Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Úgy néz ki babám lesz még föl...

Úgy néz ki babám lesz még föl se fogtam csak 18 vagyok. Honnan fogom tudni mit kell csinálni, mi lesz h elrontok valamit?

Figyelt kérdés
Terveztük már de még nem ilyen gyorsan ráadásul gyógyszert is szedtem de úgy tűnik mégis babát várok. De mi lesz ha nem fogom tudni mit kell csináljak? Ez természetes ez a félelem vagy csak túllihegem a dolgot.
2009. ápr. 3. 23:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
15%
szerintem várnod kellett volna még pár évet.18 éves vagy.előtted az élet,te meg lekötöd magad egy baba mellett?te tudod..
2009. ápr. 3. 23:51
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ de nem ezt kérdeztem. Különben meg írtam hogy nem mostanra volt tervezve, csak becsúszott. De egy cseppet se bánom sőt nagyon is örülök neki. 3 éves a kapcsolatom sőt már lassan egy éve itt lakik nálunk. Szóval örülök neki.
2009. ápr. 3. 23:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is Gratulálok!!

Hidd el természetes, hogy félsz kicsit, de tudni fogod, hogy mit kell tenned.Anyai ösztön + szülők segítsége,stb...

2009. ápr. 4. 00:21
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Én meg azt mondom hogy ne félj semmitől. Gratulálok, sok boldogságot kívánok nektek! Először is figyelj oda a táplálkozásodra. Fogyassz minőségi ételeket, rengeteg gyümölcsöt, sétálj sokat, vegyél egy babavárásról szóló könyvet és olvasgassátok esténként lefekvés előtt a pároddal. Tehát lelkileg is hangolódj rá a kisbabádra. Figyeld a testi és lelki változásokat magadon, mert csodálatos kilenc hónap áll előtted. Gondolom vannak szüleid, édesanyád. Rá mindíg számíthatsz! Még ő sem felejtett el 18 év alatt mindent. És nem baj, hogy fiatal anyuka leszel, mert vagány anyuka lesz belőled. Fiatalon sokkal rugalmassabb az ember szerintem. Én sajnos már 33 éves vagyok és egy éve szültem első gyermekemet. Már senkink nincs. Tehát én is tele voltam félelmekkel. Annyi hogy nálunk tervezett baba volt, és ő akkor jött amikor mi szerettük volna, de ennek semmi jelentősége. Ha van rá lehetőséged, keress egy jó nőgyógyászt akiben megbízol. És én a szülésznőt is jó szívvel ajánlom. Valamint járjál szülésre felkészítő tanfolyamra mert ott nagyon sok hasznos információt kaphatsz. Az első trimeszterben lehetenk rosszulléteid de lehet hogy semmi különöset nem fogsz érezni. A második trimeszterben érdemes beszerezni a fontosabb dolgokat a babának mert én legalábbis abban az időben voltam a legaktívabb és a legfittebb. A harmadik trimszeter pedig már a pihenésről, izgalomról és a végén már a nyügösségről szólt.... Itt a fórumon is sok jó (és rossz) tanácsot is találsz, csak okosan kell kiszűrni a jó dolgokat. Van névkalkulátor is ha tanácstalanok vagyotok a babaneveket illetően. És ha sokat olvasol, tájékozódsz a baba körüli teendőkkel kapcsolatban akkor hidd el, hogy semmiben nem leszel ügyetlen. És hát ami a legfontosabb, hogy az anyai ösztönök azonnal meg fogják neked "súgni" hogy mikor mit hogyan tegyél majd. Ha pedig olyan jó kórházban szülsz mint én, akkor a csecsemős nővérek is rengeteget fognak neked segíteni. Nekem is ők mutatták meg hogyan pelenkázzak, fürdessek, ápoljama köldökcsonkot stb.... És mire hazajöttünk már el is múltak a félelmeink. Nekem a férjem mindvégig sokat segített a várandósság alatt is, tehát ha módjában állt elkísért a szülésre felkészítő tanfolyamra, bennt volt a szülésnél és utána is meg azóta is ugyan úgy ellátja a babánkat mint én. Örüljetek egymásnak és éljétek át a legcsodálatosabb dolgot, hogy szülőkké válhattok. Vannak akiknek soha vagy csak nagyon sokára adatik meg ez az érzés. Sok boldogságot és jó egészséget nektek.
2009. ápr. 4. 00:22
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én teljesen átérzem a helyzeted, mert én is 18 voltam az elsőnél, és én is féltem, hogy elrontok valamit. Sikerült is! Mindent!!! Nem volt anyum vagy tesóim, aki segítsen, így anyósra hallgattam, mert hát csak két gyereket felnevelt. Rosszul tettem. Nem fogadta el a kicsi a tejet, mert gyógyszert kellett szednem, és fura íze volt. Erre anyós kecsketejet, aztán meg sima bolti tejet akart vele itatni. Nem hagytam, ezért inkább szójaitalt vettem neki. Ma már tudom, hogy nem szabad, de akkor még gyerek voltam. Ezzel sikerült egy kisebb átmeneti tejallergiát okoznom. Be kellett feküdnöm vele a kórházba, ahol mindent elmondtak, és attól kezdve nem volt baj. Egy darabig. Aztán anyós minden hülyeséget rám erőltetett, pl a sorrend este az volt, hogy aludt, felébredt, megfürdettem, aztán evett. Anyós így mondta. Persze a kicsi végig sírt, míg fürdött, mert éhes volt, közben rengeteg levegőt nyelt, így kihányta utána a kaját. Megint kórház. Na ott besokalltam, elköltöztem anyóstól a kicsivel, és a férjem jött velem. Pedig ő azt mondta, sose jön el onnan. Megfogadtam, semmit nem csinálok úgy, ahogy ő mondja. Azóta a kicsi 2,5 éves, gyönyörű, okos, értelmes, jól fejlődik. A húga 1,5 éves, és nála már a saját ösztöneimre hallgattam, semmi és senki másra. Vele nem voltam kórházban, sose volt igazán beteg, csak egy kisebb megfázása volt.

