Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munkahelyen mikor mondjátok...

Munkahelyen mikor mondjátok el, hogy (újra) babát vártok?

Figyelt kérdés

7 hetes terhes vagyok és már van egy két éves kislányom. :)

Úgy tudom, jobb írásban közölni a munkáltatóval a hírt, mert így semmiképp nem rúghatnak ki. De én úgy tudtam, hogy a babázós időszak alatt egyébként is védve van a kismama.

Mi lehet a legjobb megoldás? :)

Ti hogyan csináljátok és mi a jogszabály?

Még egy kérdés: Mivel a lányom májusban volt kettő, már nem kapok GYED-et.

Szintén nem biztos, hogy jó az infom, de úgy tudom, ha táppénzre megyek, többet kaphatok, mint a GYES. :)

Erről mit tudtok?

Köszi szépen!

2014. aug. 14. 21:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Most szólj a személyügyön, h terhes vagy.

Én januárban lettem az, itthon vagyok a fiammal. Múlt hóban tudtam meg az infót, h szólnom kellett vna és kiíratnom magam táppénzre. Így elestem kb 6-700.000 Ft-tól!

Én egyébként írásban jeleztem.

2014. aug. 14. 22:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Én 17 hetes vagyok, holnap fogom elmondani a főnökömnek. Mondjuk én annyiból érzem magam nagyon szerencsésnek, hogy nagyon biztos a munkahelyem. A szülés előtti 3 hónapban leszek táppénzen, a szülés pillanatától pedig szülési szabin.
2014. aug. 14. 23:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Én megvártam míg betöltöttem a 12. hetet és minden vizsgálat rendben volt. Nekem a nagyobb januárban volt 2, akkor tudtuk meg hogy összejött a második, március végén bejelentettem, hogy terhes vagyok és hogy májustól megszakítanám a fizu nélküli szabimat, kivennék szabit, majd szülésig eljönnék tp-re (így kapom a gyest+tp-t). Szerencsére nem volt akadálya és így a tényleges jövedelmem alapján számolják most a tp-t, majd a tgyást és gyedet is (ez a legmagasabb az összehasonlítandó jövedelmek közül - előző ellátás alapja, szerződés szerinti jövedelem napi átlaga, tényleges jövedelem átlaga)
2014. aug. 15. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!