Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP 118,8 és 3,11 lett...

Az AFP 118,8 és 3,11 lett szerintetek mire számíthatok, mert nagyon ideges lettem. Van rá okom?

Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 13:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha az orvos nem vett észre semmit és jó volt a 12 hetes uh,akkor sztem nincs baj!De gondolom,majd kell menned uh-ra!Nyugi nincs semmi baj!Egészséges babád fog születni csak erre gondolj!Első vok!17 hetes kismama
2010. jan. 22. 13:50
 12/16 A kérdező kommentje:
12. héten nem csináltak vérvételt de bízok az uh vizsgálazban azt mondta a védőnőm hogy sürgessem meg az időpontot, mert csak 3 hét múlva tudtak adni.
2010. jan. 22. 13:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan nagyon ideges vagy, akkor jelentkezz be egy magándokihoz, esetleg 4d-s uh-ra, genetikai tanácsadásra egy evvel foglalkozó szakemberhez. Mi innen nem tudunk okosakat mondani, csak nyugtatgatunk. Nyugi.
2010. jan. 22. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is 4D-re menj el, úgy, hogy nem csak babamozi, hanem orvosi vizsgálat is legyen. Max 13000-ből kijöttök, és legalább nem veszélyezteted az egészséges babádat az idegeskedéssel! Ugyanis a 16. héttől már egészen biztos, hogy érzi, ha te parázol! 3 hét 3 évnek fog tűnni, én nem várnék...
2010. jan. 22. 17:51
 15/16 anonim válasza:
Sztem igazábol annyit idegeskedzs h a stressz lesz rossz hatással a gyerekre
2010. jan. 24. 12:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Az AFP egy nagyon haszontalan szűrővizsgálat. Ugyan jellemzően magas bőrhiányos fejlődési rendellenességek (pl. nyitott gerinc) esetén, de az esetek többségében koraterhességi vérzés áll a háttérben. Ultrahanggal lehet megmondani, hogy áll-e a hátterében rendellenesség, vagy csak valamilyen diagnosztikus "melléktermék". Mint szülész-genetikus tanácsolom, hogy addig ne parázz, várd meg az UH vizsgálatot, ott minden ki fog derülni. A 11-13 hetes tarkóredő, stb. a kromoszóma-rendellenességek szűrését szolgálja, melyek mellett az AFP a normálisnál (0,5 MoM) alacsonyabb. E két vizsgálatot tehát ne keverjük. A praxisomban még nem találkoztam olyan esettel, amikor az AFP pontosan jelzett, sok "primitív" országban (USA, Anglia, stb.) nem is végzik - nálunk viszont mint annyi minden más, ez is lobbiérdek.
2010. jan. 27. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!