Ikerpár egyik tagja, felszívódhat 18 hetesen? Történt valakivel ilyen?
És pontosan miben?
Mármint szerintetek ki hibázott és hol?
Ez borzasztó! Nagyon sjanálom, ami veled történik, el sem tudom képzelni mit élhetsz/élhettek át.
Figyu, de miért nem mész el egy 4D-s UH-ra is? Ha más nem, de legalább látod a babád pofiját.
Ott azért jobban megvizsgálnának és bebizonyosodna, hogy akkor most egyedül van a kicsi vagy ott van-e a tesó is.
én ezt nem értem. Angliában élek, itt lesarják az embert a 12. heti uh-ig. (Sajnos tapasztalat), akkor van az első uh. A 12. heti uh is már elég alapos, első szülöttemmel még nem igazán volt az. Az kábé 5 éve volt. 20 hetes uh-ot 18-20 hetesen csinálnak. Az viszont már lányommal is alaposabb volt, de most meg aztán pláne. Fél órás volt és az összes kis ujjacskáját megnézték és addig nézte az uh-os, amíg le nem csekkolt mindent. Tehát bizti észreveszi, ha 1 helyett 2 baba van, vagy fordítva. Ez egy diagnosztikai, genetikai uh. És úgy tudom, Magyarországon is hasonlónak kell lennie. Te 18 hetesen valószínű ezen kellett, hogy legyél. Ezt pedig 3 perc alatt nem lehet lezavarni. Meg kell vizsgálniuk a belső szerveket, az agyat...mindent. Százalékosan elég jól ki lehet szűrni ilyenkor a hibákat. Az orvosok 2x hibáztak veled: 1, a nagy genetikai uh-ot lezavarták 3 perc alatt, 2, ikerterhesség esetén szerintem Magyarországon is sűrűbben kell járni uh- Mondom, itt lesarják nagy ívben az embert, de ha 12 hetesen kiderül, hogy ikreid vannak, 2-3 hetente van uh.
Ezt nevezhetjük orvosi hibának, legjobban az az orvos tévedett, aki téged vizsgált. Hogy lehet félrenézni 1 babát 2 babának, vagy fordítva? Ha a 28 hetesen már alaposan megnézték, kizárt, hogy az egyik úgy el tudott bújni a másik mögött.
Nekem sajnos volt egy ikerterhességes vetélésem. Magánuh-ra mentem 8 és fél hetesen, mert előzőleg is volt egy vetélésem egy babával és akkor nem akartak megnézni, de már akkor látható volt egyértelműen, hogy 2 baba van, és majd 1 hét múlva a kórházi masinán is jól látható volt az ikerterhesség. Tehét ha te is láttad, hogy 2 baba van, akkor ott tuti kettő volt, de az, hogy 12 hetes kor után felszívódik...hát nem tudom, egyszerűen nem tudom elképzelni. Soha nem hallottam még ilyen esetről. Még az enyéim se szívódtak fel, pedig 6-7 hetes korukban álltak le. 12 hetesen lett befejezve műtéttel a terhesség, mert az egyiket nem tudtam tabletta segítségével elvetélni és még akkor is megtalálták a "darabjait, pedig kábé 6 hete volt rá, hogy felszívódjon és csak kábé 10mm volt az egész embrió. Egy 12 hetes magzat hossza már 5-6cm. Nem hiszem, hogy az fel tud szívódni. Azért ott már vannak csontok is, habár nem túl kemények, de akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!