire a gyakorlatból 3 év alatt, hogy őt már ne tudta volna rendesen ellátni. Ez babafüggő. Az ilyen megjegyzéseket engedd el a füled mellett. Boldog babavárást, ne izgulj, csak megoldjuk mi is, annyian megoldották már :)

2014. nov. 21. 00:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Kislányom születése előtt azt sem tudtam hogy kell egy picit megfogni pelust cserélni etetni büfiztetni fürdetni....tehàt tényleg semmit. Mikor megszületett és màsnap reggel hoztàk mintha mindig ezt csinàltam volna. Egyszerűen szuper volt. :-) hàl istennek nagyon jó kislàny. Nem sírós nem hasfàjós éjszaka már 2 hónapos kora óta nem kel :-)
2014. nov. 21. 08:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Én sem tudtam előtte, hogy kell megfogni egy újszülöttet :) Kérdeztem is a csecsemőstől, mikor hozta este, hogy hogy fogjam meg.A szoptatást utána másnap mutatta meg helyesen a kórházi védőnő.Császáros voltam, így nem mentem rooming inbe, ezért mikor hazajöttünk jött anyukám, ő mutatta meg a pelenkázást, fürdetést.

Az első bizonytalanság után egyébként már minden jön magától, ne aggódj!

Az meg, hogy nem sír csak ha baja van, hülyeség szerintem.Az én 4hetesemnek délelőttönként van 1 vagy2-szer 5-10perces sírása, ami úgy tűnik, 'ok nélküli'.Mintha szüksége lenne rá, hogy kisírja magát.Mostanra már kiismertem a többi jelzését, ha éhes, 'hö-hö'vel kezdi, ha nehezen kakil, az sem sírás, inkább nyegerkés, ha teli a pelus, akkor sírdogál, de sokkal finomabban, mint a délelőtti.

Te is ki fogod ismerni hamar, majd meglátod!

Anyukádnak meg nem hiszem el, hogy te csak akkor sírtál, ha bajod volt.Szerintem az idő sok mindent megszépít.Vagy ő látott minden sírásodba valami bajt.

2014. nov. 21. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!