Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hatással van a babára...

Milyen hatással van a babára ha az anyuka gyakran idegeskedik?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenhol azt irjak hogy nem jo, hogy o mit erezhet nem tudom de az elmult honapban rengeteget sirtam. Erzekenyebb is voltam meg gond is volt. Ereztem mikor felidegesedtem nagyon elkezdett forogni a pocakomban ezert mindig probaltam lehiggadni. A hasam is eleg sokat szurkalt elotte meg szinte alig. Fel is hagytam az idegeskedessel neki ez nagyon nem jo es o fontosabb...
2014. szept. 29. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Már magzatkorban megtanulják az emberek, hogy milyen érzések vannak a világon. Kutatások is bizonyítják, hogy az ízeket is érzik a magzatok, csak nem olyan erősen, mint mi anyukák, amikor a szánkba veszünk valamit, hanem "tompítottan".
2014. szept. 29. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Én olvastam mindenfélét, de nem ez a lényeg. Mégis mit tehetnénk ellene?
2014. szept. 29. 12:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyenkor megemelkedik a vérben az adrenalin- és kortizol szint, ami átjut a baba keringésében is. Az idegrendszer fejlődését befolyásolhatja, érzékenyebb és hasonlóképp feszültebb lehet tőle.

De a terhesség alatti idegesség (ha nem egy-két kivételes alkalom, mert pl feldühíti valaki az anyát) nagy valószínűséggel a későbbi nevelésben is jelen lesz. Onnantól pedig tanult viselkedés lesz a szorongás, elégtelen konfliktuskezelés.

Tehát nem mindegy, hogy átmeneti állapotról beszélünk (pl. gyász, munkahelyi konfliktus, stb) ami elmúlik idővel, vagy az anya alap jellemvonása az idegeskedés.

2014. szept. 29. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:

*keringésébe

Hm, kéne egy kávé...

2014. szept. 29. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
ok, de mit tegyek ellene? Nem alap természetem, de most vhogy a legapróbb dolgoktól is felrobbanok. Ma pl. a védőnőnél őrjöngtem egy keveset, mert még maguk közt sem tudtak megegyezni abban, hogy melyik papírt, hová vigyem, kitől kérjem és egyszerűen elszállt az agyam. :) Aztán egy kis ügyintézés a Magyar Államkincstárnál és kész... :D
2014. szept. 29. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Meditáció, stresszkezelési technikák, önsegítő könyvek, stb. Ezer módja van, csak akarni kell.
2014. szept. 29. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Erről a témáról sok a legenda és még folynak a kutatások. Az biztos, hogy az adrenalin és a kortizol szint megemelkedik a vérben, az anyánál a magas kortizol pl apró fekélyeket okozhat, de a magzati hatása még vitatott. A tartós stressz az, ami mindenképpen káros lehet. A gyerek temperamentuma genetikailag meghatározott, arra nincsen semmilyen bizonyíték, hogy az emelkedett stresszhormonok megváltoztatnák ezt.
2014. szept. 29. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!