Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti dohányzás...

Terhesség alatti dohányzás (napi 1-3 szál) vagy végleg elhagyás? Többi lent.

Figyelt kérdés

Véletlenül estem teherbe, erős dohányos voltam korábban. Most rengeteg oldalt elolvastam, konzultáltam az orvosommal, és mindenhol azt a javaslatot kaptam, hogy napi 1-3 szálat szívjak el de ne tegyem le végleg mert többet árthat mint használ. ( Diagnosztizált közepesen súlyos depresszióm is van, így főleg nem javasolják- gyógyszert nem szedek!).

Alkoholt nem iszok és egészségesen táplálkozok emellett, viszont nem tudom mit csináljak.

2014. okt. 6. 17:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
ahogy a többiek is írták aki erős dohányos volt (nálam ez napi egy doboz, 7 éve) annál igen többet ártHAT mint használ!! Persze ennek akkora esélye van minthogy cigitől rendellenesség keletkezik a kisebb súlyon kívül! Ezért javasolják sokan hogy csak csökkentsék majd később rakják le végleg terhesség alatt. Az orvosom azt mondta, hogy kinél hgy valakinél nem okoz semmilyen rosszat alapesetben sem, tehát nem akkora gyötrelem neki lerakni ilyenkor terhességnél is simán! A cigi letételét amúgy igen mindenki javasolja így grtulálok :)))
2014. okt. 6. 18:16
 12/19 A kérdező kommentje:
szóval utolsó nehogy ezért rágyújts neked sikerült egyből leszokni mint olvasom nagyobb gond nélkül:))
2014. okt. 6. 18:21
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Persze jobb lenne ha elhagynád a cigit, ez nem kérdés..

Viszont én nem tudtam letenni a cigit DE a leggyengébbet szívtam napi 5-6 szál ment el. Terhesség vége fele már annyira stresszeltem magam, meg sírtam minden éjjel, hogy mivan ha a babával baj lesz.

Szerencsére egészséges gyereket szültem. De azt tudom, hogy ha lesz még egy baba isten bizony, hogy lefogom tenni a cigit!!! már ha vissza szokok rá. :)

Mióta megvan a csemetém ( 1 hete )azóta rá se gyújtottam, nem is érzek késztetést. Na és terhesség előtt Piros Marbit szívtam. Amint kiderült, hogy terhes vagyok fehér bond-ot szívtam. Hiába a leggyengébb.. mégis stresszben tartott a terhesség alatt.. Le tenni meg egyszerűen nem tudtam ( család miatt..de ezt már nem fejtem ki mert, hosszú lenne... )

2014. okt. 6. 18:21
 14/19 anonim ***** válasza:

10es vagyok, rákerestem a neten, kapásból elolvastam 3 oldalt és egy sem írta hogy az a jó ha 1-2 szálat elszív az anyuka. Sőt, azt írták elavult nézet az hogy anyuka cigizzen mert az abbahagyás miatti stressz árt, azt írták ezzel csak kibúvót adnak a kismamának pedig az az 1-2 szál is ártalmas a babának.

Mondjuk én nem is érzek stresszt, csak néha vágyat a cigi iránt de emiatt nem leszek idegbeteg. Nekem ez segít hogy amikor ráákarsz gyújtani akkor képzeld magad elé a méhedben lévő kis életet és képzeld azt hogy épp nyeli a füstöt (oké tudom ilyen nincs de hatásos a kép, és a nikotin eljut hozzá). Ha szerinted ez nem árt neki, nem káros akkor csináld nyugodtan, nekem nincs szívem. Mondjuk a terhesség elején a védőnő ismerősöm nekem is azt mondta nyugodtan szívjak el 1-3 szál cigit egy nap, de jobb lenne ha abbahagynám. Ha neked tényleg nem gond a lerakás akkor nem fog stresszt okozni. Régen olvastam egy leszoktató könyvet amiben írták hogy nem a bevitt nikotin meg ilyenek miatt vagyunk függők hanem az agyunk az ami elhiteti velünk hogy szükségünk van a cigire. Azt írta a testünk lazán elvan a nikotin nélkül (azt írták nincs testi függés a nikotin miatt) csak mi nem mert tudjuk elfogadtatni az agyunkkal hogy nem jó számunkra a cigi. Ezért nem segít sokaknak a nikotintapasz, mert nem az hiányzik hanem a megszokott kis rituálé.

2014. okt. 6. 18:24
 15/19 A kérdező kommentje:

Dehogyis gondolom hogy nem káros! Természetesen az!! Csak mérlegelem hogy ne azonnal hagyjam abba hanem fokozatosan, a fent leírt indokok miatt...!

Ne arra keress rá, hogy káros-e a cigi mert AZ!

2014. okt. 6. 18:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem "csak" a stressz árt ez esetben, hanem amiket én leírtam meg amiket mások(bár azt nekem nem mondták), a hirtelen megvonástól. De tényleg gratulálok a letételhez:))))))
2014. okt. 6. 18:34
 17/19 anonim ***** válasza:

10 vagyok, oké csak a frászt hoztátok rám azzal hogy ártottam a babanak. Én tényleg nagy dohányos vagyok (érzem ha egyszer megszülök és már nem kell szoptatni akkor tuti 1x megtörök és visszaszokok), 17 évesen kezdtem aztán rá 5 évre már napi 2 dobozzal szívtam. Akkor megijedtem, egyik napról a másikra leraktam a cigit de azt tényleg megéreztem mert 2 hétig fájt a szívem, meg zsibbadt a bal karom. Azt hittem szívroham lesz.

Sajna rá 3 évre visszaszoktam és szívtam mostanáig (8 év) azt hiszem pont jókor jött a terhesség mert kezdtem már átlépni az 1 dobozt. Mondjuk most lerakás után én is elszívtam 1-3 szálat egy nap, így talán nem volt olyan drasztikus, de nem is éreztem semmi testi bajt. Nehéz volt mert stresszes voltam a terhesség miatt mert véreztem az elején, a doki is mondta hogy vagy megmarad vagy nem de úgy vagyok vele ha már ilyen kis stramm (a doki mindig megdicséri milyen kis erős a szívverése) akkor megpróbálok nem ártani neki :)

Nyaszóval boldog babavárást neked, csináld úgy ahogy szerinted jó és kívánom egyikünk babájának se legyen semmi baja :)

2014. okt. 6. 18:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem tuzz ki egy napot a leszokasra belathato idon belul (mondjuk 1 het). Addig keszitsd fel magad a leszokasra es tarts ki a dontesed mellett. Sok sikert!
2014. okt. 7. 08:49
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki erős dohányos volt,az én voltam. Napi 2 doboz!!! töltött cigit elszívtam,még is le tudtam tenni.

Szerettem dohányozni,de soha többet nem szeretnék rágyújtani!

Kívánom,neked is sikerüljön letenni és büszke lehess te is magadra! :)

2014. okt. 7. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!