Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a sok "tiltólistás"...

Mi ez a sok "tiltólistás" kaja? Fénnyel kellene táplálkozni, vagy mi?

Figyelt kérdés
Első babámat várom, még az elején vagyok. Próbáltam utánajárni, hogy mit lehet enni és mit nem, de hát az agyam eldobom attól, amiket olvasok, ha mindent betartana az ember, kb. semmit nem ehetne. Jó, van benne, ami ésszerű, például a nyers tojás, nyers hús, penészes sajt, meg ugye ne igyon az ember alkoholt nyilván, én kávézni se kávézok, de olyanok vannak, hogy csak lesek. Ne egyek felvágottat, virslit, szalámit, májkrémet (mégis mit tegyek abba a nyomorult szendvicsbe???), ilyen halat lehet, de olyat már nem, ne igyál üdítőket, mert jajj, mi van benne, csak a víz jó, ne teázz, ne egyél péksütiket, vörös húst, még az sem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt eszik az ember, merthogy cukor van benne. És ez még csak a töredéke annak, amit olvastam, ennyi jutott eszembe. Aki mindezt betartja, mégis mit eszik? Csirkemellet salátával 9 hónapon át? Nyugtassatok meg, hogy ennek a háromnegyede baromság, és egyszerű riogatás. Vagy tényleg minden kajától félni kéne?
2014. nov. 20. 18:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ha elvakultan egészségesen akarsz táplálkozni, akkor tegyél úgy, ahogy olvastad.

Ha csak egészségesen, akkor amit ne egyél: nyers hús, nyers tojás, májat módjával (magas az A vitamin tartalma, ami nagy mennyiségben magzati károsodást okozhat), penészes sajtot és bizonyos halakat, tengeri herkentyűket (ezeket a higany tartalmuk miatt nem szabad).

De ha megkívánod nyugodtan egyél péksüteményt,édességet persze,nem azt mondom, hogy ezeken élj, de ahogy a minden napi életben is belefér egy kakaóscsiga, úgy a terhesség során is meg lehet enni.

Bármilyen gyümölcsöt, zöldséget egyél nyugodtan, ami csak jól esik.

2014. nov. 20. 18:47
 2/14 anonim ***** válasza:
Hű, nem tudom hol olvastad ezeket :), de én csak a nyers húsos, nyers tojásos ételektől tartózkodtam, meg nyilván nem vedeli az ember terhesen a kólát, mert tényleg nem a legegészségesebb, de egy-két pohár nem valószínű, hogy árt. Szóval az igazi tiltólistás (nyers hús, nyers tojás) ételeken kívül szerintem mindent lehet, ami amúgy is egészségtelen (csoki, kóla), azt csak mértékkel, de ez akkor is igaz ha nem vagy terhes :).
2014. nov. 20. 18:49
 3/14 anonim ***** válasza:
Csak a veszélyesebb dolgokat ne edd: nyers hús, nyers tojás, penészes sajt, alkohol. Minden más mehet, ne aggódj.
2014. nov. 20. 18:53
 4/14 anonim ***** válasza:

én szállodában dolgoztam a legegészségesebb, legkülönfélébb kajákat ettem terhesen, míg ott voltam :)

rendszeres táplálkozás, mindig gyümölcs, zöldségek is mellé, minden nap más

2014. nov. 20. 18:53
 5/14 anonim ***** válasza:

sógornőm a májkrémen kívül egy ideig nem tudott mit megenni, úgy volt vele, mint más az eperrel. Pár hétig csak.

Én meg narancs, mandarin és banán de egy nap citrusból 1-2kg is és hónapokig. A kólát is szerettem, a kávét is, felvágottakat mondjuk egyébként sem eszem, de borjúmájast akkor időnként megettem (sok az A vitamin a májban és folyamatosan nagy adagban magzatkárosító, azért tiltják a májat) cukrot mondjuk amúgysem eszek sokat, de alkoholt orvosi utasításra ittam 1-1dl/nap és senkinek semmi baja, már a második babán izgulunk azóta.

2014. nov. 20. 18:55
 6/14 A kérdező kommentje:

Hát én is így gondolom, hogy a nyers hús, nyers tojás, penészes sajt oké, attól amúgy is beteg lehet az ember, csak annyi a különbség, hogy terhesen a babára veszélyes. A tengeri herkentyűket egyébként is utálom :D

De a többi... én ezt a sok ökörséget képtelen vagyok komolyan venni. Most ha holnap májat eszek ebédre meg vacsira, nem hiszem, hogy bármi baja lesz a babának (ahhoz szerintem azon kéne élni kb), felvágottat még a terhespatológián is adnak reggelire meg vacsira, sőt, májkrémet is, láttam. Nyilván nem vedeli az ember a kólát (bár én is úgy gondolom, hogy 1-1 pohártól senkinek semmi baja nem lesz), de hogy semmi üdítő, és még az se mindegy milyen gyümölcs és mennyi... az eszem megáll :D De akkor valóban baromság a nagy része, köszi :D

2014. nov. 20. 18:58
 7/14 anonim ***** válasza:
21%
ennek a legnagyobb része az, amit nem terhesen sem kellene enni.
2014. nov. 20. 19:04
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, baromság.

Hacsak valami betegség nem indokolja, akkor bőven elég, ha a nyers húsokat, nyers tojást és a penészes sajtokat hanyagolod.

Kávézni lehet, teákat is ihatsz, csak a gyógynövényteákkal vigyázz. Szénsavas üdítőitalt úgyse fogsz tudni inni a gyomorsav miatt :D

2014. nov. 20. 19:13
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát, nem tudom, kereken 6 hetes vagyok, egyelőre a gyomromnak semmi baja, néha egy nagyon picikét talán émelygek, de ennyi. Nem tudom, hogy ennek örüljek, vagy aggódjak-e, de egyelőre a szénsavval nincs gondom, bár nem iszom gyakran szénsavasat. A kávét magamtól hagytam abba, annyira nem vagyok függő, hogy muszáj legyen reggelente, akkor meg inkább nem iszom. Hála az égnek, nem fogok éhenhalni, köszi :D
2014. nov. 20. 19:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő próbálkozott, hogy egyek vörös húsokat, mert az jó. Szóltam neki, h 25 éve nem ettem, nem most fogom elkezdeni. Mondta, h oké, akkor piros gyümölcsöket egyek. Szerencsére épp május volt :)

Egyél ésszel, ami jólesik.

2014. nov. 20. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!