30 hetesen 8 kg hizas az mar nagyon soknak szamit?
Szerintem TUL sok nem, de nem is TUL kevés.
8kg hízás a minimum az egész terhességre, de 12-13 kg a normális.
Èn az elsö trimeszterben 2 kg-t híztam, majd 20-30-ik hét között csak úgy jöttek a kilók. 35-ik hét után szinte semmitnem híztam.
Én a 34. héten tartok 8 kg-nál; bár amikor 6 hetesen először voltam védőnőnél még egy lenge ruhában és lábujjközötti papucsban mért......... Most meg farmer; pulcsi, bőr cipő. Ezt is figyelembe kéne hogy vegyék -vegyük. Egyébként 23 hetesen szólt rám a védőnő hogy most már figyeljek a súlyomra....... addig azt mondta, nem gond!
Sajna terhességi diabéteszes lettem; így nagyon szigorú diétára fogtak; állítólag mostantól már nem nagyon fogok hízni :-)
Számolgasd az ételek szénhidrát tartalmát; azzal lehet diétázni a legjobban! Nekem reggelire 20gCHvan; tízóraira 20g CH, ebédre 55gCH, uzsira 20gCH, vacsira 20gCH, és pótvacsira 15gCH. A reggeli és a pótvacsi lisztes árú legyen; a többi nem számít. Egy db Detki STOP kekszben van 2.3g Ch; szóval 7 db ilyen keksz pl. egy pótvacsi. A kenyereket érdemes nézni, a Lipótis Pur-purban és a Abendbrotben van kevés; magtalálod a honlapon hogy mennyi van 100g kenyérben; így lehet számolni vele. Szőlő, babán tiltólistás; zöldség és hús mehet. HA ezekre figyelsz; akkor szépen fog alakulni súlyod. Ettől függetlenül szerintem ha az ember normálisan eszik; akkor nem számít hogy mennyit hízik; én pl. nem nasiztam, nem zabáltam, és csak úgy jöttek fel a kilók mégis. Én úgy gondoltam, ennyi kell a szervezetemnek. ÉS az sem mindegy, hogy hány kg-ról indultál! Boldog babavárást!
Második vagyok.
Most napról napra nehezebb a terhességem nagyon megvisel. De szerintem csak emiatt a rossz idő miatt vagyok ennyire elgyengülve. Az esős idő, a hidegfront az eleje óta ágynak dönt. :) Hétfőn megyek dokihoz és akkor majd megtudom mi is a helyzet!
És Te hogy vagy? Hogy bírod? Fiú vagy lány? Első vagy második?
Én is 8kg -ot híztam a 30. hétig, most 39. hetesen 13 kg-nál tartok.
Soknak érzem, de látszani nem látszik, inkább csak a hatalmas pocak, ill. a merleg mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!