Ha mar megvan a baj, melyik jobb a ket rossz kozul? Abortusz vagy orokbeadas?
Szia,hàt fel vagyok teljesen hàborodva,hogy,hogy le hordtak téged itt a kismamàk.Mi az,hogy meg gyilkolod a gyereked?!?
Azért mert valoszinü,olyan helyzetben,vagy,hogy nem mered a picit megtartani,mert nem tudod,hogy milyen anya lennél,és milyen körülményeket tudsz neki biztositani,és a pàrod,marad e vagy megy.Ki az az ember aki öntörvényüsködhet,mert valoszinü,a pàrja mellette van,és nem kell az "anyagiakkal törödnie",vagy mert tudja 100%-osan ha egyedül neveli fel a gyerekét lesz majd akire tàmaszkodhat?!?
Az örökbe adàs meg az majd csak ugy megy ugye,meg szüljük a gyerekünket,és màr màsnap az uj csalàdba lesz a gyerek.
Mivel nekem is van egy tesvérem akit örökbe fogadtunk amikor pici volt,el mondom,hogy müködik ez.Mo-on.Väro listàra kerülsz ha nincs elég pénzed,ha meg pénz nélkül is akarsz,nevelö szülö lehetsz.(Mi azért kaptuk meg még picin,mert az elsö unoka tesvérem,gyereke,akinek màr akkor volt egy 3 éves kisfia is akit a szülei neveltek,mert kurvàra nem érdekelte mi van a gyerekével,)(Amit elég sok szülö!!!!!!!!!!!,ki is hasznàl mert az àllam,borzaszto jol finanszirozza a nevelö szülöknél nevelkedö gyerekeket.De persze,szegény nevelö szülö akàr el is veszitheti a gyereket.Bàrmikor ha éppen ugy gondolja valami elmebeteg csalàd,aki nem tudott egy gyereket össze csapni,mert valoszinü az anyukànak van problémàja,vagy csak kicsit lusta kihordani egy gyereket,mert a munka helye fontosabb,de az is lehet,hogy az apukànak,és hàt hiàba a fàradozàsnak,ök örökbe fogadnak.És persze nem olyat vàlasztanak,ami még pici baba,hanem természetesen olyat,aki màr pàr éves,aki egy igazi "csalàdban",nevelkedett fel,hogy miért?
Egy nagyobb gyerekkel màr nincsen annyi baj.
Mi a jobb,egyik sem,az tuti,egy biztos neked kell ugy döntened,hogy utànna azt tudd mondani,bàr hogyan is döntöttem,nem bàntam meg,ha marad a pici,akkor felelösséggel tartozol felé,ha nem akkor pedig biztos,egy olyan nehéz döntést hozol,amit itt nem sok nö,ért meg,mert valoszinü,nem voltak igazàn szar helyzetben.
12 hetes terhes vagyok,3 hete voltam a nögyogyàsznàl,és megkérdezte ha kiderülne,hogy valamilyen baja van a picinek megtartanàm,gondolkokàs nélkül nem-et mondtam.Te!Aki kést szegezel màs torkàhoz,mert neked minden jol megy,meg tartanàl e egy olyan babàt,aki mondjuk tudod,egy egész életen àt egy tolo kocsiba tölti le az életét,és még mondjuk szellemi fogyatékos is.Persze az a gyerek nem tehet rola,jön ilyenkor a vàlasz,de ha mondjuk lenne ép pillanata a gyereknek,vagy a màr felnött embernek,hogyan magyaràznàd el,te miért nem vagy olyan mint a többi,te miért nem tudsz,normàlis gyerekek közé menni,miért nem tudsz csalàdot alapitani,miért kell neked az egész életedet egy tolo székben,nem beszàmiton letöltened?
Mi a vàlasz,azért mert az anyàm ugy döntött,nekem kell az a gyerek,én majd kitartok mellette.Addig szép és jo mondjuk mig meg nem hal,de utànna?Kire tàmaszkodjon az a beteg ember???Tudjàtok nem az a nö felelötlen aki ha hibàzott is,vagy ha véletlen teherbe esett az nem felelötlenül(mint tudjuk lehetnek kockàzatai) abortusz mellett dönt,hanem az aki felelötlenül ki meri àllitani,hogy annak az anyànak,ezt a döntést meg kell hoznia az egy gyilkos.
Jobb igy mintha begyogyozna az anyuka szülés utàn,aztàn mondjuk a centri fugàba vàgja azt a gyereket.Van e még valami hozzà füzni valo???????
