Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetesen korai megvenni a...

30 hetesen korai megvenni a kiságyat, ágyneműt? És mikor rakjuk össze, tegyük a helyére?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem egyáltalán nem korai. Nagyon sokan vannak, akik akció esetén vásárolják a babaholmikat, mindegy, mennyi idős a terhesség. Most már én is elkezdtem vásárolgatni (28 hetes vagyok), mert kevésbé megterhelő így, mint majd később, egyszerre.

Nekem a kiságy megvan, mert ami az enyém volt, az lesz hamarosan felújítva a mi babánknak:).

Ha már megvan a helye a kiságynak, miért ne rakhatnátok össze? Ha pedig nincs, lesz időtök megkeresni a megfelelő helyet! Nekünk már megvan:

Nosza, rajta!

2008. aug. 14. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem korai. (Főleg, hogy állandóan azt olvasom, hogy van aki hirtelen felindulásból már 12-18 hetesen belevág a vásárolgatásba, de ennek sincs sok értelme szerintem, mert az utolsó tíz hétben úgysincs más dolga az embernek, mint a babát várni, vásárolgatni és rendezgetni a holmikat. Addig meg még sok mindent lehet, dolgozni, nyaralni, kirándulni. De ez csak személyes logika, kinek mi tetszik.)

Én is 32. hét után kezdem el a vásárlást, most 25 hetes vagyok, de még dolgozom, majd egy hónapig nem is leszek itthon. Addig várok, mert elég sok mindent kapok majd a családtól és csak azt vesszük meg, ami még hiányzik. Úgy tervezem, hogy 35-36. hétig a helyére rakok mindent, mert három héttel fejlettebb a babám és nagy eséllyel korábban is fog jönni.

Sokkal korábban én azért nem tartom logikusnak az összepakolást és a ruhamosást, mert ha esetleg olyan sokkal korábban jönne, akkor úgysem hozhatnánk még haza a kórházból és lenne időnk összepakolni, viszont ha épp időben születik, akkor csak porosodnak a dolgok, a ruhákat moshatom újra, mert nem lesz már friss illatuk a szekrényben állástól, ráadásul szerintem még türelmetlenebb lennék, ha nap mint nap látnám az összekészített babaholmikat.

2008. aug. 14. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem korai!

Szerintem attól kezdve, mikor már megmaradna a baba, nyugodtan vásárolhatsz.

A végén már fáradtabb leszel vásárolgatni.

Én 23 hetes vagyok, legszivesebben már most bevásárolnék:-)

Már azért vettem így is pár dolgot.

2008. aug. 14. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 35 hetes vagyok. A héten kimostam és kivasaltam minden kisruhát, lepedőt, pelenkát..... Lemostam a gyerekszobában minden bútort, porszívózás stb... Nagyon elfáradtam. Azt tanácsolom, hogy gondold át milyen sorrendben szeretnéd, és nyugodtan állj neki a dolgoknak. Szépen lassan, kényelmesen. Ja, ma voltam még bevásárló körúton, hát azt nem kívánom senkinek. Majd bepisiltem, begörcsölt a lábam, folyt a víz rólam, alig vártam hogy hazaérjek. Nem is tudtam igazán örülni a szerzeményeimnek. :-(

Sok sikert!!!

2008. aug. 14. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem korai! Hisz akár most is dönthetne úgy a babó, hogy jön, aztán bajban lennétek! Szerintem úgy a 24. hét környékén már nagyon neki kell állni a dolgoknak, hogyha hamarabb is jönne, akkor is meglegyen minden.
2008. aug. 14. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

Az utolsó válaszoló komolyan gondolja, hogy ha 30 hetesen jönne a baba, akkor az lenne a probléma, hogy nincs meg a kiságy és nincsenek összerakva azok a babacuccok, amiket akár egy hét alatt is rendbe lehet rakni és beszerezni, ha nagyon muszáj és sietni kell?

Mert nem. A baba nem igazán szenvedne hiány semmiben, ugyanis a következő jónéhány hetet sajnos még nem az otthoni kiságyában töltené és babakocsira sem lenne szükség még... (Egy kis realitásérzékünk legyen már, még akkor is, ha terhesek vagyok és elfogultak.)

Még szerencse, hogy az esetek döntő többségében a babák időben jönnek és ha mégsem, akkor sem hallottam még senkit sem arról panaszkodni szülés után, hogy bármi is hiányzott volna a kelengyéből, ami beárnyékolta volna a születést.

2008. aug. 14. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én nem ítélem el a hozzátszólást, saját tapasztalatból mondom, hogy igaza van. Én 34. hétre szültem, császárral, tehát míg a baba a kórházban volt, addig a császárral nem igazán tudtam a városban boltról-boltra vándorolni, örülök, hogy már korábban meg volt minden. A mellszívót így is akkor kellett megvennem, amikor kijöttem a kórházból, de hiánycikk volt, amit kerestem, így fájó, friss műtéti sebbel, döcögve jártam a várost..nem kívánom senkinek! És igen, azért is célszerű 30. hét előtt menni, mert utána már minden olyan nehezen megy, fárasztó.

K.

2008. aug. 15. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Kinek a pap, kinek a papné. Sok embernek már várandóság nélkül is nehéz az élet, a munka, a vásárlás, néhányan pedig még akkor is tele vannak energiával.
2008. aug. 15. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!