Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segísetek! Hogyan deríthetném...

Segísetek! Hogyan deríthetném ki hogy ki az apa DNS vizsgálat nélkül?

Figyelt kérdés

Elég kínos ez a helyzet nekem de nem tudom biztosan ki lehet a babám apukája.

Az egyik férfival nevezzük most A-nak 2009.08.03-án voltunk együtt a másikkal nevezzük B-nek 2009.08.13-án

Az orvosom azt írta a papírra ami az apasági nyilatkozhathoz szükséges hogy a vélt időpotja hogy teherbe estem az 08.07

Kicsit össze vagyok zavarodva hogy most akkor mi is van.

2010. jan. 24. 19:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

Mindenképpen születés után tudod valahogy "kideríteni" hogy ki az apa.

Én úgy tudom hogy a DNS vizsgálat 200ezer ft körül mozog de gondolom ez sokmindentől is függ.

Nekem a doki szerint 20.-án fogant a babám viszont 4D ultrahang szerint már 9.-én megfogant.Ahogy nő a baba,a méretei alapján majd pontosabbat tudnak mondani.

Boldog Babavárást!

2010. jan. 24. 20:05
 12/24 A kérdező kommentje:

Hát igen én is úgy tudom hogy akörül van egy DNS vizsgálat.

Köszönöm! :)

2010. jan. 24. 20:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A Mónika showban hisztiztek egy kicsit és ingyen megcsinálják!
2010. jan. 24. 20:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

A 12. het kornyeken nem volt ultrahangod esetleg? Ha igen, akkor milyen meretei voltak a babadnak?

Azert kerdezem, mert az okosok szerint a magzatok korat leghitelesebben a 12. het kornyeken, de max a 14-15. hetig lehet meghatarozni. Megpedig azert, mert elvileg minden magzat az elso idoszakban meghatarozott menetrend szerint fejlodik, akkor minosegi valtozasok vannak, kialakulnak a szervkezdemenyek, nehany mukodni kezd, stb. A meretuk ekkor meg egyseges. Kesobb viszont mar a mert ertekek nagyban fuggnek a genetikai sajatossagoktol, tehat hogy mit orokolt. Ezert szuletnek kisebb, nagyobb babak, nem egysegesek.

Szoval a leheto legrosszabb eszerint amit tehetsz, hogy a kesobbi uh-k eredmenyeire tamaszkodsz...

Kulfoldon egyebkent az altalam leirt modszert hasznaljak mar most is a terhesseg pontos koranak meghatarozasara, ott vallaltam ket babat, ovutesztet hasznaltam, tehat tudtuk a teherbeeses datumat. A dokinak errol nem szoltam, ettol fuggetlenul a 12. heti uh-n egy nagyon preciz meres utan mindket babanal siman megmondta, hogy mennyi idos a terhesseg.

(A terhesseg es a magzat tenyleges kora kozott egyebkent kb 14 nap van, konyv szerinti ciklusnal a mensi elso napjatol szamolva a 14. napra esik a peteeres es a fogantatas.)

Szoval: ha volt a 10-14. het kozott uh-d, akkor nezd meg, hogy mit mertek akkor (CRL-t, ulomagassagot szoktak), a papiron van-e ahhoz a merethez feltetelezheto kor rendelve, ha nincs, akkor interneten nezd meg, hogy kb mennyi idos terhesseghez tartozik akkora meret. Szamolj le 14 napot ebbol, a kapott het+nap szamot szamold vissza (az uh-keszites datumatol). Elvileg az lesz a feltetelezett fogantatas datuma.

Egy probat meger!

Es orulnek, ha megirnad, hogy kozelit-e az igy kapott datum valamelyik apahoz.

Ha belezavarodtal, akkor csak ird meg nekem az uh-s adatokat, a datumot, amikor a vizsgalat volt es visszaszamolgatok neked!

2010. jan. 24. 21:00
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
21.00-nál a pont, úgy tudod kideríteni DNS vizsgálat nélkül!!!
2010. jan. 24. 21:02
 16/24 anonim ***** válasza:

Az előző párod ragaszkodik az apasághoz? Mert ha igen, akkor ő indíthat pert az apaság vélelmének megdöümtéséért, és kérhet DNS vizsgálatot, amit ez esetben ő fizet ki.

Jobb ötletem nincs. Születés után esetleg tippelhetsz, hogy melyikükre hasonlít jobban. Ebben pl segíthet a szemszín: úgy tudom, barna szemű apának nem születhet kék szemű gyereke, mert a barna szem dominánsan öröklődik.

2010. jan. 24. 21:52
 17/24 anonim ***** válasza:

21:52-es nem akarlak kiábrándítani, de minden bizonnyal születhet barna szemű apának kék szemű gyermeke. Mindkettőnknek barna a szeme sőt férjem egész ccsaládjának.. és a kisfiam kék szemű. Sosem voltam más férfival csak az apával..szóval.. örökölheti a nagyszülőtől és az én anyumnak kék a szeme :) De amúgy valami a szemszínnel tényleg van csak utána kellene járni valahol cikkekben.

Egyébként nekem is a Mónika show jutott eszembe ott sokszor van apasági vizsg.. :))) egy próbát megér.. csak azzal meg lejáratod. magad. de ha meg nem fontos most az elején h ki az apa.. egy idő után sztem rá lehet jönni a hasonlóságokkból, meg a fiuk gyerekkori képei sokat elárulnak. Persze az anyáké is. Épp most nézegettem a gyerkkkori képeinket, és azt gondoltam a huncutságot csak tőlem örökölhettte mert apa "felnőtt, benőtt a feje lágya", de a gyerekkori képein olyan huncut mint hat másik :)

Remélem kiderül mi lesz :) Kitartás! És legyen ahogy kívánnád! ;)

2010. jan. 24. 22:29
 18/24 anonim ***** válasza:
Én is a 21.00 hozzászólásra szavazok. :) Persze a dns lenne a legbegbízhatóbb, de mivel nálad 10 nap telt el a 2 eset között, ezért magzati méret alapján is meg lehet saccolni, mert ilyen kicsi korban még valóban egyformán fejlődnek, és nincs nagy eltérés. Én kíváncsiságból kiszámoltam úgy ahogy megírta, 12 hetes uh alapján, és pontosan az a nap jött ki, mikor nem védekeztünk. Az volt az egyetlen eset a hónapban. Persze lehet még ettől 1-2 nap eltérés, de elég megbízható. Majd írd meg, hogy mi jött ki.
2010. jan. 24. 23:42
 19/24 A kérdező kommentje:

Húú köszönös a segítséget hát igen csak bele zavarodtam tényleg a számításokba :D Teljesen más időpontot kaptam végeredménynek így inkább leírom az adatokat.

Ez az UH 15-16. héten készült.

BPD-33 mm 16 FHR

FL-19 mm

THQ-34 mm

Van egy korábbi is ott 11-12 hetes voltam

BPD 18 mm

CRL 49 mm 16 FHR

2010. jan. 25. 01:52
 20/24 A kérdező kommentje:

a dátumot elfelejtettem:

a 15-16 hetes az 2009.12.15

a 11-12 hetes az 2009.11.17

És amilyen figyelmetlen vagyok elírtam a hónapot is amikor történt a dolog.

Szóval az egyik férfival 2009.09.03 a másikkal 2009.09.13

Előre is köszi a segítséget.

2010. jan. 25. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!