Miért mondják, hogy nem szabad hajolgatni, és guggolni? 30 hetes kismama vagyok, és jövő héten költözünk. Rengeteg a munka az új háznál. Festés utáni takarítás, meg ilyenek. Valakinek muszály megcsinálni. Nem tudom elkerülni a hajolgatást.
Ha nem hajtod túl magad,igazán semmi bajod nem lesz. Én még az utolsó héten is ugyanúgy dolgoztam, végeztem a házi munkát és a kertet is gondoztam, mint előtte. 4. babám, tehát elkerülhetetlen volt, hogy dolgozzak..emellett festés, parkettázás után voltunk. Ha elfáradsz, úgyis lepihensz, nem? Én úgy gondolom, hogy azok a kismamák, akik többet mozognak, könnyebben is szülnek..az orvosom is ezt mondta..nálam mind a 4x bejött. Ja! a 4. baba 10 évvel a nagyobb után született, ez már úgy számít, mintha 1. szülés lenne..
Ja és bocsi, hogy az elejét hamarabb elküldtem, kicsit bénáztam
A hajolgatással terheled a szervezetedet, főként a méhedet és emiatt romolhat a placenta vérellátása - így a baba is érintve van. A növekvő méh miatt a hasban "átrendeződtek" a szervek, a gyomor is feljebb került és a tüdő sem tud olyan kapacitással működni, mint normál esetben. A keringő vérmennyiség megduplázódott és ez amúgy is terheli a szívet, emiatt szaporább alapesetben is a pulzus.
Ezért nem tanácsos kimerítő munkát végezni, hajolgatni, cipekedni, illetve olyan sportot űzni ami megterheli a szervezetet.
Próbálj meg segítséget kérni, nem érdemes kockáztatnod a koraszülés veszélye miatt. Beindulhat a méh tevékenység, begörcsölhetsz stb...
Bár ez is alkati dolog, de benne van a pakliban.
Az is fontos szerintem hogy nézték-e a méhnyakadat, nem rövidült, nyílt-e. Mart ha bármi van, vagy nem nézte a doki, akkor nagyon kell vigyázni.
Vagy ha keményedsz, akkor is abba kell hagyni. A hajolgatás pláne rosszul hangzik, inkább guggolj-állj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!