Azok nők akik terhesség alatt dohányoznak mit éreznek?
Ismét egy olyan kérdés ami arra jó hogy több nő egymásnak ugorjon.
Mire gondolsz, mit kellene érezniük?
A babát? Igen, ők is érzik a babát mozogni, ugyan úgy mint aki nem dohányzik.
HOgy van-e lelkiismeret furdalásuk? Persze, hogy van.
Azt gondolod, hogy a dohányzó kismamák szívtelen emberek, nem érdemlik meg a gyereküket stb??? Miért? Mi közünk hozzá?
Annyira fel van már fújva ez a téma, komolyan mondom.
Mindig a dohányos kismamák, a drogosokról miért nem kérdez senki vagy az alkoholista anyukákról?
Nem vagyok nő és kórházba dolgozok!
Nekem ez még új hogy teljesen nyugodott fejjel hatalmas terhes hassal képesek a nők szívni a bagót!
Most leírok egy megtörtént esetet - szerintem nem vagyok vele egyedül...
Dohányoztam - ma már nem - s kb. 2 és fél hónapos terhes voltam, amikor megtudtam biztosra, hogy terhes vagyok (fogamzásgátló szedése mellett)
Nem hagytam abba a dohányzást - olvastam olyan kismamáról, aki igen, s nagyon ideges, ingerült lett, végül nehezen szült.
Nem voltam már fiatal, amikor a gyerekemet szültem, mégis jó szülésem volt, a gyermekem pedig 10/10-es Apgar értéket kapott (szülés után kapott érték, mely a gyerek életfunkcióit jelöli - ha minden igaz... Kb. 4-5 hónapos korában tettem le a cigit - mert az apa otthagyott minket és én hónap elején megvettem mindent a babának, aztán nem maradt pénzem cigire - így leszoktam, mert a gyerekem fontosabb volt...
Akkor én most rossz anya vagyok vagy sem? :D
U.i: az senkit nem zavart, azért nem szólt meg senki, hogy egyedül kellett nagy hassal a dög nehéz fregolit felhúzni :-)))
# 5
igen!
Én a kórházban találkoztam több olyan terhes kismamával, akik dohányoztak. Hát mind megmagyarázta valahogy, és lelkiismeret-furdalásnak nyomát se lehetett látni.
Ja, én is hallottam már, hogy vki extrém módon ideges lesz, ha nem cigizhet, az pedig ugye árt a babának.
A szülésznőm mondta, hogy nemcsak az számít, hogy milyen káros anyagok jutnak be a magzatba, hanem az, hogy a gyerek ugyanúgy nikotinfüggő lesz, mint az anyja. Ugyanez igaz a drogokra is. Úgy szûletik valaki, hogy függő.
Szerintem ezzel az erővel nyugodtan lehetne szapulni az autósokat is, akik a rengeteg káros anyagot kibocsájtják és a babák meg beszívják.
Vagy talán az sem véletlen, hogy egyre több emberen kezd kiütközni a szójaallergia - mert mindent telenyomnak szójával - vagy a finomított fehérliszt érzékenység.
sajnos számtalan olyan dolog van az életünkben, ami káros az egészségünkre és még fogalmunk sincs róla (mert beleteszik az ételbe, stb.)
Mbiltelefon hosszútávú hatása, mikrohullámú sütő, stb.
# 8
Látod pont ezért nem kell még rádobni egy lapáttal!
Mint írtam, fogamzásgátló szedése mellett lettem terhes - ez legalább annyira káros a magzatnak, szerintem - és 2 és fél hónapig fogalmam sem volt arról, hogy babát várok - ennek ellenére 10/10-es értékkel született.
utána 4-5 hónapos korában leszoktam - amire sok ember nem képes - de úgy látom ez sem számít :-)))
Azóta békében, szeretetben nevelem (sok nemdohányzó családban terror van, részegeskedés - szerintem ez többet árt a gyereknek) - az alkoholista apát "leválasztottam" - megmondtam neki, hogy részegen nem jöhet fel. Később otthagyott minket (talán emiatt? :D)
Nem mondom, hogy normális dolog terhesen dohányozni, de aki még nem próbált leszokni a cigarettától, az ne ítélkezzen mások felett - meg utána se :-)))
"ne ítélj, hogy ne ítéltess" - nagyon igaz, többször tapasztaltam már :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!