Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanád vagy abortusz?

Megtartanád vagy abortusz?

Figyelt kérdés

Ha 19, 20 évesen teherbe esnètek, megtartanàtok?

A minap beszèlgettünk baràtnőmmel ès valahogy ez került szóba. Ő elvetetnè, de ha valami oknàl fogva megszülnè, akkoris örökbeadnà.

Èn valahogy nem tudnàm kikapartatni, na meg örökbe adni sem a gyermekemet vadidegen embereknek...

Az első sokk utàn valószínűleg boldog lennèk, kèszülnék rà meg minden:)

Ti hogy vagytok ezzel? Fèrfiak vélemènyère is kivàncsi vagyok

19/N

2013. szept. 16. 17:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
59%
Én 22 éves lány vagyok és biztos, hogy megtartanám. De nagyon fontosak a körülmények.
2013. szept. 16. 17:11
 2/25 anonim ***** válasza:
74%
Attól függ,hogy milyen helyzetben vagyok akkor.Ha magamat sem tudom eltartani,az apa lelép,támaszom nincs,akkor nincs mire szülni.Ha ennél jobbak a lehetőségek,akkor elgondolkodnék rajta,hogy megtartsam.
2013. szept. 16. 17:13
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Ez nagyban függne az anyagi helyzettől.

A semmire és anyám nyakára biztos nem szülnék!!!!

2013. szept. 16. 17:14
 4/25 anonim ***** válasza:
62%
Megtartottuk,én 20 voltam a párom 19.Most 2,5 éves,mi 4 éve vagyunk együtt,van lakásunk,kocsink,lassan diplomázom,mindketten dolgozunk,egyátalán nem bánjuk,hogy így alakult,attól,hogy az embernek gyereke lesz nem áll meg az élet,szerintem 19,20 éves már azért félig meddig felnőtt,akinek vállalnia kell a felelősséget tetteiért,az abortusz nem felelősségvállalás.23L
2013. szept. 16. 17:14
 5/25 AeonFLUX válasza:
78%
21 évesen se tartanám meg.
2013. szept. 16. 17:20
 6/25 anonim ***** válasza:
78%

19 évesen még nem volt érettségim, egy 1 szobás albérletben éltünk 4en anyukámmal és a 2 testvéremmel, az épp aktuális párom munkanélküli volt.

Nem tartottam volna meg, mondjuk védekeztem is rendesen.

2013. szept. 16. 17:29
 7/25 anonim ***** válasza:
39%

Remélhetőleg 20 éves koromban befejezem az iskolát(az OKJ-s képzést is beleértve),és utána tudok munkát vállalni..így nem vetetném el a gyereket semmiféleképpen.Kockázat lenne egy abortusz,ugyanis lehet,hogy utána nem is lehetne gyerekem..és nekem kell gyerek,1 egészséges mindenféleképp kell.:)

Tudom,hogy rettentő drága egy pici baba eltartása,de a szüleim belesegítenének,és én később,ha talpra állnék,akkor biztos kifizetném nekik,amit rámáldoztak.

2013. szept. 16. 17:31
 8/25 anonim ***** válasza:
29%
Akinek 19-25 évesen van saját ház meg kocsi meg minden: elárulnátok, hogy miből, hogyan? Mit dolgoztok, mennyit kerestek?
2013. szept. 16. 17:31
 9/25 Kávétejszín ***** válasza:
80%

Nyilván ez rengeteg dologtól függ, nézzük a két szélsőséget:

Munkanélküliként a munkanélküli szüleimmel élek, akik alig bírják megvenni a kenyeret. Főtt étel nem mindig van, mert nincs rá pénz. A fűtést sem mindig tudjuk fizetni, ezért inkább télen is nagykabátban ülünk bent. Megerőszakolnak, teherbe esek. Nyilván elvetetem.

Párommal a saját házunkban boldogan élünk, szeretjük egymást, mindkettőnknek van normálisan fizető munkahelye, és nem kell fizetés után 2 héttel azt számolgatni, hogy jut-e ebédre vagy sem. Természetesen megtartanám.

28 hetes kismama

2013. szept. 16. 17:34
 10/25 anonim ***** válasza:
17%
Kyaninál dolgozom 300ezret keresek jelenleg,de ez csak növekedni fog+ a párom is dolgozik,a lakást örököltem.
2013. szept. 16. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!