Ezt csak azért írtam le, mert hidd el, én mindent elrontottam, amit lehetett az elsővel. És Neked nem kell aggódnod, mert gondolom van, aki segít. De azért olvass utána ahol csak tudsz mindennek. És türelem! Hidd el, jó anya leszel, mert az leszel. Minden anyában van anyai ösztön, ami előbb vagy utóbb kialakul, és hidd el, ösztönösen megérzed, hogy mi a jó a kicsinek!!!

És nyugalom, higgadtság, türelem, és rengeteg kitartás kell! És szeretet! Mert ezt az egyet, az anyai szeretetet csak Tőled fogja megkapni!!!

Ha valamiben elakadsz, vagy beszélgetnél, vagy segítség kell, írj bátran, segítek!!! Akár privátot is!!!

Én tapasztalat alapján tudom, mit lehet elrontani, és mi az ami jó egy kicsinek!!!

ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, ÉS BOLDOG BABAVÁRÁST NEKTEK!!!

2009. ápr. 4. 00:34
 6/15 anonim ***** válasza:
gratulálok! akár ezen az oldalon is kérdezhetsz mindig vannak jó és hasznos válaszok.
2009. ápr. 4. 07:33
 7/15 anonim ***** válasza:

Gratulálok!

Ne aggódj,valóban minden jön magától,teljesen természetes amit most érzel,sőt az is az lesz,amikor majd a karodban tartod,én szülés után amikor hazajöttünk,nagyon furán éreztem magam,kellett egy kis idő.míg felfogtam,hogy anya vagyok,de hidd el minden kialakul szépen lassan,amiben bizonytalan vagy,ráérzel majd,és itt is kérdezhetsz bátran.A kor meg nem számít,én 29 évesen paráztam a karomban a babával,jön majd a kérdés,miért sír,miért nem alszik,most miért kakil ennyit,most miért nem kakil,stb.,természetes lesz ha ezeket érzed,és aggódsz,hisz felelősséget vállalunk egy pici életért.Minden rendben lesz,meglátod,klassz anyuka leszel,.

2009. ápr. 4. 07:51
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Gratulálok!

Én 27 vagyok, és így sem tudom gyakran, hogy mikor mit kell csinálni. Valószínűleg néhány dolgot el is rontok :) Szóval ez nem korfüggő! Jó babázást!

2009. ápr. 4. 08:44
 9/15 anonim ***** válasza:

szia! én 28 évesen lettem terhes, de iszonyúan bepánikoltam, pedig tervezett baba volt! aztán a kezdeti sokk elmúlt, de a pánikolás még mindig megvan valamilyen szinten. mert imádom és féltem a kisfiamat :)

ja, és nem tudtam elképzelni, hogy milyen érzés lesz, fogom-e eléggé szeretni (igen, én még ettől is paráztam), aztán a szülőszobán "szerelmes" lettem. a rajongásom folyamatos :) most 6 hónapos

Sok boldogságot!

2009. ápr. 4. 09:06
 10/15 anonim ***** válasza:
En is akarcsak te 18 evesen lettem babas!Most februarban szuletett meg a kisfiam,es hihetetlen boldogsagot oromot nyujt ez a kisbaba az eletemben,semmikeppen nem valasztottam volna mas utat!Sok szerencset es egeszseget nektek!Ha erdekel,gyere a ciklus.hu oldal forumjara,jo tarsasag van es sok mindenben segitseget nyujtunk egymasnak,ha erdekel irj privibe!ES PERSZE GRATULA!:::))
2009. ápr. 4. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!