Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi fél algopyrin mennyire...

Napi fél algopyrin mennyire árt a babának? 28 hetes vagyok

Figyelt kérdés

2-3 hete kórházba kerültem vesegörccsel. Azt hitték homok, mert kő nem látszott az ultrahangon. Bent voltam a kórházban 10 napig, minden eredményem jó volt, csökkentek a tüneteim, de csak fájdalomcsillapítást kaptam, gyógyszeres kezelést nem (nem is biztos, h ez baj). Végül nem derült ki, hogy pontosan mi okozza a problémát...

De sajnos esténként még mindig be kell vennem egy fél algopyrint, hogy aludni tudjak...különben nem tudnék a fájdalomtól.

Szerintetek mennyit ártok a babának ezzel? Az orvosom szerint többet ártok azzal, ha feszülök a fájdalomtól és nem alszom. Ő azt mondja ennyitől nem lesz semmi gond, de engem baromira zavar és lelkifurdalásom van, amikor be kell vennem az Algopyrint...

Volt még valaki így? Esetleg előfordult veletek, hogy a terhesség alatt fájdalomcsillapítót kellett szednetek folyamatosan?

28 hkm

2014. nov. 2. 17:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mi a hatoanyaga az algopirinnek, de ha azt adtak a korházba és az van ráírva, hogy terhesség alatt is lehet szedni, akkor beveheted.

Amit tudok, hogy a paracetamol tartalmu gyógyszereket lehet terhesen és szoptatás alatt is szedni.

2014. nov. 2. 17:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szia

együttérzek.

nekem epekövem van,ha jön a görcs 2algopyrint-2nospát kell bevennem és lefeküdnöm.

megkérdeztem a dokimat,mit érez a baba görcsből?ugye ő nem szenved. azt mondta fájni nem fáj neki,csak együtt érez... felmegy az adrenalin és ugyanúgy fent van neki is a vérnyomása. úgyhogy.. vedd csak be a gyógyszert,inkább mint ,hogy bármit is érezzen a rossz közérzetedből!

33hkm

2014. nov. 2. 17:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A betegtájékoztatóban az van, hogy

- a terhesség első és utolsó három hónapjában nem alkalmazható

- viszont az adagolás 1-2 tabletta naponta (a max. adag pedig napi 8! szem)

Tehát ha az orvosod azt mondja, kevesebbet ártasz a fél tablettával (ami nem éri el a "terápiás szintet"), mintha elviselnéd a fájdalmat, szerintem bízz benne!

De ha nem vagy nyugodt, kérdezz rá konkrétan!

2014. nov. 2. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! A kórházban is algopyrin-nospa injekciókat kaptam, több napig, de szerencsére aztán elég lett a tabletta...

Mostmár le tudtam csökkenteni napi fél tabira.

Megkérdeztem a dokimat konkrétan, azt mondta amit írtam is, h inkább vegyem be, nem lesz baja a babának tőle.

Csak úgy bánt a dolog, hogy ezzel mérgezem a babát, holott annyira odafigyeltem eddig végig...de ez most muszáj :(

2014. nov. 2. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!