Hadjam abba az elevit szedését? 10 kg-ot híztam 23 hetes vagyok, nem indultam súlyfelesleggel!
Szia!
26 hetes vagyok,eddig 9 kg-ot híztam. Az orvosom azt mondta rám bízza szedek-e vitamint, szerinte ha vegyesen táplálkozom, sok gyümölcsöt és zöldséget eszem akkor nem szükséges. Én hiszek neki, és nem szedek semilyen vitamint. Október körül már kevesebb lesz az álltalam kedvelt gyümölcs, akkor majd Hipp Natal-t fogok inni. A terhesség elején szedtem Elevitet néhány hétig, mert jó volt hányingerre. Egy idő után igen jó étvágyam lett tőle.
Szerintem nem vészes a hízásod. Tőlem eddig a doki meg sem kérdezte mennyit híztam. Nem hinném hogy azért mert gondatlan, vagy mert nem érdekli. Egyszerűen van aki túllihegi ezt az egész hízás dolgot. A 20. héttől pdig igencsak nehéz lenne "tartani" a súlyod, mivel most indul meg igazán a baba növekedése, és vele együtt a mellékrészeké is!
Azt meg végképp nem értem, hogy simán hízás miatt miért dugna kórházba?
Szeritem olyan butaság, hogy a védőnők kgban számolnak. 8 kg még ok, de 10 már szigorú diéta?! Minkenkiek egyedi a testalkata, terhessége, hajlama a hízásra, fogyásra, mindenki másképp tudja kihordani a bébit. Ha fittnek érzed magad és erősnek, ha mozogsz eleget és készülsz a szülésre nem az ágyban heverészel napi 24 órát, akkor akkora baj nem lehet. Persze az megint más kérdés, ha vizesedsz, vagy egyéb problémád van. Szerintem ne aggódj: kismama torna, sok séta és kevés só, sok zöldség és minden ok.
24 hetes kismama (+7kg)
Ha hízol,az nem az Elevitnek köszönhető.Én végig szedtem a terhességem alatt és a szülés után is,egyetlen kilót sem híztam,csak kimondottan annyit gyarapodtam,amennyi a baba volt.
Én naponta szedtem a terhességem legelejétől és hányingerem sem volt tőle,sőt,ahogy szedni kezdtem abba maradt az émelygésem.
Nyugodtan abba hagyhatatod a szedését,csak hogy meggyőződj-nem attól hízol.
Amire nagyon vigyázz,az a só fogyasztása,amely leköti a vizet a szervezetben és hízást eredményez.
A legfontosabb az lenne a kisbabád számára,hogy nyugodt,kiegyensúlyozott légy az ő javára.
Barátnőm 22 kilót hízott terhessége alatt,de szülés után 6 hét sem kellett és lement róla a java.
Boldog gyermekvárást,és egészséges kisbabát!
Egy 7 hónapos gyönyörű kis srác anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!