Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig jár gyed ha...

Mennyi ideig jár gyed ha juliusban szülök? Vagy mi jár?

Figyelt kérdés
és ha 2 évig maradhatok otthon 3 év helyett, akkor 2 év gyed, vagy egy év gyed és egy év gyes?
2010. jan. 25. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Van előtte egy év munkaviszonyod?

És két év munkaviszonyod is van?

Ha igen, akkor 2 év GYED jár (ebben az első fél év TGYÁS, ami nagyobb összeg).

Írd meg, nálad mi a válasz a kérdésekre és pontosabb választ kapsz.

2010. jan. 25. 09:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Inkább beszúrom a linket:

[link]

2010. jan. 25. 11:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, én már 15 éve dolgozom, nem volt megszakitva. most 15 hetes terhes vagyok, tehát juliusban szülök. ha jol értem akkor szülés után fél évig tgyás jár és utána másfél évig gyed.ami a nagyobb összeg. és ha akarok akkor 3. évre otthon maradhatok a 25 ezer ft-ért, a gyesért. ugye jol gondolom?
2010. jan. 25. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:

sajnos nem..én is hasonló cipőben járok, én május közepére vagyok kirva, s pont ezért nem bánnám ha előbb érkezne kicsit a babám.

jogosultak vagyunk ha május 1 után szülünk a tgyásra, ill. 1,5 év gyedre, tehát a gyermek 2 éves koráis és ennyi.nincs még egy év gyes. a lényeg, hogy mindenképpen 2 évig maradhatsz már otthon. csak akiknek megvan a kellő biztositott idő az gyedet kap 2éves korig, akinek nincs az a sokkal kevesebb gyest...:S pedig én is otthon maradnék szivesen 3 éves koráig...

2010. jan. 25. 13:36
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi szépen. ha 3 évig lehetne otthon maradni, akkor is meggondolnám mert hát 25 000 ft-böl hogy lehet eltartani.? akkor 2 évig maradok..

köszi szépen

2010. jan. 25. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
hát igen, nem lenne egyszerű, az a pénz kb a számlákra sem elég...de legalább lenne választásunk.talán ettől riadnak meg sokan, hogy nincs.de akinek megvan a munkaviszonya nem kell h kétségbe essen szerintem, s akinek nem volt biztositott ideje annak sem változik az időtartamon kivűl más. itt az szivja meg ugymond,akinek meglenne a 180nap(május 1 előtt elég,de a 365 már nem)
2010. jan. 25. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Nos, nem írtak igazat neked:

Otthon maradhatsz 3 évig, csak a harmadik évre nem kapsz semmit.

A törvénynek az a része nem változott ugyanis, hogy otthon maradhatsz 3 évig.

Csak a 3. év gyes szűnt meg számodra, ami szumma 25.000*12 Ft, ami ugyan sok, de szerintem nem ez miatt mész visza dolgozni vagy maradsz otthon, mert úgysem ebből élnél meg a harmadik évben...

Szóval 2 évig kapsz TGYÁS+GYED-et, a harmadik évben ellátás nélkül otthon maradhadsz, ha akarsz.

2010. jan. 25. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!