Rettegek a szüléstől, tudok valamit tenni ellene?
Még csak 18 hetes vagyok, de iszonyúan félek a szüléstől.
Alacsony a fájdalomküszöböm, egy sima menstruációs görcsöt sem bírtam ki soha erős fájdalomcsillapító nélkül.
Létezik valamilyen felkészítő tanfolyam a szülésre? Vagy csak a kismamatornán foglalkoznak ezzel?
Nagyon félek hogy nem fogom kibírni a fájdalmat és nem tudom majd végigcsinálni.
Olyan még nem volt, hogy a baba bent maradt volna. :)
Kérj az orvosodtól fájdalomcsillapítást, ha már ennyire parázol. Én közben végig arra gondoltam, hogy már mindjárt vége és nemsokára a kezemben foghatom a kislányomat.
Nyugi :)
Három eshetőség van ugyanis:
1. Te azon szerencsés elenyésző számú nő közé tartozol, akinek egyáltalán nem fáj a szülés, tágulás!
2. Fájni fog, de elviselhetően - esetleg még gyorsan is fog haladni..
3. Tényleg pokolian fog fájni- 20-24 órát fogsz a kínok között lenni, és utána azt fogod mondani köszi inkább kutya másodjára mint gyerek....
DE ! és most nem jövök azzal, hogy megszépül a szülés meg ilyenek...mert én sajna a 3. típusút kaptam első szülésnél, a másodiknál 2. at... sok komplikációval mindkettőnél!
És konkrétan rettegtem a 2. szülés előtt... de hallgass meg mindenkit aki mesél neked, akármilyen horrorisztikus történetet is! HIszen ebből tanulhatsz...ha megkérdezed utána az illetőt, hogy most mit hogy csinálna...mit felejtett el kérni (pl én nem tudtam 1-ső szülésnél, hogy csak én kérhetem az EDA-t, a férjem nem kérhette nekem! pedig akkor már önkívületi állapotban voltam a fájdalomtól) szóval minél több "tapasztalatot" gyűjtesz be annál jobban felkészülsz rá! és ha kontrolállni nem is fogod tudni az eseményeket, akkor is lesz egy "kapaszkodód" és nem állsz ott majd bambán..
hát csak annyit h kénytelen leszel szülni mert a gyerek nem maradhat bent örökre
am meg nem is akarod látni majd ?
erre gondolj h milyen jó lesz majd kézbe venni
szülés alatt kicsit más tudatállapotba került
szerintem simán ki fogod bírni
am meg van fájdalom csillapító bár az kitolja a szülés idejét
am meg nem érdemes félni attól amit nem ismersz :-D
ki tudja lehet h 3 óra alatt szinte fájdalom nélkül lesz meg a gyerek
soha nem lehet tudni ....
:-D
am 3at szültem és még itt vagyok
szal nem hinném h olyan vészes lenne
mentálisan pozitívan kell hozzá állni
am meg van még jó pár hónapod ráérsz ezen gondoskodni
addig vegyél babadolgokat rendezz babaszobát kuckót stb....
:-)
ja pl irsz szülési listát
h mit szeretnél mit nem
és beszéld meg az orvossal :-)
pl szeretnél e gátmetszést
EDA-t kádban vizben vajudni
ki legyen bent
mennyire vizsgálgassanak közben
ha ez megvan akkor ez is ad egy + biztonságérzetet
am én is 2x 24 órát vajúdtam a két kicsivel
de szerencsére nekem nem "fájt" annyira szal elvoltam
így ez is egy opció
h hosszú lesz de nem fájdalmas
ellenben lehet nagyon rövid és nagyon fájdalmas is
szal elég sok opció van méág .-)
és minden szülés kicsit más (vagy nagyon :-P)
:-D
Attól amit írtál, ne félj! Azért lesz ott az orvos és a szülésznő, hogy segítsenek. Mondják, hogy hogy nyomjál, hogy vedd a levegőt, stb.
Túl leszel rajta, mindenki fél előtte. Az első szülésnél nem is tudod mire számíts.. ez természetes. De ne idegesítsd ezen magad már 18 hetesen :).
Nem tudhatod előre, hogy mi vár rád. Ha tanfolyamra jársz, akkor se. És az, hogy ennyire rettegsz, hatással lehet a babára és még a szülést is megnehezítheted.
Választhatod a császárt is, ami akkor éppen nem fáj, mikor kiemelik a babát, de utána lehet, hogy hetekig baromira fog.
Azt javasolnám, hogy állj úgy elébe, hogy jöjjön, aminek jönnie kell, és koncentrálj arra, hogy minden rendben lesz. Egy babáért megéri pár óra kínlódás.:) Meg ahogy előttem szólók is írták, még az is lehet, hogy neked épp nem fog annyira fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!