üdv.Éva
Csak kapkodom a fejem, hogy ilyen van. Hogyan lehet ennyire eltorzult a világ? Hogyan írhatnak nők ilyen véleményeket, mint amilyeneket? Az meg egyszerűen vicc, hogy az örökbefogadásról milyen tév és rémképzeteitek vannak. Persze csak addig míg nem juttok el oda, hogy nincs más lehetőség. Az előttem szólónak írom, hogy nem azért fogad valaki örökbe, mert nem sikerült egy gyereket ÖSSZECSAPNIA (szerintem eleve ne beszéljünk így egy gyerekről) és pláne nem azért, mert ez így kényelmesebb. nem kényelmesebb! rengeteg küzdelemmel jár!! nem tudom neked hogyan jött össze a gyerek, de teljesen el vagy tévedve, és fogalmad sincs, hogy mi zajlik le abban, aki örökbe fogad. amiket írsz, hogy hogyan zajlik Mo-on az örökbe fogadás az akkor sem igaz, ha van örökbe fogadott testvéred. Aki benne van azt nem lehet hülyeséggel etetni, aki meg nincs benne, de rendelkezik egy kis józan ésszel, talán érzi, hogy ez nem egészen így van.
Kedves Kérdező!
Sajnálom, hogy erre a döntésre jutottál. Nehéz lesz. Főleg majd mikor egyszer rájössz, hogy mit is tettél. De erről most nem is írok, mert felesleges, bármit mondanak neked, te úgyis tudod mit akarsz.
Én biztosan tudom mit irok,és mi az amit tudok.Igy van nem egyszerü egy gyereket örökbe fogadni,ebben teljes mértékben igazad van.Hogy miért is???
Mert nincs elég eldobott,gyerek Magyarorszàgon?!?
Az bizony van csak kevés olyan ember akinek adnak gyereket.De ehez meg ott vannak a gyerek otthonok.
Milyen szép is amikor az a gyerek nem egy csalàdban nöl fel hanem 10-15 gyerek között.Kecskeméten van egy gyerek falu,nézz utànna hogy élnek azoka gyerekek.Az biztos mindent megkapnak meg minden csak nem calàdban nönek fel!!!
A örökbe fogadàs!!!!
Màr elég sokat el gondolkodtam,milyen érzés valaki màs gyerekét felnevelni?????Soha de soha nem tudod azt az anyai szeretetet megadni annak a gyereknek,ugy mint az anyja,mert Te nem az igazi édesanyja vagy!!!
Az meg egy màsik része a dolognak,mint hallani lehet hàny olyan ember van aki kiprobàlja a sajàt gyerekét is,akkor egy olyan gyereket vagy màr felnöt nöt,miért ne probàlna ki ha az nem a sajàtja???
Hogy én hogy estem teherbe????
Egész egyszerüen,nem gondolkodtam azon reggeltöl estig,hogy nekem gyerek kell,meg nem csak akkor feküdtem le a pàrommal amikor jo volt a hömérsékletem stb.
Hàny olyan ember van,aki szeretne gyereket,nem sikerül össze hoznia,feladja.Rà nem sokra teherbe is esik.
Hagyj fel az ujra és ujra probàlkozàssal,majd meglàtod a tested is màsképp reagàl,ha meg nem veled van a baj,akkor keress màsik apa jelöltet!!!
Az előttem szólónak szeretném üzenni: elképesztettek a soraid, még a gyomrom is felkavarodott!!! Hogy mondhatsz olyat, hogy "kipróbálja" a gyerekét, pláne, ha örökbe fogadott??? Te normális vagy??? Van fogalmad arról, hogy milyen hosszú-hosszú éveken keresztül minden második napodat a Kaáli Intézetben vagy a meddőségi központokban tölteni, mert valaki "odafenn" úgy döntött, hogy neked nem lehet saját babád??? Amikor hozzád hasonló emberek véleményeit hallom/olvasom, úgy érzem, nagyon igazságtalan a sors, NEKED kellene szenvedni, amiért nincs gyereked. Fel tudod fogni, hogy vannak nők, akik egy kisbaba láttán elbőgik magukat, mert annyira vágynak sajátra és NEM LEHET!!!??? Tényleg nem kívánom, hogy az élet vegyen el tőled valami olyat, ami fontos neked, de csak akkor fogod felfogni, - már ha van mivel - hogy milyen baromságokat írtál!!! Az pedig, hogy nem adnak könnyen örökbe gyereket, a Családjogi Törvény hibája, amiről úgy tudom, hamarosan módosítani fogják. Remélem.
A kérdezőt egyáltalán nem ítélem el, amiért így döntött, biztosan nagyon nagy teher lenne most számára egy babát kihordani. Remélem, nem döntött rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!