Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállaljam a babát vagy okosabb...

Vállaljam a babát vagy okosabb döntés ha elvetetem?

Figyelt kérdés
Tudom, sok ilyen kérdés van, de talán az én esetem kissé más. Nos, azzal kezdeném, hogy júliusban volt egy abortuszom. Szerettem volna a picit de a párom hatására elvetettem, s beláttam azt, hogy még nem állok készen anyagilag, hogy gyereket vállalják. Túl fiatal is vagyok, lehet elítéltek, 18-at fogok tölteni márciusban. Még iskolába járok. Nem rég felmerült egy munkalehetőség, viszonylag jó fizetéssel, amit el is fogadok. Ebben a hónapban viszont érzem, hogy újra terhes lettem, védekezés ellenére. Tüneteim azonosak, szinte teljesen biztosan állíthatom. A párommal nagy megpróbáltatásként éltük át az abortuszt. Újabbat nem tudnék elviselni. A szüleim elváltak, édesanyámmal lakom, viszont ezen a télen terveztük az összeköltözést. Apám kitagadna ha megtudná, igazság szerint nem tekintem őt a szülőmnek, megvannak rá a nyomós indokaim. Édesanyám elfogadná a gyereket. A párom is vágyik rá, anyagi háttere is megvan. Igaz, kissé nagy köztünk a korkülönbség, de összhangban vagyunk, s a párom már átélte ezeket az örömöket, van egy fia, nagyon aranyos. Ami még kiderült, hogy sztreptokokkusz baktériumom van, amire olyan hatású gyógyszert fogok majd szedni, hogy a várandósság alatt komoly szövődményei lehetnek a picin. Még nem kezdtem el ezt a kezelést. Kételyek vannak bennem, afelől, hogy mit tegyek. Ha vállalom, hogyan tudnám megoldani az iskolát illetve a fertőzést. Másik abortuszon nem tudnék túlesni, ilyen rövid idő alatt főleg, s később mindenképp akarok gyereket. Mit tegyek? Hallgassak a szívemre és a párommal tartsuk meg, vagy emiatt az okok miatt ne vállaljam? Segítsetek, szükségem van a véleményetekre.

