Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik dohányoztak/dohányoznak...

Akik dohányoztak/dohányoznak terhesség alatt, lett valami baja a babának? Vagy előbb született?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi lennék hogy igazak e a feltételezések!
2012. szept. 9. 10:06
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

Én mikor szültem, volt olyan anyuka, aki cigizett és kis súllyal született a babája.

Az rokonságban is van olyan anyuka, aki néhány szálat szívott a terhesség és szoptatás alatt is, neki pedig rengetegszer beteg a lánya. Sűrűn náthás, olyankor csúnyán köhög és nehezen gyógyul ki belőle.

De múltkor a tv-ben néztem, hogy nem feltétlenül az anyaméhben, születéskor vagy gyerekkorban alakulnak ki azok a dolgok, amiket az anyuka dohányzása okozott, hanem csak felnőtt korban.

2012. szept. 9. 10:15
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Igen igazak! Csak azoknál szokott baj lenni akik a terhesség alatt folyamatosan dohányoznak. Kis súly, sárgaság leginkább ez fordul elő. Több anyuka babája került emiatt az intenzívre.
2012. szept. 9. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
65%
szia!egyik ismerősöm kb 2 hónapja szült.végigcigizte a terhességet és nem egy-két szál cigit,meg nem is a leggyengébb,hanem töltötett!a kiírt előtt szült egy héttel!a babájának eddig semmi baja(eddig!),talán kicsit lassabban nő,de lehet azért mert tápszeres!amúgy 3200 grammal született és halál nyugodt baba!persze ez nem azt jelenti,hogy a cigi nem káros!!!én is dohányoztam terhességem elején,de olyan szinten bűntudatom volt,hogy megembereltem magam és letettem!
2012. szept. 9. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Szia

Gyógypedagógusként nagyon sok olyan gyerekkel találkozok, akinek az anyukája dohányzott a terhesség és/vagy a szoptatás alatt. Náluk általában: a kis születési súly, idő előtti burokrepedés, fertőzések, felsőlégúti megbetegedések, asztma...stb jelentkezik,a mi visszavezethető a dohányzásra. Illetve nem bizonyított (vagyis, ha jól tudom), de egyes tanulási nehézségeket is okozhat.

Illetve, amikor bent feküdtem 33 hetesen a kórházban, akkor több, olyan nő is volt, akik bent voltak különböző okok miatt és dohányoztak. Mindenkinél fent állt a koraszülés veszélye (emiatt a picik tüdőérlelőket kaptam, és az anyukáknak nyugtatókat kellett szedni, nehogy hamarabb induljon a szülés), minegyik baba le volt maradva a fejlődésben.

2012. szept. 9. 10:43
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Ismerősöm végig cigizte a terhességet, naponta kb 6-8 szálat szívott, ha minden igaz. A lánya 6 nap túl hordás után született 3600 gr és közel 50cm-rel. Azóta minden hónapban hízik szépen a kicsi, okos, értelmes, most tanul járni (pár hét múlva 1 éves), eddig 2x volt náthás.

A másik ismerősöm is cigizett, nem tudom mennyit. Ő is túl hordta a babát, közel 4kg volt és 50cm körül. Az a baba is szépen hízott egy ideig, ő is lassan 1 éves de alig hízik 8kg. Okos ő is, értelmes.

Szóval nem mindig igaz, hogy beteges, kis súlyú babák születnek.

Másik ismerősöm nem cigizett, időre szült egy 2470gr-os babát...

Ezzel nem akarok senkit arra buzdítani, h dohányozzon terhesen, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindig igazak a feltételezések.

2012. szept. 9. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Kórházban, szülészet gyakorlaton láttam ilyet is, olyat is.

Ha vki cigizik, akkor nem feltétlen lesz beteg a babája, csak jóval nagyobb az esélye rá, mint ha nem tenné.

És véleményem szerint undortó, gusztustalan dolog, hogy vki kiteszi ennek a gyerekét.

2012. szept. 9. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:
65%
Ismerős végig cigarettázta a terhességét (de nagyon durván) és 1gy évesen halt meg a lánya mivel lyukas volt a szíve. Az orvosok szerint még az anyaméhben alakult ki, de persze meglehet, hogy tévednek.
2012. szept. 9. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!