Mennyi ideig jár gyed ha juliusban szülök? Vagy mi jár?
Van előtte egy év munkaviszonyod?
És két év munkaviszonyod is van?
Ha igen, akkor 2 év GYED jár (ebben az első fél év TGYÁS, ami nagyobb összeg).
Írd meg, nálad mi a válasz a kérdésekre és pontosabb választ kapsz.
sajnos nem..én is hasonló cipőben járok, én május közepére vagyok kirva, s pont ezért nem bánnám ha előbb érkezne kicsit a babám.
jogosultak vagyunk ha május 1 után szülünk a tgyásra, ill. 1,5 év gyedre, tehát a gyermek 2 éves koráis és ennyi.nincs még egy év gyes. a lényeg, hogy mindenképpen 2 évig maradhatsz már otthon. csak akiknek megvan a kellő biztositott idő az gyedet kap 2éves korig, akinek nincs az a sokkal kevesebb gyest...:S pedig én is otthon maradnék szivesen 3 éves koráig...
köszi szépen. ha 3 évig lehetne otthon maradni, akkor is meggondolnám mert hát 25 000 ft-böl hogy lehet eltartani.? akkor 2 évig maradok..
köszi szépen
Nos, nem írtak igazat neked:
Otthon maradhatsz 3 évig, csak a harmadik évre nem kapsz semmit.
A törvénynek az a része nem változott ugyanis, hogy otthon maradhatsz 3 évig.
Csak a 3. év gyes szűnt meg számodra, ami szumma 25.000*12 Ft, ami ugyan sok, de szerintem nem ez miatt mész visza dolgozni vagy maradsz otthon, mert úgysem ebből élnél meg a harmadik évben...
Szóval 2 évig kapsz TGYÁS+GYED-et, a harmadik évben ellátás nélkül otthon maradhadsz, ha akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!