Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha mar megvan a baj, melyik...

Ha mar megvan a baj, melyik jobb a ket rossz kozul? Abortusz vagy orokbeadas?

Figyelt kérdés
Szerintem az elso, mivel nem tudnam orokbe adni a sajat megszult gyerekemet, es azzal a tudattal elni egesz eletemben, hogy valahol el egy gyerekem.
2008. aug. 11. 19:01
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
33%
Én 19 éves vagyok,és 34 hetes kismami.A párommal a lehető legnagyobb boldogságban várjuk a drágaságunkat!NEm hiszem el,hogy juthat egy anyának eszébe,hogy megölje a kicsijét!Tudod,hogy hányan várnak arra évek óta,hogy teherbe essenek?És tudod,hogy én minden egyes napot végigrettegek,nehogy az életemnek valami baja legyen?Térj észhez légyszíves!Gondolj bele az a kicsi kis csöppség mennyire akar téged anyukájának,ha még tabletta mellett is teherbe estél!Te pedig egyszerűen csak eldobnád magadtól?
2008. aug. 12. 12:04
 22/47 anonim ***** válasza:
77%
A 17 válaszoló vagyok,a 19 válaszolótól kérdezném hogy szerinted én elakartam vetetni a saját gyerekemet,szerinted nekem eszembe jutot valaha is hogy abortuszom lessz,szerinted hogy érzem magam négyhónap után csak egy percre gondólj bele ha tudsz de szerintem fogalmad sincs róla mi zajlik bennem,te is kerűlhetsz ilyen helyzetbe nem kell hozzá semmi csak egy betegség amit nem én kértem az csak úgy jött és egy becsúszott baba és te is ott találod magad a műtőasztalon.Az abortuszt nem akarja egy nő nem könnyebbűl meg utánna,hanem meg akar ő is halni a gyerekével eggyütt.
2008. aug. 12. 17:31
 23/47 A kérdező kommentje:
Koszi szèpen mindenkinek aki irt. Igen,kivulrol itèlkezni egyszeru. Ugy dontottem hogy elvetetem. Orokbe adni biztos nem adtam volna.
2008. aug. 13. 17:58
 24/47 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Ugyan azt írtad, hogy már döntöttél, de ha megengeded, akkor én még írnék.

Az élet igazságtalan. Akármerre nézek azt látom, hogy senkinek sem könnyű. Neked sem, nekem sem. Csak épp más miatt. Biztosan nagyon rossz az a helyzet, amiben most vagy, bár én nem tudom még csak elképzelni sem. Az is biztos, hogy nem könnyű úgy kihordani egy terhességet, hogy az tényleg terhesség, mert nem akarod a babát. Az 9 olyan hónapot jelent, ami valószínűleg tele van csupa rossz érzéssel.

Nekünk sajnos nem lehet gyerekünk. Nagyon szeretnénk. 9 éve vagyunk együtt a férjemmel, amióta csak ismerjük egymást mindig úgy képzeltük el az életünket, hogy gyerekek vesznek körül minket. Csak egyetlen esélyünk van arra, hogy család legyünk, az örökbefogadás. Az életnek egy érdekes játéka, hogy vannak, akik mások boldogtalansága, nehézsége árán lesznek boldoggá. Mi akkor leszünk családdá, ha egy hozzád hasonló hölgy azt mondja, bevállalom. Akkor leszünk boldoggá, ha valaki olyan lehetetlen helyzetbe kerül mint te, és talán a nehezebbik utat választja.

Amióta örökbefogadásra várunk, nagyon sokat gondolkodom azon, hogy milyen helyzetben is vannak azok a nők, akik örökbe adják gyereküket. Azt hiszem, nehezebb helyzetben vannak, mint mi magunk. Nem lehet könnyű dönteni, jól dönteni. Nem tudom, van e támaszuk, mit szól a környezetük, mennyit vívódnak éjszakánként, stb. Egy biztos, gondolok rájuk és azt hiszem szeretem őket, már amennyire ismeretlenül szeretni lehet valakiket, mert általuk boldoggá lesznek mások. Mert olyan kincset adnak másoknak, ami felbecsülhetetlen.

Remélem, hogy azért még az én válaszomat is elolvasod, és esetleg gondolkodsz rajta.

Ha úgy érzed, hogy bármiben tudok segíteni, akár csak beszélgetni, akárhogy is döntesz, akkor szólj!

Nagyon örülnék, ha írnál nekem privátban.

Gondolok Rád, de tényleg!

Anita

2008. aug. 13. 19:46
 25/47 anonim válasza:
81%
Én is tabletta mellett estem teherbe, és nem voltam még boldogabb annál mikor először a kezembe tartottam a fiamat. Anyának lenni a világ legcsodálatosabb dolga. Igaz én nem gondoltam sose úgy rá, hogy az első hetekben nem számít embernek. De ha így gondolod inkább vetesd el, az ő érdekében. Nem ajánlom az örökbeadást, mert nem tudható mi lesz azzal a pici élettel később.
2008. aug. 13. 21:55
 26/47 anonim ***** válasza:
33%

A kérdező írta, hogy pusztán önzésből nem vállalja a babát. Nehogymár sajnáljuk! Ő szimplán egy gyilkos. Babagyilkos.

Valaki meg azt írta, hogy abortusz után a nő is meg akar halni a gyereke után? Igen? Ennyire szeretik? Hogy meg ne szakadjon a szívem szegény abortuszon átesett nőkért... Undorító.

2008. aug. 14. 12:02
 27/47 anonim ***** válasza:
31%
Ha tovább olvastad volna te bunkó partaszt akkor tudhatnád miért írtam hogy megy akartam halni vele eggyütt te undorító mocskos féreg,azt kíivánom neked meg az összes ilyen aljas embernek hogy ti is kerűljetek ilyen helyzetbe megnézném akkor a pofátokat.
2008. aug. 14. 17:36
 28/47 A kérdező kommentje:
Mi kozod van hozzà hogy ki mièrt veteti el a babàt te fèreg? Mindenkinek megvan a nyomos oka rà,senki sem szorakozàsbol megy abortuszra,gondolhatod. De te konnyen itèlkezel kivulrol,ugye? Intelligenciàd,tolleranciàd 0.
2008. aug. 14. 18:45
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább vetesd el az embriót,mint egy gyerek életét keseríted el azzal, hogy másnál nő fel és előbb utóbb úgyis megtudja hogy ő egy eldobott gyermek volt stb.Elrontod az ő életét és a sajátodat is bár megjegyezném az első megoldásnál is lesz elég lelki vívódásod,amit nem lesz könnyű feldolgozni.Testileg hamar felépülnek az emberek abortusz után,de a mi lett volna ha.. mindíg ott motoszkál majd a gondolatodban illetve ha babát tervezel mindíg eszedbe fog jutni hogy vajon minden rendben fog e zajlani vagy okozott e valamit a szervezetedben az előző abortusz.A családomban volt már aki átesett ezen ,de még mindíg jobb ha meg sem születik a nemkívánt gyermek szerintem.
2008. aug. 14. 18:54
 30/47 A kérdező kommentje:
Nagyon orulok hogy vannak joindulatu,segitokèsz,emberi hozzàszolàsok is. Koszonom szèpen mindenkinek aki megprobàlt segiteni. Sajnos nem àll modomban vàllalni ezt a babàt most,ugyhogy el fogom vetetni. Persze nagyon nehèz,nagyon sokat szenvedtem ès fogom szenvedni a dontès miatt,de ezt tartom èsszerunek ès felelossègteljesnek ebben a helyzetben.
2008. aug. 14. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!