Ma reggel csináltam tesztet (Quick), jó 5 perc után megjelent halvány rózsaszín másik csík.10-dik napja késik, a melleim nagyon fájnak. Szerintetek terhes vagyok, vagy ismételjem meg pár nap múlva?
A második csík csak akkor színeződik el, ha a vizeletben van HCG hormon. HCG meg csak babától van. Úgyhogy terhes vagy, nincs mese. :-)
Ha jól esik, tesztelj annyit, amennyit csak szeretnél. Én egy hétig minden reggel teszteltem, olyan jó volt látni. :-)
Ez nem fals pozitív, hanem rosszul értelmezett teszt. A HCG reagens második csík a semmitől nem lesz színes, csak a HCG hormontól, amit viszont baba okoz. tehát a pozitív teszt babát jelez.
Amivel viszont sokan nincsenek tisztában, hogy a terhességek döntő többsége nagyon korán megszakad, és csak egy pozitív teszt marad vissza belőle. Régen ezt betudták annak, hogy "késik". ma viszont, amikor elérhetőek az érzékeny tesztek, már tudjuk, hogy ezek sajnos korai vetélések.
Szóval lehet szidni a tesztet, hogy fals pozitív, de ilyen nincs. Ha két csík van, akkor HCG van, ennyi. De lehet, hogy baba sajnos már nincs, vagy pár nap múlva elmegy, mert életképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!