Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy még pár évig...

Mit tegyek, hogy még pár évig ne vágyjak gyerekre?

Figyelt kérdés

Tudom, ez így olyan bugyuta kérdés. Egyszerűen már több mint egy éve időszakosan megszáll a vágy, hogy gyerekem legyen. Mikor épp nem foglalkoztatott, akkor a férjem mondta, olyan jó lenne már, akkor én ijedtem meg. Mikor pár hétre rá én akartam, ő emlékeztetett rá, hogy nem ez volt a tervünk.

Mert a terv az, hogy még x évig gyűjtünk, hogy legyen albérlet mellett annyi pénzünk, hogy önerővel és normálisan megválasztott hitel segítségével saját lakást vehessünk. Azért gyarapodunk lassacskán, néha mégis úgy érzem, annyira távol van az, amikor ez sikerül. Főleg, hogy törvényileg el akarják lehetetleníteni a hitelfelvételt a kis keresetűeknek... Párom minimálbérre van bejelentve, hiába keres borítékban annak több mint kétszeresét. Én szakmunkás minimálbért keresek, mindennel együtt bruttó 135 ezer körül. Ilyen bérekre biztos nem kapunk hitelt.

Ahhoz meg, hogy önerőből előteremtsünk egy lakást, kéne 10 év. Addigra én 35 lennék, a férjem 40. Én viszont 30 felett nem akarok szülni.

2014. nov. 6. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha arra vársz, hogy lakásod legyen,akkor lehet sohasem lesz gyereked.Szerintem még 2_3 évet várhatsz.Mi is albérletben voltunk,amikor szültem,mégis tudtunk lakást is épiteni.Nem vetett fel bennünket a pénz,de spóroltunk.
2014. nov. 6. 14:58
 2/6 anonim válasza:

Minden tiszteletem a Tiéd, hogy ilyen előrelátóan és racionálisan gondolkodsz! Nagyon nehéz dolog, de csak azt tudom tanácsolni, hogy mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy a leendő gyermeketeknek a lehető legjobb körülményeket tudd biztosítani, ne kelljen nélkülözve felnőnie, ne csúfolják majd az iskolában, mert nincs valamije, ne szoruljon el a szíved, ha nem tudsz valamit nem tudsz megvenni, amire a gyermeked nagyon vágyik. A legfontosabb a szeretet, de manapság sajnos nem igazán lehet eltekinteni az anyagiaktól. Gondolj arra, mennyivel jobb lesz majd saját lakásban nevelni a picit, amikor nem kell aggódni, hogy mindent meg tudtok-e venni, vagy felmondják az albérletet, stb...

Én is szegényes körülmények között nőttem fel, és tudom, hogy borzasztó gonoszak tudnak lenni más gyerekek; én mindig arra gondoltam, hogy majd akkor lesz csak gyerekem, amikor már más életet tudok neki biztosítani, mint amilyen az enyém volt...

Nagyon sok kitartást kívánok, és boldog éveket!

2014. nov. 6. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:
En a helyedben tuti nem varnek. Ki tudja mit hoz a jovo? Alberletben is lehet szepen elni.
2014. nov. 6. 15:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Bár a jelenlegi albérletnél nem félő, hogy kitesznek minket a közeljövőben, ennek az állapota nem olyan, hogy gyereket vállalnék belé. Felújításra szorul - ez rá a legfinomabb jelző. Persze most nekünk jó, mert 25 ezret fizetünk érte, ami egy kétszobás lakásért nem rossz. Spórolni ideális.

"Ha arra vársz, hogy lakásod legyen,akkor lehet sohasem lesz gyereked."

De ez fordítva is igaz, ilyen logikán alapulva, nem? Ha gyerek nélkül nem tudunk lakást venni, akkor gyerekkel pláne nem, hisz a kiadás megnő.

Azért mi sok mindenről lemondunk, amiről egy fiatal pár aligha. Nem tudom, hányan vállalnák, hogy a hét legtöbb napján párizsis kenyéren éljenek meg alap ételeken, hogy minél több pénz megmaradjon hó végén. Húst, ha kéthavonta veszünk, sokat mondok. Mindezt azért, hogy 80-100 ezer forint megtakarításunk legyen havi szinten, mikor hogy sikerül kigazdálkodnunk.

Köszönöm a válaszokat! Második válaszadó! Igen, én is ezzel próbálom győzködni magam. Nélkülözést nem akarok a gyereknek. Egyet akarunk majd, de annak minden tőlünk telhetőt meg akarunk adni.

2014. nov. 6. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:

"Egyet akarunk majd, de annak minden tőlünk telhetőt meg akarunk adni."

Ez igy onmagaban jol hangzik, de egyreszt semmit sem jelent, masreszt ugysem tudtok majd versenyezni a jobbmoduakkal. Eppen ezert nem is kell ilyesmire torekedni. A gyereknek az a legfontosabb hogy szeretetben es stabil csaladi hatter mellett nojon fel. Az anyagiak masodlagosak, nyilvanvaloan nem afrikai nyomorba szulned a gyereket.

Ugyhogy ez az egesz problema csak a te fejedben letezik.

2014. nov. 6. 15:21
 6/6 A kérdező kommentje:

A fene sem akar a jómódúakkal versenyezni. Nem 50 ezres sportcipőt, és 400 ezres iPhone-t akarok neki biztosítani.

Csak annyit, hogy minőségi ételt egyen, normálisan ruházkodhasson, megkapja, amire reális keretek között vágyik, tudjuk finanszírozni a tanulmányait, fizessük neki előbb babakötvényt, majd később lakáselőtakarékossági számlát, hogy ne nulláról induljon az életben.

Ezeket nem tartom elérhetetlen céloknak.

2014. nov. 6. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!