Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerpár egyik tagja, felszívód...

Ikerpár egyik tagja, felszívódhat 18 hetesen? Történt valakivel ilyen?

Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 16:14
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
A 20. hét körül kezdtem érezni. Most is olyan, mintha minimum 5-en lennének, mert ha egyedül is van ez a baba, nagyon sokat, és erőseket mozog. Én ezzel fekszem, ezzel alszom el...folyton agyalok, már kezdek bególyózni
2014. nov. 20. 14:16
 22/37 anonim ***** válasza:
De mire vársz? Mármint miért eszed magad? Az a minimum, hogy ott helyben még kettő orvos mondott volna erről szakvéleményt... Ne haragudj, de igen, orvos vagyok, és őszinte döbbenetemre szolgálna, ha ez a sztori igaz lenne így. Ettől sokkal kisebb dologért is azonnal konzultálunk kollégákkal, részlegvezetővel, és 1-2-3 ember nézi az uh-t... Ilyen nincs, hogy ikreket vártál, aztán hopp, a huszonsokadik héten hazaküldtek, hogy most már csak egy van...
2014. nov. 20. 14:57
 23/37 anonim ***** válasza:
oszinten en sem ertem hogy miert nem jarsz utana! azonnal doki, maganuton. ha nincs ra penzed hivd fel a betegjogi kepviseletet, segiteni fognak! ez abszurdum!!!! drukkolok, hogy meglegyenek mindketten!
2014. nov. 20. 15:37
 24/37 A kérdező kommentje:
Az osztályvezető???Hát mondom neked, hogy próbálta menteni a menthetőt...azt mondta, van ilyen, meg hogy beleéltem magam. A kórház tisztában van vele, hogy elbaltázták a dolgokat. Már hivatalos útra tereltük a dolgokat. Húzza ki az orvosokat a szarból....Igen, ez az osztályvezető!!!! 2 orvos rögtön bejött az UH-ba, kinyomtatták a szabálytalan papírjaimat, futkostak, be vannak szarva.
2014. nov. 20. 16:54
 25/37 anonim ***** válasza:
Őszintén: orvosi hiba ebben egészen biztosan nem történt.
2014. nov. 20. 19:31
 26/37 anonim ***** válasza:
el vagyok kepedve! szerintem meg biztos, hogy orvosi hiba tortent!
2014. nov. 21. 00:04
 27/37 anonim ***** válasza:

És pontosan miben?

Mármint szerintetek ki hibázott és hol?

2014. nov. 21. 06:51
 28/37 A kérdező kommentje:
Talán, ha a 18 hetes UH nem 3 pecig tartott volna, szívhang vizsgálat nélkül, akkor már észrevette volna, hogy egy babaát méreget kétszer. Talán, ha 28 hét alatt egyszer is megnézte volna orvos a szívhangot, feltünk volna, hogy valami nem stimmel. Mindig azt hallgatom, hogy az ikerterhesség milyen kockázatokkal jár....akkor miért nem lehetett, havonta megnézni őket UH-val. Tény, hogy a végeredményen nem változtatott volna, de talán, nem 28 hetesen kellett volna ezzel szembesülnöm. Az emberi oldalát egyik sem nézi. Nekem van családom, gyerekeim, apám, anyám....Bocs, de csak egy van....A 28.héten????? Az anyagi oldalát már nem is mondom...mert az kevésbé fájdalmas. Miért kell kiszórni az anyukát 3 perc alatt egy vizsgálat során????
2014. nov. 21. 07:40
 29/37 anonim ***** válasza:

Ez borzasztó! Nagyon sjanálom, ami veled történik, el sem tudom képzelni mit élhetsz/élhettek át.

Figyu, de miért nem mész el egy 4D-s UH-ra is? Ha más nem, de legalább látod a babád pofiját.

Ott azért jobban megvizsgálnának és bebizonyosodna, hogy akkor most egyedül van a kicsi vagy ott van-e a tesó is.

2014. nov. 21. 08:06
 30/37 anonim ***** válasza:

én ezt nem értem. Angliában élek, itt lesarják az embert a 12. heti uh-ig. (Sajnos tapasztalat), akkor van az első uh. A 12. heti uh is már elég alapos, első szülöttemmel még nem igazán volt az. Az kábé 5 éve volt. 20 hetes uh-ot 18-20 hetesen csinálnak. Az viszont már lányommal is alaposabb volt, de most meg aztán pláne. Fél órás volt és az összes kis ujjacskáját megnézték és addig nézte az uh-os, amíg le nem csekkolt mindent. Tehát bizti észreveszi, ha 1 helyett 2 baba van, vagy fordítva. Ez egy diagnosztikai, genetikai uh. És úgy tudom, Magyarországon is hasonlónak kell lennie. Te 18 hetesen valószínű ezen kellett, hogy legyél. Ezt pedig 3 perc alatt nem lehet lezavarni. Meg kell vizsgálniuk a belső szerveket, az agyat...mindent. Százalékosan elég jól ki lehet szűrni ilyenkor a hibákat. Az orvosok 2x hibáztak veled: 1, a nagy genetikai uh-ot lezavarták 3 perc alatt, 2, ikerterhesség esetén szerintem Magyarországon is sűrűbben kell járni uh- Mondom, itt lesarják nagy ívben az embert, de ha 12 hetesen kiderül, hogy ikreid vannak, 2-3 hetente van uh.

Ezt nevezhetjük orvosi hibának, legjobban az az orvos tévedett, aki téged vizsgált. Hogy lehet félrenézni 1 babát 2 babának, vagy fordítva? Ha a 28 hetesen már alaposan megnézték, kizárt, hogy az egyik úgy el tudott bújni a másik mögött.

Nekem sajnos volt egy ikerterhességes vetélésem. Magánuh-ra mentem 8 és fél hetesen, mert előzőleg is volt egy vetélésem egy babával és akkor nem akartak megnézni, de már akkor látható volt egyértelműen, hogy 2 baba van, és majd 1 hét múlva a kórházi masinán is jól látható volt az ikerterhesség. Tehét ha te is láttad, hogy 2 baba van, akkor ott tuti kettő volt, de az, hogy 12 hetes kor után felszívódik...hát nem tudom, egyszerűen nem tudom elképzelni. Soha nem hallottam még ilyen esetről. Még az enyéim se szívódtak fel, pedig 6-7 hetes korukban álltak le. 12 hetesen lett befejezve műtéttel a terhesség, mert az egyiket nem tudtam tabletta segítségével elvetélni és még akkor is megtalálták a "darabjait, pedig kábé 6 hete volt rá, hogy felszívódjon és csak kábé 10mm volt az egész embrió. Egy 12 hetes magzat hossza már 5-6cm. Nem hiszem, hogy az fel tud szívódni. Azért ott már vannak csontok is, habár nem túl kemények, de akkor is.

2014. nov. 21. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!