4 hülye és gyors kérdés?
Akinek van türelme mind a 4-re külön válaszolhat:
1.április 22-i együttlétböl mikor lettem volna 5 hetes terhes?
2.április 22-i együttlétböl fogant baba mikor születne meg?
3.julius 16-án 8 hetes voltam,embrio 16 mm,mikor lehetett kb az együttlét amiböl fogant?
4. Ha május 23-tol 5 hetes,és csak 13- tol voltunk elöször együtt akkor az belefér?(embrio csak 3 hetes volt akkor gondolom)
Köszönöm a számolást és türelmet :-)
Mikor volt a menstruációd első napja? Mert onnantól szokták számolni a terhességet is és a szülés várható időpontját is!
ide beírod és megtudsz mindent!
1. Ez független az együttlét dátumától, az utosló menzesz elsö napjától számolnak.
2. Ezt az utosló menzesz elsö napjához viszonyítva számolják, általában abból levonnak három honapot és hozzáadnak 7 napot.
3. kb hat héttel elöbb, amennyiben középidöben lettél terhes és nem spontán tüszrepedéskor
4. Spontán peteérés/tüszörepedés a ciklus bármelyik napján bekövetkezhet, így a terhesség is. szóval elvileg nem kizárt.
De pontosabb válaszokhoz tudni kellene az utolsó menzesz dátumát. (Viszont nekem kicsit ellentmondásosak a megadott hetek meg az együttlétek dátuma egymáshoz viszonyítva)
A terhességi heteket a menstruáció első napjától kell számolni. Ez a számítás feltételezi, hogy a megtermékenyítés kb. középidőben, két héttel a menstruáció első napja után történt. Eszerint április 22-ei együttlétből május 13-a körül lettél volna 5 hetes, és körülbelül április 22-e után 38 héttel születne a baba.
Ha július 16-án voltál 8 hetes, akkor elvileg az május 5-e körül volt az együttlét.
DE ez mind csak elmélet, egy-két nap, egy hét eltérés még bőven belefér, mert a spermák néhány napig életképesek (tehát lehetett korábban az együttlét, mint a megtermékenyítés), és az orvosi mérések sem 100%-ig pontosak, mikor a baba korát állapítják meg, néhány napot ott is tévedhetnek.
A 4. kérdést nem értem.
Soah nem tudod ha egy honaapban ket ferfivel voltal ki is az apja a gyereknek.
Ez lehetetlen megallapitani
Már hogy lett volna egy honapban,irtam,hogy ápr.22 és május 13 együttlét.tudok számolni,csak megerösitést akartam,de ugy látszik ez szinte mindenkinek bonyolult.8 hetesen 16 mm böven jó vagyis jun 6 körül fogant,ilyen mérettel lehetetlen hogy ápr.22- együttlètböl származzon.és ha doki mondta május 23- tol,hogy 5 hetes,(amugy menszesztöl,és még csak petezsák volt)és ápr.22 9 hete volt,abbol lehetetlen,ez egyértelmü.7-10 nap a beágyazódás,tehát május 13.együttlétbe is belefért volna,de mivel 23- tol számolta ezért két héttel késöbb fogant,és méretek stimmeltek.12 hetesen 8 cm lettvolna nem 16 mm.(nem ápr.22,nem 5 hetes terhességet mondott volna doki,hanem 11 heteset ha 9 hete volt ápr.22.)
Cáfoljatok meg ha tévedek...
A tehességet MINDIG az utolsó menzesz elös napjától számolják, nem a fogamzástól.
Ebböl követketöen ha félidöben leszel terhes, akkor a fogamzás pillanatában már két hetes az embrió - tehán a doki jól számol és nem két héttel többet ír, mint amennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!