Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti dohányzás...

Terhesség alatti dohányzás (napi 1-3 szál) vagy végleg elhagyás? Többi lent.

Figyelt kérdés

Véletlenül estem teherbe, erős dohányos voltam korábban. Most rengeteg oldalt elolvastam, konzultáltam az orvosommal, és mindenhol azt a javaslatot kaptam, hogy napi 1-3 szálat szívjak el de ne tegyem le végleg mert többet árthat mint használ. ( Diagnosztizált közepesen súlyos depresszióm is van, így főleg nem javasolják- gyógyszert nem szedek!).

Alkoholt nem iszok és egészségesen táplálkozok emellett, viszont nem tudom mit csináljak.

2014. okt. 6. 17:08
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja igen az okok a következők voltak: súlyosabb idegrendszeri károsodással jöhet a világra, spontán vetélésnek, halálnak nagyobb az esélye, szervrendszeri fejletlenség is lehet ha a szervezet nem reagál "megfelelően" a hirtelen megvonásra, a stressz miatt is (elvileg)...
2014. okt. 6. 17:09
 2/19 anonim ***** válasza:
Természetesen a cigaretta teljes elhagyása a jobb, mert sajnos az az 1-3 szál is komoly gondokat okozhat a magzatban :( Lehet érdemes lenne segítséget kérned egy olyan csoportban, ahol leszokott dohányosok vannak, hogy ők hogy oldották meg a sóvárgást, stresszt, amit a cigaretta teljes elhagyása okozott! Próbáld elfoglalni magad, bármilyen pótcselekvés (mozgás, egyéb hobbi stb), amihez koncentrált figyelemre van szükség, jó lehet! De a legfontosabb, tudd, hogy ŐÉRTE teszed. Ő nem tehet róla, hogy te erős dohányos voltál, neki az erős méreg, MIATTA kell erősnek lenned és leszoknod! Hidd el, napról, napra könnyebb lesz, még ha most piszok nehéznek is tűnik! A szülés után majd büszkén tudsz magadra gondolni és a szemébe nézni, hogy "igen, képes voltam lerakni azt a szemetet a babámért és magamért!"
2014. okt. 6. 17:22
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem az a probléma hogy nem tudok leszokni, hanem hogy annyira erős dohányos vagyok hogy az orvosom nem javasolja a teljes elhagyást egyébként interenetes honlapok sem így nem tudom mit tegyek.
2014. okt. 6. 17:25
 4/19 anonim válasza:
41%

Hát ez óriási vitát fog kirobbantani, DE nekem a magánorvosom és az sztk-s orvosom is azt javasolta hogy csökkentsem az adagom de ahogy a kérdező írta súlyosabb gondok is felléphetnek mintha elhagyod ( nem akarok senkit arra ösztönözni hogy ne tegye le de számolni kell a következményekkel amik e helyzetben magasabbak azoknál akik erős dohányosból napi 1 doboz felett hirtelen letették!!!)

Természetesen ez nem azzal egyenértékű hogy valaki nem terhes és hirtelen leteszi!!! Az is megviseli a szervezetet de így hogy terhes vagy fokozottabban így halgass az orvosra főleg ha depresszió vagy egyéb pszichés gondjaid vannak/voltak!

2014. okt. 6. 17:29
 5/19 anonim válasza:

1., Nem véletlenül javasolja az orvos a terhesség ELŐTT a dohányzás letételét.

2., A napi egy doboz és a napi 5-6 szál között egetrengető különbségek vannak mégpedig: az 5-6 szál letétele vagy a 2 éven belül elkezdett dohányzás nagyobb stresszhatás rossz szervezetireakció stb kockázata nélkül LETEHETŐ. ez egy nem terhes nőnél ( az erős dohányzás) megviselő lehet és természetesen ajánlott, de terhesen más a helyzet!

Ha abbahagyod sokkal nagyobb az esély a komplikációkra, későbbi idegrendszeri zavarok, fogyatékosság, szülési komplikációk illetve amiket írtál, ezeken felül 1000 ok. Nem azt mondom hogy mindenki cigizzen de konzultáljon az orvossal hogy az ő szervezetének melyik a kevésbé kockázatos!!

Amúgy ha tartos 1 hónapig a napi 1-3 szálat már letudod tenni kockázat nélkül! Szerintem így értette az orvosod

2014. okt. 6. 17:37
 6/19 anonim ***** válasza:

"Amúgy ha tartos 1 hónapig a napi 1-3 szálat már letudod tenni kockázat nélkül! Szerintem így értette az orvosod"

Így van, utána elhagyhatod nyugodtan, ha tudod.

2014. okt. 6. 17:42
 7/19 anonim ***** válasza:
Szia! Valóban én is azt hallottam, hogy ha ilyen nagyon erős dohányos valaki, akkor ne egyik percről a másikra tegye le, mert tényleg többet árthat, ugyanis a baba is megérzi azt a hiányt, amit te érzel, mikor elvonják tőled azt amit addig napi rendszerességgel használtál.Maga a szervezet hiányáról van szó. Az egyik barátnőm amugy szintén így volt, és neki is ezt mondta a dokija, hogy szép lassan csökkentse a napi adagot, egyre gyengébbet szívjon. Te lehetsz erős, és legyél is, azt javaslom, hogy szerintem szépen lassan napról-napra tedd le.Hidd el, menni fog. A baba miatt el sem hiszed milyen erős is tudsz lenni. Mert nem is gondolja az ember néha mikre képes. Sok sikert hozzá! Kívánok nagyon jó egészséget és boldogságot Nektek!!
2014. okt. 6. 17:44
 8/19 anonim ***** válasza:
72%
le leszek pontozva nagyon, de az az erzesem, hogy jovahagyast varsz itt arra, hogy cigizzhess tovabb! igy akarod a lelkiismeretedet megnyugtatni! en arra biztatnalak, hogy ne dohanyozz, artasz a gyerekednek meg mielott megszuletik...az en ertekrendem szerint erre nincs bocsanat! szivbol kivanom, hogy sikeriljon elhagyni azt a merget es boldog egeszseges kisbabad szulessen, aki helyrebillenti az eletedet es kirangat a depibol is!
2014. okt. 6. 17:47
 9/19 anonim válasza:
31%
senki nem bíztatta arra, a kérdezőt hogy cigizzen.... de ilyenkor ésszel kell leszokni.
2014. okt. 6. 17:49
 10/19 anonim ***** válasza:
Jesszus most ez komoly hogyha abbahagytam a cigit akkor baja lesz a babámnak? Én is sokat dohányoztam, nehezen ment a lerakás de most 16 hetesen már nem cigizek, bár valamelyik nap beleszívtam a párom cigijébe de én inkább nem gyújtok rá mert akkor sose hagynam abba, meg a bűntudat mardosna a gyerek miatt is. Azt olvastam hogy oxigénhiány lép fel nála amikor cigizünk és elképzeltem ahogy fulladozik miközben én cigizek :( Sajna azóta a cigi helyett eszek, de inkább hízzak pár kilót minthogy szegénynek rossz legyen. Ez tényleg komoly hogy árt ha a nagy dohányos lerakja teljesen a cigit terhesség alatt?
2014. okt. 6. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!