Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség bejelentése Ez így...

Terhesség bejelentése Ez így tekinthető írásos bejelentésenek a munkáltató felé? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eddig csak szóban jelentettem be terhességemet a munkáltatóm felé, viszont családi adókedvezményről szóló papírt aláírta amiben szerepel, hogy:

"Nyilatkozom, hogy a kedvezményezett eltartottak számában 90 napon túli várandósság alapján …… magzatot vettem figyelembe, tekintettel az erről szóló orvosi igazolásra."

Akkor ez tekinthető írásos bejelentésenek a munkáltató felé? Tehát nem tagadhatja le, hogy tud róla?

2014. okt. 31. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez elegendo
2014. okt. 31. 13:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mióta bejelentettem mindent elkövet, hogy kirúghasson, de így legalább arra nem hivatkozhat, hogy nem tudott róla.
2014. okt. 31. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Hat ha alairta, nehez lenne letagadni... Mondjuk elvesztheti a papirt.... Inkabb irj egy tertis levelet is. Bar par honapja mar nem iskotelezo bejelenteni a terhesseget a munkaltato fele, anelkul is el a vedettseg.

A lenyeg, hoyg semmikepp ne hagyd magad megvezetni es nehogy alairj kozosmegygyezest

2014. okt. 31. 13:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi, eszembe sincs aláírni ilyesmit. Amint megtudta, rá pár hétre kaptam egy írásbeli felszólítást mindenféle ürüggyel amiben szerepel (persze minden panasz rám akkor kezdődött mikor kb. én megtudhattam, hogy terhes vagyok, ügyesen visszaszámolt :D, hogy még egy ilyen és azonnali hatállyal felmond, azóta táppénzre vett a nőgyógyászom (nem csak ez az indok, van sajnos egyéb probléma is, de ez feltette az i-re a pontot).

Az adópapírból neki nincs példánya mert nem kért, viszont a férjem munkahelyén is van egy példány, nekünk is van meg ugye a NAV-nak le lett jelentve. De van rajta aláírás, pecsét.

2014. okt. 31. 13:35
 5/8 anonim ***** válasza:
teljesen mindegy, hogy tud-e róla vagy sem, nem rúghat ki
2014. okt. 31. 14:32
 6/8 anonim ***** válasza:
nem rúghat ki, akkor sem, ha nem szóltál volna. Én nem is szóltam még, pontosan emiatt, mert tudom, hogy megszüntetné a céget, vagy mindent megtenne, hogy kicsináljon, így majd egyszer csak meglátja, de akkor legalább már nem lesz ideje mit csinálni, és én el tudok akkor már menni esetleg táppénzre a szülésig, és kitart az ellátásom.
2014. okt. 31. 15:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Napok óta bújom a netet és elvileg rendkivüli felmondással így is megszüntetheti és hibákat könnyen lehet találni (nem vádaskodom, de akár kreálni is). :(
2014. okt. 31. 15:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Maradj tappenzen. A rendkivuli felmondast amugy nagyon meg kell indokolnia es bizonyitani is tudni kell oer eseten.
2014. okt. 31. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!