Sok kismama van munka nélkül?
én ebben a cipőben járok!már mindenfélét néztem ami kicsit kiegészítené a pénzünket!de semmi..már nem is reménykedem!de amikor megszülök és kapok gyest akkor könnyebb lesz kicsivel!fel a fejjel:)
2010. jan. 27. 15:44
Szia!
30 hetes kismama vagyok.
Nincs munkám és semmi jövedelmem.
Mikor megtudtam hogy terhes vagyok akkor éppen nem volt munkahelyem,terhesen meg sehova nem vettek fel...!
A gyes nem sok de nekem is ez lesz az egyetlen bevételem:-(
Nem arról van szó hogy erre várnék,nagyon szívesen dolgoznék de SEMMI!!!
Akárhol nézelődtem,kerestem,kérdezősködtem nem alkalmaznak...
2010. jan. 27. 15:47
3/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Örülök, hogy válaszoltatok. Sajnos én nem vagyok terhes :( pedig szeretnék az lenni. Egy éve elvesztettem a munkámat és eddig nem találtam munkát. Most viszont péntektől lesz munkám, aminek örülök, de nem szeretnék továbbra sem védekezni, mert munka nélkül is próbálkoztunk de nem jött a baba. Nem akarok egy évet arra várni, hogy meglegyen a biztosítási időm, mert így is 2 éve várok a babára hiába. Félek hogy csak elvesztegetett idő lenne. Nem tudom éártitek-e, mit akarok.
szia.én értelek.nálunk pont ez volt a helyzet h én suliba jártam mellette nem tudtam dolgozni mert heti 3-4 napot vette el a suli és sehova nem vettek fel vagyis felvettek 3 honapra egy szociális otthonba napi 12 órába de nem birtam ott még igen de a suliba aludtam és mondtak h igy nem lesz jó.szóval levizsgáztam eldöntöttük jöhet a baba csak nálunk azzal a kivételel történt a dolog h szinte elsőre sikerült.igy mire találtam volna állást már igencsak 3 honapos kismama lettem volna.ugyh nekem sincs keresettem sajnos volt de az nem az elmúlt 2 évben:(kitartás és sok szerencsét a babához...
2010. jan. 27. 16:07
15:47-es vagyok!
Mi sem vagyunk éppen rózsás helyzetben,"véletlen" baba,persze tudtuk hogyan készül...de munkám nem volt mikor terhes lettem!
DE megoldjuk!!!!
És iszonyatosan szeretjük már most a babónkat,és egymást is!
Nehéz mert most nem vet fel a pénz minket de a babó mindent megér!!
2010. jan. 27. 16:33
Szia! én juliusban veszitettem el a munkám és oktoberben estem teherbe. áprilisban lejár a munkanélkülim utána én is csak gyest kapok. 7 éve várunk erre a babára ugyhogy mindenképpen meg akartuk tartani természetesen. de majdcsak lesz valahogy! fel a fejjel!
2010. jan. 27. 17:27
7/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy most 2010-ben annyi ideig kapok gyedet amennyi biztosított időm volt. Tehát ha most elkezdek dolgozni, és mondjuk 4 hónap múlva jön össze a baba, amit azért 3 hónapig talán tudok titkolni is, akkor 7 hónapnyi munka után megyek táppénzre vagyis 7 hónapig járna a gyed nekem. Legalábbis ezt mondták nekem. Félek ha kivárom az egy évet a munkahelyen akkor utána megintcsak sokáig nem jön össze a baba és hát én is csak öregszem. Már a húgomnak is van egy kisfia és félek, hogy ezzel a sok vacilálással csak kifutok az időből. Szerintetek elég ha a próbaidőt várom ki és próbálkozzunk? Nem tudom dönteni. Olyan sokan mondják, hogy most nekem igenis legalább egy évig dolgoznom kell, hogy meglegyen az egy év gyedem. :(
Elég szomorú, hogy ebben a k..urva országban nem támogatják a gyermekvállalást.:(
Legalább akkor a fizetések lennének jobbak, ha apa keresne ennyit, hogy egyáltalán kajára jusson egész honapban, ne az legyen honap végén, hogy az "utolso" 2 hétben, krumlit kell enni tésztával meg kenyeret, mert nem futja másra....
36 h km
2010. febr. 1. 17:33
9/13 A kérdező kommentje:
Én is ezért vagyok nagyon elkeseredve. Férjem diplomával és nyelvvizsgákkal a kezében nem kap normálisabb állást a mostaninál, ahol sajnos keveset keres nagyon. :( Mi persze örülünk, hogy egyáltalán van állása, de azért jó lenne ha találna jobbat. Én ha sikerülne végre a várva várt baba, nem szeretnék rögtön vissza menni dolgozni és itthon hagyni egy pici gyereket. Na, de ahhoz a férjemnek el kéne tudnia tartani egy egész családot. Nagyon nehéz. Pedig a férjem akire irtó büszke vagyok, eddig mindig mindent megoldott, ha megszorultunk. Na de nem várhatom el tőle, hogy egy harmadik munkahelyet is bevállaljon. :( Remélem egyszer lesz jobb is.
én is csatlakozom hozzátok:(
2010. febr. 1. 17:52
Kapcsolódó kérdések: