Kismamik ti megcsináltattátok/csináljátok a kombinált vagy integrált tesztet?
Én épp ma voltam vérvételen.
Persze jó, ha az ember megnyugszik az arányszámok által, viszont ha jól megnézed, a kombinált teszt nem sokban különbözik az AFP-től, mármint ami a vérben mért markerek vizsgálatát illeti. Tehát ugyanúgy fennáll a fals pozitív, meg a felesleges ijesztegetés a kombinált teszt esetében is. Az orvosom szerint a nifty-teszt a legmegbízhatóbb, de persze a kismamának az anyagi lehetőségeit is mérlegelni kell.
Épp a napokban volt itt kérdés magas kockázatú kombinált teszt eredményével kapcsolatban és ha jól láttam, végül kiderült, hogy a baba teljesen egészséges, minden rendben vele.
Számomra abszolút nem meggyőző tehát, csak azért csináltattam meg, mert a férjemmel elhatároztuk már korábban, visszakozni meg nem akartam, elvégre ez kettőnk ügye és ő meg nagyon akarta a vérvételt is.
Nyilván bajod nem lesz tőle, ha megcsináltatod. Kívánom, hogy ne okozzon felesleges stresszforrást és szuper eredményt kapj!
5 éve a fiamnál, és most is az Istenhegyin csináltattunk kombinált tesztet.
Most vagyok 38 éves, 14 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!