Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexiás fú vagyok.190 cm.57...

Szintiszoli123 kérdése:

Anorexiás fú vagyok.190 cm.57 kiló. Amikor visszaszedem a súlyom az milyen gyors legyen mennyi mozgással és milyen kaóriabevitellel, hogy ne csak hájasodjak? Bocs a hülye kérdésért.

Figyelt kérdés
Főleg olyanok legyenek szívesek írni, akik meggyógyultak anorexiából, de mindenki kommentjén nagyon várom.

2013. márc. 13. 16:25
 1/4 Adrenalin ***** válasza:
Anorexiától nem így kell megszabadulni, hanem fejben. A cél az, hogy ne érdekeljen ilyen betegesen, hogy mégis milyen a súlyod.
2013. márc. 13. 17:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon igaz, köszönöm a kommentet.

Csakhát úgy tudom, van a hízásnak egy határa, ami fölött már megterheli a szívet, nem is beszélve arról, hogy az már csak háj, ami ugye nem csak az anrexiások legnagyobb mumusa, hanem normális emberek sem szeretik túlzottan.

2013. márc. 13. 21:01
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Hello!

Bár nem voltam sose anorexiás de értek a táplálkozáshoz.

A dolog lényege a fokozatosság. Mivel a szervezeted elszokott a kajától ezért kevesebb enzim termelődik, kevés az ásványi anyag és bizonyos vitaminokban is hiányt szenved ezért nagyon kíméletesen kell kezdeni, hogy ne vesse ki magából. Az első napokban igyál rengeteg ásványvizet, zöldségfőzetet, levest, mellé pedig egyél könnyen emészthető szénhidrátokat. Tudom, eddig ezek mumusok voltak, ezért ha nagyon émelyegsz a kenyértől, burgonyától, rizstől, tésztától és egyebektől ezért próbáld zöldséggel,gyümivel párosítani őket. Pl. zöldséges rizottót, sült sütőtök, banánkrém a zsömlébe. Jó lenne ha a zöldségeket pürésítenéd, hogy kevésbé akadályozzák az emésztést. A burgonyát ilyenkor inkább főzd, mint olajban süsd, az nagyon megterhelő lenne első körben. Javasolt élelmiszerek még a műzlik, hamletek, korpás termékek. Ha ezekhez már hozzászoktattad magad, és már bírsz (magadhoz mérten) nagyobb adagokat enni, akkor jöhet a tojásfehérje, a sovány husik (hal, baromfi) főzve, vagy zsírszegényen elkészítve, és a zsírszegény tej és tejtermékek (joghurt, kefír, sovány sajtok stb). Ezek után lassan építsd be a zsiradékokat.

Rem segítettem, ha bármi kérdésed van, írj :)!

2013. márc. 13. 22:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2013. márc. 14. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!