Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerpár egyik tagja, felszívód...

Ikerpár egyik tagja, felszívódhat 18 hetesen? Történt valakivel ilyen?

Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 16:14
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon erősen kétlem, 18 hetes baba már teljesen kifejlett, csontjai vannak, nagyobb... nincs már hová felszívódni. Picike pár hetes korában még el tudom képzelni, és azt is, hogy ennyi idősen elhal, mert a másik elszívja a tápanyagot, és neki rossz az ellátása, de eltűnni nem fog. Ekkora egy 18 hetes magzat, hova szívódna fel?

[link]

2014. nov. 19. 16:24
 2/37 anonim ***** válasza:

Felszívódni nagyon kezdetleges embrióként tud.

18 hetesen már kifejlett magzat, minden szerve megvan, kifejlődve a csontjai, agya... csak még életképtelen méhen kívül.

Nincs hová felszívódnia, már egy külön test.

Ha el is hal, eltávolítják, vagy a test idegenként kezeli és megpróbálja kilökni.

2014. nov. 19. 16:38
 3/37 anonim ***** válasza:
fel nem szivodhat, de elhalhat az egyik. az sajnos vegzetes a masik babara nezve is!
2014. nov. 19. 19:53
 4/37 anonim ***** válasza:
Nem, nem feltétlenül végzetes ikerterhességben az egyik magzat elhalása a másikra nézve, számtalan esetet látunk, ahol - ha nem is a terminusig, de egy jó kilátásokkal végződő koraszülésig prolongálható a terhesség. Fel már nem szívódhat amúgy, teljesen kizárt, max. elhalhat.
2014. nov. 19. 23:25
 5/37 anonim ***** válasza:
de sajnos igen! ebben az esetben kik kene huznia legalabb 19-20 hetet egy halott magzattal a meheben. 1-2 hetet ki is lehetne hatalmas kockazattal, de tobbet sajnos nem...hullamergezesnek hivjak. sajnos
2014. nov. 20. 07:40
 6/37 A kérdező kommentje:
Terhességem, 8. hetében, kiderült, hogy ikreket várok. Sajnos, csak a kötelező UH-okon vettem részt, úgy gondolom, orvosi hibából. A 12 hetes UH-on minden rendben volt, mindkét magzat megvolt. Voltam a 18. hetes UH-on is, ahol az orvos szerint rendben volt minden, bár még szívhangot sem nézett, de ezt inkább hagyjuk, ez már a jogi része a dolognak. 28 hetesen be kellett feküdnöm a kórházba, mert a terheléses vércukormérésnél, nagyobb lett az eredmény, mint kellett volna. Akkor csináltak egy UH-ot, és az orvos közölte velem, hogy itt egyes terhességről van szó, elhalt magzatot nem lát. Ezért kérdeztem meg ezt a dolgot...Hogy vajon a Doki bácsi egy magzatot méregetett, kétszer????
2014. nov. 20. 07:57
 7/37 anonim ***** válasza:

Ugyanaz a doki volt? Én egy másiktól kikérném a véleményt, és azon kívűl a papírjaidon rajta kéne, hogy legyen, hogy az elején ikerterhességnek indult. 18 hetes magzat kizárt, hogy felszívódjon. 28 hetesen viszont kizárt, hogy ne lássa meg, hogy kettő van. Ha elhalt, azt már 28 hetesen 1-2 nap alatt kiszúrnád, mellesleg az életed is veszélyben lenne.

Valaki itt hatalmasat hibázott. Azonnal csináltass egy másik uh-ot, ez nem játék, itt az életed a tét.

2014. nov. 20. 08:19
 8/37 A kérdező kommentje:
Nem, nem ugyan az a doki!Két külön orvos! Számomra az az aggasztó, hogy 18/6 hetesen az orvos szerint rendben volt minden. Kettö baba volt, bár hozzáteszem 3 pec alatt kiszórt, szóval akár még el is nézhette. Most meg 28/6 hetesen mondja egy másik doki, hogy nincs elhalt magzat, egy élő magzat van. Én arra gondolok, hogy már a 18 hetesen sem volt kettő, mert egy akkora baba, nem tud csak úgy felszívódni...:(
2014. nov. 20. 08:34
 9/37 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben tenném azt, hogy irány egy magánorvos, akinek van uh-ja, vagy 4D-re mennék.

Mik vannak a leleteiden?

Ha a 12. heti uh-n is ketten voltak, két baba adatainak kellene lennie. A 18. hetin szintén.

Csak úgy nem tűnik el egy ekkora baba a pocakban!

2014. nov. 20. 10:05
 10/37 anonim ***** válasza:
Kedves ötös, ez a szakmám, láttam már ikerterhességet, ahol az egyik magzat elhalt, a másik azonban a 26. Héten világra jöhetett, a testvére halála után 9 héttel.
2014. nov. 20. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!