Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hatásai lehetnek a...

Milyen hatásai lehetnek a magzatra, és a későbbi felnőttre, ha a várandós anyát nagy trauma éri?

Figyelt kérdés

Édesanyám 7 hónapos terhes volt velem, mikor az Apukája öngyilkos lett. Ez érthetően nagyon megviselte, én pedig régóta azon gondolkodom, miket cipelek az életemben emiatt. Hiszek abban, hogy mindent megérzünk odabent, és még a fogantatásunk körülményei is számítanak, egy ilyen dolog pedig mindenképpen rányomhatja a bélyegét a születendő emberke életére.

Annyi biztos, hogy nagyon nehezen engedek el, zárok le, és valamitől búcsúzni nekem maga a rémálom.

Szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2014. okt. 15. 07:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyilván sokmindent ráfoghatsz. Én úgy gondolom hagyjuk a holtakat. Nem kell gyártani a problémákat
2014. okt. 15. 07:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Semmi. Max annak van hatasa, ha az anya később sem tudja feldolgozni a traumát es ezzel terheli a gyereket.
2014. okt. 15. 07:40
 3/4 anonim ***** válasza:
A hit es a tudományos dolgok nem ugyanazok. Egy magzat idegrendszere közel nem olyan fejlett, hogy ilyen komplex dolgokat eszleljen. Ami átmegy az a magasabb stresszhormon szint. Ennek a hatása jelenleg meg kutatás alatt van. A mostani félelmeid inkabb a születésed utaniak. A lényeg szempontjából nem számít mikor keletkeztek. Dolgozni kell veluk.
2014. okt. 15. 08:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem. Azt gondolom, hogy ez is csak egy jól hangzó ok arra, amilyen vagy. De nem kellenek indokok ahhoz, hogy felismerjük a saját tulajdonságainkat és azokonk változtassunk. Nem szerettem sosem az ilyen elrugaszkodott magyarázatokat,de abban hiszek, hogy ha te elhiszed, akkor már okozhat valamit. A placebok is ezért hatásosak. A fejben dől el minden. Nincs köze a nagypapádnak ehhez az egészhez, de ha te elhiszed, akkor a hitednek már van. Szerintem a magzat ott bent tök jól el van, trauma legfeljebb fizikai értelemben éri el, illetve, ha az anya huzamosabb ideig ideges, akkor nő a vérnyomás, pulzus, stb. de ennél messzebb nem mennék.
2014. okt. 15. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!