20 -21 hetes kismamák; tapasztalatcsere?
Szia. En az elso valaszolo vagyok, a 22 hetes kismama, Szandra a nevem.
A tusszentes nalam is hasonloan zajlik ha nem huzodom ossze elotte!:)
Hu nekunk eddig rengeteg babaruhat sikerult osszeszedni, a kisagy babakocsi is megvan. De meg rengeteg dolgot kell vennunk!!
Sajnos hasszurkalas enyhe mensi gorcsok jelentkeznek nalam, de a doki szerint minden rendben van.
Sokat kell jarnom pisilni..es hat a szekrekedes sem kerul el!:(
De igy is imadom ezt az idoszakot!!
Sziasztok! :)
Zsuzsi vagyok, én is ma töltöttem a 22. hetet, kislány van a pocimban. :)
Nekem már nincsenek tüneteim, kivéve egy kis kolosztrum néha néha...de eleinte sem voltam rosszul szerencsére :)
Az elejétől diétáznom kellett inzulinrezisztencia miatt, így egyelőre csak fogytam...-7 kilónált tartok, bár volt feleslegem. De jelenleg nagyon jól érzem magam, kislányom ficánkol, de nem mindig érzem, mert elülső fali a lepényem.
Az előző vagyok, Zsuzsi...bocsi, véletlenül rányomtam a küldésre...
Elkezdtük mi is a vásárlást, már megvan a babakocsi, kaptunk nagyon sok ruhát és bababörzén is jártam már, de azért még kell jópár, mivel téli baba lesz.
A hasam nekem is kicsi, én is kicsinek látom és mások is csodálkoznak, hogy nem gurulok még, de a dokim megnyugtatott, hogy ne aggódjak ezen, a baba jó méretben van, az pedig, hogy nem hízom el nagyon, dícséretes :) PErsze nem bánnám ha már híznék pár kilót.
Tüsszentésnél nekem is néha benyilall, de olyankor ösztönösen összehúzom mindenemet, begörnyedek, így talán nem szúrkál annyira utána.
Liza vagyok.
Én febr. 18-ra vagyok kiírva,én még nem vásároltam,mivel csak 2 napja tudom,hogy csajszi,de sok minden van családi körben,úgyhogy el leszünk látva.
Zsuzsit kérdezném,hogy hogy néz ki egy napod,miket eszel?Én is szeretnék kicsit jobban odafigyelni,ne szaladjanak annyira a kilók.
Zsuzsi vagyok:
mi január 29-ére vagyunk kiírva! Babaszobát már kifestettük, szép krémszíne lett és a kiegészítőkkel fogok ügyeskedni :)
Lizának válaszolva:
A szénhidrátdiétát csinálom, napi 180 gramm szénhidrátot ehetek 5 étkezésre lebontva. Reggeli, tízórai, ebéd, uzsi és vacsi. Mindegyiknél meg van adva, hogy milyen ch-t lehet ebbi (gyors vagy lassú felszívódásút).
Ez így elég bonyolultnak hangzik elsőre, de hozzá lehet szokni.
A lényege, hogy kerülj mindenféle cukrot, fehérlisztes dolgot és felesleges szénhidrátot. Egyél teljes kiőrlésű kenyereket, durum tésztát, sok zöldséget, husit, halat... :)
Sziasztok! Zsuzsi; én is igyekszem tartani a 180g-os CH diétát; és ha hiszitek- ha nem; így hízom :-/
Reggeli: egy zsemle kevés feltéttel 35g CH, valami zöldség. Tízórai (és uzsi) gyümölcs lemérve, kiszámolva 20gCH, ebéd: normál adag: 55gCH, vacsi:zsemle kevés feltéttel; zöldség, tej: 45gCG.
Érdekes. :-)
Nekem a terhelt cukrom magasabb kicsit, okt.-ben megyek megint terhelésre :-/
Nekünk is van cica kinn; és anyunál benn :-) A konyhába szoktatás éjjelre jó ötlet; bár a miénk éjszaka éli világát; de megszokja. Tegyetek be neki játékokat, kaparófát, puha ágyikót, tudjon üldögélni az ablakban....
Láttam olyan szunyihálót; amit úgy lehet ráhúzni a kiságyra, hogy az egészet lefedi körbe is: a teraszon alvás esetére kell nekünk is venni egyet :-)
A babaszoba nekünk mindenképp kék- barna lesz; különböző árnyalatokban. A tervek már megvannak; csak nekiállni nem merek még:-) De így hogy valamelyikőtök írta hogy ki van festve...... :-) Jó lenne :-)
Köszi a tüsszentéses megnyugtatásokat! Egyébként néha nekem is görcsöl finoman; nem foglalkoznak vele; de szerintem is ez belefér :-)
A bababörze is jó hely, én is voltam már; be is szereztem egy csomó hálózsákot- én ebben szeretném altatni Édesemet :-)
Tegnap voltam hordozós klubban; kicsit furán néztek rám hogy még pociban van a babám; de hát jó lenne megtanulni mire megszületik -szerintem. Jó volt; ajánlom mindenkinek :-)
Én Tatabányán szülök; bár Bp szimpatikusabb lenne mert itt egy kórház van; ott pedig........ Csak ez közelebb van. Ha nyári baba lenne; lehet hogy elgondolkodnék....
Február közepére vagyok kiírva.
Ivett
Milyen nagy lett a csend :-)
Kisfiam ficánkol egész nap; nagyon édes; már azt is érzem ha elfordul :-) Hogy vagytok? Ivett
Szia!
Hát én a napokban nem voltam éppen a toppon,elkapott valami hasmenéses akármi,enni se bírtam,de ma talán már jobban vagyok.Voltam orvosnál,baba jól van,csak én gyengültem le kicsit,most az 5 kiló hízás helyett csak 3-nál tartok,lement a napokban 2.Na de majd csak összeszedem magam.
Szép napot!
Liza
Ivett! A zsemle reggelire nem jó és vacsorára sem. Teljes kiőrlésű kenyeret egyél, különben tovább emelkedik a cukor.
Ha vacsira zsemlét eszel tejjel, az nagyon durva (valahol ezzel terhelnek glükóz helyett).
Mi is jól vagyunk, babóca egyre aktívabb, vagyis inkább egyre inkább érzem a nap bármely szakában, még éjjel is :) Pénteken dokibácsihoz megyünk, már alig várom!
Lizának jobbulást! :)
Zsuzsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!