Biciklizés terhesség alatt, szabad vagy felelőtlenség?
Figyelt kérdés
22 hetes kismama vagyok, és bicóval hordom oviba a 3 éves kisfiamat. ami egyébként nincs olyan messze, de gyalog soha nem érnénk oda. amikor vele voltam terhes, nem tudtam biciklizni, annyira mélyen tapadt, hogy már 12 hetesen kellemetlen volt az alhasamnak. most nem érzek semmi ilyesmit. lassan megyek, odafigyelek a döccenőkre, stb. a párom tegnap azt mondta, felelőtlen vagyok amiért biciklizek még. én úgy gondoltam, amíg kényelmes, addig biciklizek. nektek mi a véleményetek?
A biciklizes nem veszelyesebb mint a gyaloglas, ha nincs egyensuly problema. En Hollandiaban elek, mint irtam, a szomszedom a szules napjan meg tekert. Itt nem betegsegnek tekintik a terhesseget, hanem normalis allapotnak. Az atlag no nem megy tappenzre, max az utolso harmad vegen, nem var el kulonleges banasmodot es nem gondolja azt, hogy a vilagnak ezentul korulotte kellene forognia.
Ha az orvos megtiltja a biciklizest, akkor ne csinald. Siman ra lehet nala kerdezni. Ami miatt nem lehetne: vernyomas ingadozas, egyensuly zavar. Semmi mas nincs. Ja, esetleg kenyelmetlen lehet, de ezt mindenki maga donti el.
2014. nov. 3. 10:32
12/21 anonim válasza:
Ha jól érzi magát a kismama és nincs egészségügyi akadálya, akkor kerékpározzon. És inkább sétáljon 45 percet az óvodába a 3 éves gyerekkel? Sétálva is érheti baleset, tömegközlekedve is. Nem áll meg az élet a terhesség miatt!
2014. nov. 3. 10:35
13/21 anonim válasza:
Ezt nem értem. Biciklizni nem biciklizhet terhesen, de nem terhesen viheti bicikliúton a 3 éves kisfiút? Őt már nem kell félteni, vagy mi? A nagyobbikért már nem "kár"? Panaszmentes terhesség esetén nyugodtan lehet biciklizni. A hollandok pont nagyon jó példa erre. Ha autóba ülök sem csak rajtam múlik, hogy lesz-e bajom, ugyanez a tömegközlekedésen is, vagy akár a járdán.
2014. nov. 3. 10:35
14/21 anonim válasza:
Latom magam elott a verszomjas soforoket akik csak a kismamakra mennek:-D
2014. nov. 3. 11:10
15/21 anonim válasza:
Nekem a dokim eltiltott a biciklizestol, pedig ahol elek, itt mindenfele sima utak vannak. De o azt mondta, hogy a biciklizes arthat a babanak, mert a razkodas utogetheti a mehfalat...nekem is fura volt, de betartom az utasitasat.
Ennek ellenere nem egy kismamat ismerek, akik bicikliznek, es semmi baja a magzatnak, en nem mertem kockaztatni.
2014. nov. 3. 11:29
16/21 anonim válasza:
Én most vagyok 30 hetes és még mindig biciklizek (lehet szörnyülködni). Jól vagyok, nincsenek szédüléseim, hasam se olyan nagy, hogy akadályozzon benne, orvos nem tiltott el. Persze az én környezetemben is van, aki felelőtlennek tart, de nincs kedvem órákat sétálni, ha esetleg még boltba is megyek, akkor a cuccokat is cipelni. Pesten nem biztos, hogy mernék biciklizni, persze aki hozzászokott a forgalomhoz, annak ott se lehet gond.
2014. nov. 3. 12:37
17/21 anonim válasza:
15-ös vagyok.
Nem tudom ki és miért húzta le a válaszom, nem írtam semmi rosszat, csak a saját tapasztalatot. Egyébként most, ahogy nézegettem a válaszokat, volt aki kérdezte miért veszélyesebb a biciklizés, mint a gyaloglás. Én ugyanezt kérdeztem az orvostól, csak az autózással hasonlítottam össze.
Arra azt a választ kaptam, hogy azért mert ha biciklik a kismama, akkor kisebb tengelyen ül, míg az autóban nagyobb tengelyen, ezért az "ütések" sokkal tompábbak.
Én sem betegségként élem meg a terhességet, de azért ha lehet választani, ilyen esetben inkább kisebb kockázatnak teszem ki a magzatot.
2014. nov. 4. 13:36
18/21 anonim válasza:
Hat erdeks egy orvosod van, utols... Hacsak nem latasserult a kismama, nyilvan kikeruli az ut seruleseit. Ugyan mi razna akkor?
2014. nov. 4. 14:16
19/21 anonim válasza:
15-ös vagyok.
Nyilván nem arra hajt az ember biciklizes közben, hogy a buckákon hajtson át, de ha pl egy autó előz, nem tudom közben kikerülni az akármilyen "akadályt", hiszen az autó elé sem szeretnék hajtani.
Az a vicces, hogy itt minden válasz, amiben megemlíti valaki, hogy nem ajánlott, az le van húzva, amelyik pedig bátorítja a kerdezot, az nagyon hasznoskent van megitelve...pedig nem biztos, hogy az a helyes.
Én a terhesség elején vereztem is, így ezért merült fel a biciklis kérdés is a mehfal védelme miatt. Nem tudom miért butaság, ha valaki nincs a biciklizes mellett a terhesség alatt...
2014. nov. 4. 18:02
20/21 anonim válasza:
Nezd, utolso, mint irtam, en Hollandiaban elek. Meg is orulnenek az itteni kismamak, ha nem biciklizhetnenek. Alapesetben semmivel sem veszelyesebb, mint a seta.Nyilvan egy veszelyeztetett terhesnek, akinek amugy is fekudnie kell, nem ajanlanam, se annak, aki eleteben nem ult biciklin es pont 6 honapos terhesen akarja kirobalni. De egy gyakorlott biciklisnek semmi baja nem lesz. Nem kell ennyire felni....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!