2014. okt. 6. 17:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Először is csinálj tesztet! Én annak hiszek, a megérzéseknek nem. Másodszor melyik az a védekezés, ami mellett ilyen gyakran teherbe lehet esni? Biztosan szívesen kipróbálnák sokan, akik gyereket szeretnének. ;-) Harmadszor örömmel értesítelek, hogy felnőttél! A Te döntésed, a Te felelősséged. Ilyenkor már nem ér hibáztatni másokat, a körülményeket stb. Én 20 évesen estem teherbe. egyedül maradtam, csupasz s.ggel, de az én anyám is elfogadta. Nála lakhattunk. Kialakultunk. 16 éves, kamaszodik. Okos, jóképű és a szíve is a helyén van. Büszke vagyok rá. És mi tagadás, magamra is...
2014. okt. 6. 17:32
 2/19 A kérdező kommentje:
A tesztem pozitív lett. Óvszerrel védekeztünk, viszont igaz, hogy az előző babánál nem. Vállalom is a felelősséget a gyerekért, de csak a jót szeretném neki nyújtani. Az életben is vannak céljaim de egyenlőre még egy szakma sincs a kezembe. Én meg akarom tartani. Segítségem anyagilag lenne.
2014. okt. 6. 17:41
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Első vagyok. Babapárti. :) nekem csak egy érettségim volt akkor. Mellette és munka mellett lediplomáztam. Azóta már "igazi" családom is van. :)
2014. okt. 6. 17:44
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ennek oka van. Bocsi én nagyon hiszek az ilyenben, hogy valami nem véletlenül történik, a te életedben ez már a második ilyen történés. Persze erre nem lehet egy gyerek nevelést alapozni. De ha meg van a biztos kapcsolatod, márpedig azt írtad, összhangban vagytok. Nos az anyagiak azok természetesen szubjektív dolgok, de nyilván ti tudjátok, hogy megoldható-e. Továbbá, a tanulás, munka, szakma?? Igen, nem könnyű egy gyerekkel, de hidd el, már annyi nő volt rajtad kívül, aki baba, gyermek mellett tette le a diplomát, mellette tanult ki egy szakmát. Nem te lennél az első, de semmi nem lehetetlen. És hát már mindjárt 18 vagy, hivatalosan is nagykorú(itt most csak arra gondolok, hogy nem olyan rossz helyzetben vagy, mint egy 14-15 éves kislány, azért lássuk be.)A fertőzéssel kapcsolatban az orvos tud csak neked segíteni, biztosan van valami megoldás erre is.Állj a dolgokhoz pozitívan! Remélem segítettem valamennyire.Mérlegeljétek a dolgokat, de én azt mondom, ha megoldható, mindenféleképpen tartsd meg. Kívánom, hogy a számotokra legmegfelelőbb döntést hozzátok.
2014. okt. 6. 17:59
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is meg akarom tartani, viszont kissé félek. Elég erős vagyok ha egy gyerek életéről van szó, főleg az én babámról. Nagyon szeretném, az édesapja is. Talán nem véletlen. Hogyan tudnám megoldani az iskolát? Hagyjak ki egy évet?
2014. okt. 6. 18:10
 6/19 anonim ***** válasza:
Milyen suliba jársz? esti, levelező?
2014. okt. 6. 18:21
 7/19 A kérdező kommentje:
Líceumba járók, 11. osztályba. Igen erős iskolába. Ma este folyamán beszélek a párommal. De hoztam egy döntést. Megtartom és vállalom a felelosseget.
2014. okt. 6. 18:46
 8/19 anonim ***** válasza:
40%
Szia! Én 14 évesen szültem az elsô gyermekemet, most 19 vagyok és 12 hetes terhes... Újra egyedül maradtam, de én azt mondom, minem okkal történik és ha te úgy gondolod, hogy akarod, menni fog! Én leérettségiztem a gyerek mellett, más kérdés, hogy nem ér sokat, de fiatal vagyok, még tanulhatok én is, te is! Mindig gondolj arra, hogy képes vagy rá, akkor menni fog. Ahogy nô majd, egyre könnyenb vele és egyre több örömet okoz. :) Sok sikert és legyetel boldogok! :)
2014. okt. 6. 19:01
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocs nekem kicsit zavaros a sztori...Júliusban anyagilag nem voltatok felkészülve és párod hatására elvetetted a picit.Most meg anyagilag minden oké és párod is szeretné?Tanulás mellett állásajánlatot is kaptál amit el is fogadsz?

Gyerek mellett is lehet tanulni!Gyeden voltam még amikor elkezdtem a mérlegképest és az utolsó vizsgák idején dolgoztam is mégis sikerült :)

2014. okt. 6. 19:07
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

Tudjátok most az jutott eszembe,hogy az ilyenek miatt ítélik el a fiatal anyákat.3 hónapos különbséggel lenne két abortuszod...3 hónapja még minden sza..r volt,nem volt pénz,most már van.Ha jól értem akkor más pasid volt,most össze szedtél egy elvált férfit akinek egy 1-2 hónapos kapcsolatba fogsz szülni.Azt érzed,hogy terhes vagy,következőnek már pozi teszt is van,hogy is van ez?Ott sem stimmel a sztori,hogy mittudomén milyen erős suliba jársz,közben meg az jön le az írásodból,hogy egy primitív liba vagy!

A másikról ne is beszéljünk.19 évesen 2 apáról két gyerek,még csak 12 hetes,de már egyedülálló,gratula.Szüljél ám az összes kannak akit utadba sodor az élet,aztán majd rinyálj minden hónap elején a családi pótlékért.El lehet cseszni az életet véletlenül is,de ti mintha direkt el akarnátok b@ sz.n i.Fiatalon szültem én is,23 évesen,de ilyenkor szégyellem magam milyen emberek vannak a (majdnem) korosztályomban.

Bár sanszos az is,hogy kamu story.

2014. okt. 6. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!