Mi ez a sok "tiltólistás" kaja? Fénnyel kellene táplálkozni, vagy mi?
Ha elvakultan egészségesen akarsz táplálkozni, akkor tegyél úgy, ahogy olvastad.
Ha csak egészségesen, akkor amit ne egyél: nyers hús, nyers tojás, májat módjával (magas az A vitamin tartalma, ami nagy mennyiségben magzati károsodást okozhat), penészes sajtot és bizonyos halakat, tengeri herkentyűket (ezeket a higany tartalmuk miatt nem szabad).
De ha megkívánod nyugodtan egyél péksüteményt,édességet persze,nem azt mondom, hogy ezeken élj, de ahogy a minden napi életben is belefér egy kakaóscsiga, úgy a terhesség során is meg lehet enni.
Bármilyen gyümölcsöt, zöldséget egyél nyugodtan, ami csak jól esik.
én szállodában dolgoztam a legegészségesebb, legkülönfélébb kajákat ettem terhesen, míg ott voltam :)
rendszeres táplálkozás, mindig gyümölcs, zöldségek is mellé, minden nap más
sógornőm a májkrémen kívül egy ideig nem tudott mit megenni, úgy volt vele, mint más az eperrel. Pár hétig csak.
Én meg narancs, mandarin és banán de egy nap citrusból 1-2kg is és hónapokig. A kólát is szerettem, a kávét is, felvágottakat mondjuk egyébként sem eszem, de borjúmájast akkor időnként megettem (sok az A vitamin a májban és folyamatosan nagy adagban magzatkárosító, azért tiltják a májat) cukrot mondjuk amúgysem eszek sokat, de alkoholt orvosi utasításra ittam 1-1dl/nap és senkinek semmi baja, már a második babán izgulunk azóta.
Hát én is így gondolom, hogy a nyers hús, nyers tojás, penészes sajt oké, attól amúgy is beteg lehet az ember, csak annyi a különbség, hogy terhesen a babára veszélyes. A tengeri herkentyűket egyébként is utálom :D
De a többi... én ezt a sok ökörséget képtelen vagyok komolyan venni. Most ha holnap májat eszek ebédre meg vacsira, nem hiszem, hogy bármi baja lesz a babának (ahhoz szerintem azon kéne élni kb), felvágottat még a terhespatológián is adnak reggelire meg vacsira, sőt, májkrémet is, láttam. Nyilván nem vedeli az ember a kólát (bár én is úgy gondolom, hogy 1-1 pohártól senkinek semmi baja nem lesz), de hogy semmi üdítő, és még az se mindegy milyen gyümölcs és mennyi... az eszem megáll :D De akkor valóban baromság a nagy része, köszi :D
Igen, baromság.
Hacsak valami betegség nem indokolja, akkor bőven elég, ha a nyers húsokat, nyers tojást és a penészes sajtokat hanyagolod.
Kávézni lehet, teákat is ihatsz, csak a gyógynövényteákkal vigyázz. Szénsavas üdítőitalt úgyse fogsz tudni inni a gyomorsav miatt :D
Nekem a védőnő próbálkozott, hogy egyek vörös húsokat, mert az jó. Szóltam neki, h 25 éve nem ettem, nem most fogom elkezdeni. Mondta, h oké, akkor piros gyümölcsöket egyek. Szerencsére épp május volt :)
Egyél ésszel, ami jólesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!