Terhesség alatti dohányzás (napi 1-3 szál) vagy végleg elhagyás? Többi lent.
Véletlenül estem teherbe, erős dohányos voltam korábban. Most rengeteg oldalt elolvastam, konzultáltam az orvosommal, és mindenhol azt a javaslatot kaptam, hogy napi 1-3 szálat szívjak el de ne tegyem le végleg mert többet árthat mint használ. ( Diagnosztizált közepesen súlyos depresszióm is van, így főleg nem javasolják- gyógyszert nem szedek!).
Alkoholt nem iszok és egészségesen táplálkozok emellett, viszont nem tudom mit csináljak.
Persze jobb lenne ha elhagynád a cigit, ez nem kérdés..
Viszont én nem tudtam letenni a cigit DE a leggyengébbet szívtam napi 5-6 szál ment el. Terhesség vége fele már annyira stresszeltem magam, meg sírtam minden éjjel, hogy mivan ha a babával baj lesz.
Szerencsére egészséges gyereket szültem. De azt tudom, hogy ha lesz még egy baba isten bizony, hogy lefogom tenni a cigit!!! már ha vissza szokok rá. :)
Mióta megvan a csemetém ( 1 hete )azóta rá se gyújtottam, nem is érzek késztetést. Na és terhesség előtt Piros Marbit szívtam. Amint kiderült, hogy terhes vagyok fehér bond-ot szívtam. Hiába a leggyengébb.. mégis stresszben tartott a terhesség alatt.. Le tenni meg egyszerűen nem tudtam ( család miatt..de ezt már nem fejtem ki mert, hosszú lenne... )
10es vagyok, rákerestem a neten, kapásból elolvastam 3 oldalt és egy sem írta hogy az a jó ha 1-2 szálat elszív az anyuka. Sőt, azt írták elavult nézet az hogy anyuka cigizzen mert az abbahagyás miatti stressz árt, azt írták ezzel csak kibúvót adnak a kismamának pedig az az 1-2 szál is ártalmas a babának.
Mondjuk én nem is érzek stresszt, csak néha vágyat a cigi iránt de emiatt nem leszek idegbeteg. Nekem ez segít hogy amikor ráákarsz gyújtani akkor képzeld magad elé a méhedben lévő kis életet és képzeld azt hogy épp nyeli a füstöt (oké tudom ilyen nincs de hatásos a kép, és a nikotin eljut hozzá). Ha szerinted ez nem árt neki, nem káros akkor csináld nyugodtan, nekem nincs szívem. Mondjuk a terhesség elején a védőnő ismerősöm nekem is azt mondta nyugodtan szívjak el 1-3 szál cigit egy nap, de jobb lenne ha abbahagynám. Ha neked tényleg nem gond a lerakás akkor nem fog stresszt okozni. Régen olvastam egy leszoktató könyvet amiben írták hogy nem a bevitt nikotin meg ilyenek miatt vagyunk függők hanem az agyunk az ami elhiteti velünk hogy szükségünk van a cigire. Azt írta a testünk lazán elvan a nikotin nélkül (azt írták nincs testi függés a nikotin miatt) csak mi nem mert tudjuk elfogadtatni az agyunkkal hogy nem jó számunkra a cigi. Ezért nem segít sokaknak a nikotintapasz, mert nem az hiányzik hanem a megszokott kis rituálé.
Dehogyis gondolom hogy nem káros! Természetesen az!! Csak mérlegelem hogy ne azonnal hagyjam abba hanem fokozatosan, a fent leírt indokok miatt...!
Ne arra keress rá, hogy káros-e a cigi mert AZ!
10 vagyok, oké csak a frászt hoztátok rám azzal hogy ártottam a babanak. Én tényleg nagy dohányos vagyok (érzem ha egyszer megszülök és már nem kell szoptatni akkor tuti 1x megtörök és visszaszokok), 17 évesen kezdtem aztán rá 5 évre már napi 2 dobozzal szívtam. Akkor megijedtem, egyik napról a másikra leraktam a cigit de azt tényleg megéreztem mert 2 hétig fájt a szívem, meg zsibbadt a bal karom. Azt hittem szívroham lesz.
Sajna rá 3 évre visszaszoktam és szívtam mostanáig (8 év) azt hiszem pont jókor jött a terhesség mert kezdtem már átlépni az 1 dobozt. Mondjuk most lerakás után én is elszívtam 1-3 szálat egy nap, így talán nem volt olyan drasztikus, de nem is éreztem semmi testi bajt. Nehéz volt mert stresszes voltam a terhesség miatt mert véreztem az elején, a doki is mondta hogy vagy megmarad vagy nem de úgy vagyok vele ha már ilyen kis stramm (a doki mindig megdicséri milyen kis erős a szívverése) akkor megpróbálok nem ártani neki :)
Nyaszóval boldog babavárást neked, csináld úgy ahogy szerinted jó és kívánom egyikünk babájának se legyen semmi baja :)
Ha valaki erős dohányos volt,az én voltam. Napi 2 doboz!!! töltött cigit elszívtam,még is le tudtam tenni.
Szerettem dohányozni,de soha többet nem szeretnék rágyújtani!
Kívánom,neked is sikerüljön letenni és büszke lehess te is magadra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!