Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azok nők akik terhesség alatt...

Azok nők akik terhesség alatt dohányoznak mit éreznek?

Figyelt kérdés

2014. szept. 18. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Ismét egy olyan kérdés ami arra jó hogy több nő egymásnak ugorjon.

Mire gondolsz, mit kellene érezniük?

A babát? Igen, ők is érzik a babát mozogni, ugyan úgy mint aki nem dohányzik.

HOgy van-e lelkiismeret furdalásuk? Persze, hogy van.

Azt gondolod, hogy a dohányzó kismamák szívtelen emberek, nem érdemlik meg a gyereküket stb??? Miért? Mi közünk hozzá?

Annyira fel van már fújva ez a téma, komolyan mondom.

Mindig a dohányos kismamák, a drogosokról miért nem kérdez senki vagy az alkoholista anyukákról?

2014. szept. 19. 10:19
 2/11 Lencsibaba0121 ***** válasza:
65%
Vagy azokról, akik agyon fogyókúrázzák magukat terhesség alatt, vagy féktelenül buliznak, vagy szándékosan veszélyeztetik a kicsijüket? Sok rosszabb dolog van a dohányzásnál, bár az sem szép! :)
2014. szept. 19. 11:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem vagyok nő és kórházba dolgozok!

Nekem ez még új hogy teljesen nyugodott fejjel hatalmas terhes hassal képesek a nők szívni a bagót!

2014. szept. 19. 17:40
 4/11 anonim válasza:
Hogy ők mit éreznek, azt nem tudom, de én szánalmat. Szánalmasak, mert nem képesek egy felesleges káros szenvedélyről lemondani még a saját, védtelen leendő gyerekük érdekében sem, aki pedig csak rájuk van utalva. Agyatlan zombik.
2014. szept. 25. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Most leírok egy megtörtént esetet - szerintem nem vagyok vele egyedül...

Dohányoztam - ma már nem - s kb. 2 és fél hónapos terhes voltam, amikor megtudtam biztosra, hogy terhes vagyok (fogamzásgátló szedése mellett)

Nem hagytam abba a dohányzást - olvastam olyan kismamáról, aki igen, s nagyon ideges, ingerült lett, végül nehezen szült.

Nem voltam már fiatal, amikor a gyerekemet szültem, mégis jó szülésem volt, a gyermekem pedig 10/10-es Apgar értéket kapott (szülés után kapott érték, mely a gyerek életfunkcióit jelöli - ha minden igaz... Kb. 4-5 hónapos korában tettem le a cigit - mert az apa otthagyott minket és én hónap elején megvettem mindent a babának, aztán nem maradt pénzem cigire - így leszoktam, mert a gyerekem fontosabb volt...

Akkor én most rossz anya vagyok vagy sem? :D

U.i: az senkit nem zavart, azért nem szólt meg senki, hogy egyedül kellett nagy hassal a dög nehéz fregolit felhúzni :-)))

2014. szept. 25. 10:36
 6/11 A kérdező kommentje:

# 5

igen!

2014. szept. 25. 13:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Én a kórházban találkoztam több olyan terhes kismamával, akik dohányoztak. Hát mind megmagyarázta valahogy, és lelkiismeret-furdalásnak nyomát se lehetett látni.

Ja, én is hallottam már, hogy vki extrém módon ideges lesz, ha nem cigizhet, az pedig ugye árt a babának.

A szülésznőm mondta, hogy nemcsak az számít, hogy milyen káros anyagok jutnak be a magzatba, hanem az, hogy a gyerek ugyanúgy nikotinfüggő lesz, mint az anyja. Ugyanez igaz a drogokra is. Úgy szûletik valaki, hogy függő.

2014. szept. 25. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel az erővel nyugodtan lehetne szapulni az autósokat is, akik a rengeteg káros anyagot kibocsájtják és a babák meg beszívják.

Vagy talán az sem véletlen, hogy egyre több emberen kezd kiütközni a szójaallergia - mert mindent telenyomnak szójával - vagy a finomított fehérliszt érzékenység.

sajnos számtalan olyan dolog van az életünkben, ami káros az egészségünkre és még fogalmunk sincs róla (mert beleteszik az ételbe, stb.)

Mbiltelefon hosszútávú hatása, mikrohullámú sütő, stb.

2014. szept. 26. 09:40
 9/11 A kérdező kommentje:

# 8

Látod pont ezért nem kell még rádobni egy lapáttal!

2014. szept. 27. 09:30
 10/11 anonim ***** válasza:
52%

Mint írtam, fogamzásgátló szedése mellett lettem terhes - ez legalább annyira káros a magzatnak, szerintem - és 2 és fél hónapig fogalmam sem volt arról, hogy babát várok - ennek ellenére 10/10-es értékkel született.

utána 4-5 hónapos korában leszoktam - amire sok ember nem képes - de úgy látom ez sem számít :-)))

Azóta békében, szeretetben nevelem (sok nemdohányzó családban terror van, részegeskedés - szerintem ez többet árt a gyereknek) - az alkoholista apát "leválasztottam" - megmondtam neki, hogy részegen nem jöhet fel. Később otthagyott minket (talán emiatt? :D)

Nem mondom, hogy normális dolog terhesen dohányozni, de aki még nem próbált leszokni a cigarettától, az ne ítélkezzen mások felett - meg utána se :-)))

"ne ítélj, hogy ne ítéltess" - nagyon igaz, többször tapasztaltam már :-)))

2014. szept. 28. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!