Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az algopyrin miért ellenjavall...

Az algopyrin miért ellenjavallt az utolsó hat hétben, ha előtte meg nem?

Figyelt kérdés
Az első trimeszteri ellenjavallatot még értem is, hiszen az elején gyakorlatilag minden tilos, mert a baba még annyira érzékeny, ill. akkor alakul ki mindene. De az utolsó hat hétben meg már teljesen készen van, miért épp akkor nem lehet szedni?

2014. nov. 11. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Annak ellenére, hogy a metamizol csak gyenge prosztaglandin szintézis gátló, nem zárható ki a ductus arteriosus Botalli idő előtti elzáródásának veszélye és az anyai és magzati vérlemezke aggregáció következtében a perinatalis komplikációk fellépésének kockázata. /Pharmindex/
2014. nov. 11. 23:06
 2/8 anonim ***** válasza:

attól függ mi történik az utolsó 6 hétben, aminek alakulását akadályozza, vagy kedvezőtlenül befolyásolja a gyógyszer valamely alapanyaga

(most lehet hülyeséget írok, de asszem az utolsó időkben rakódnak fel a zsírszövetek a babára, ez különböző vérkeringési folyamtokkal járhat, lehet épülési, hízási folyamatokat gátol az algopiryn valamely összetevője)

2014. nov. 11. 23:08
 3/8 anonim ***** válasza:
jó volt az első :D
2014. nov. 11. 23:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Vérhígító hatása van. Az utolsó 6 hétben bármikor beindulhat a szülés és fennál a veszélye, hogy nem tuják elállítani a vérzést.
2014. nov. 12. 05:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Az az aszpirin. Az algopyrin nem vérhigító.
2014. nov. 12. 06:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a szülés előtt pár órával kaptam lázcsillapításra.....szóval nem tudom :O

ja meg a szülés után is (akkor pedig szoptattam már a kórházban) a szülésznő adta :O

biztos nem mindegy milyen menniységben adják, szedi az ember.

Nekem össz. 2 szem volt.

2014. nov. 12. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. elnézést, rosszul olvastam! :)
2014. nov. 12. 16:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Semmi baj! :)
2014. nov. 12. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!